MENU

Γιουσούφ ηγέτης, ΠΑΣ... άφαντος

Στο α' ημίχρονο της αναμέτρησης ο Εργοτέλης είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα. 

Μόλις στο 9' οι Κρητικοί κατάφεραν να προηγηθούν με τρομερό γκολ του Γιουσούφ, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση και με άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει, Βελλίφη. 

Μετά το γκολ των «κιτρινόμαυρων», σπουδαίες ευκαιρίες δεν υπήρξαν, αφού ο ΠΑΣ προσπάθησε να κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι σημαντικό και απείλησε με κάποια σουτ του Τσάβες στο 26' και το 28'.

Ανέβηκε ο ΠΑΣ, αλλά...

Το β' ημίχρονο κύλησε σε παρόμοιο τέμπο από τις δύο ομάδες, με την διαφορά ότι ο Εργοτέλης ήταν σαφώς πιο... συντηρητικός επιθετικά και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις κυρίως με αντεπιθέσεις. Από την άλλη ο ΠΑΣ προσπάθησε να ισοφαρίσει με κύριο εκφραστή των επιθετικών του προσπαθειών τον Τσάβες, ο οποίος φαινόταν απελπιστικά μόνος. 

Οι καλύτερες στιγμές του β' μέρους σημειώθηκαν στο 49' όταν ο Τσάβες έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και στο 66' με τον Ρέντζα να σουτάρει αλλά να μην βρίσκει στόχο. Στο 76' ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Κοροβέση, το σουτ του νεαρού άσου του ΠΑΣ όμως έφυγε άουτ. Στο 93' ο Κοροβέσης έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1 με τον Κοροβέση.Ο MVP: O Μοχάμεντ Γιουσούφ ήταν πραγματική... όαση στο Παγκρήτιο. Πήρε τον Εργοτέλη από το χεράκι και με το φανταστικό σουτ στο 9' έδωσε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γάλλο μεσοεπιθετικό.Ο Σκληρός: Ο Σάββας Γκέντσογλου ήταν πραγματικός «βράχος» στη μεσαία γραμμή του Εργοτέλη. Έκοψε, μοίρασε μπάλες και γενικά ήταν όπου χρειαζόταν μέσα στο γηπέδο. Πάντα στην σωστή θέση και σε σωστό χρόνο.Ο Αόρατος: Λίλα και Ίλιτς έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και... παγιδευμένοι από τους χαφ και τους αμυντικούς του Εργοτέλη. Μέτρια εμφάνιση από δύο ποδοσφαιριστές που είναι σχεδόν η αρχή και το τέλος στις επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΣ.Ο Πεσμένος: Ο Τσάβες προσπάθησε και ξέφυγε ελάχιστα από την γενική μετριότητα του ΠΑΣ. Ο μπαλαδόρος μεσοεπιθετικός είχε κάποια καλά σουτ και μια-δύο φαντεζί ενέργειες, τίποτα ουσιώδες όμως που να βοήθησε πραγματικά τον «Άγιαξ» της Ηπείρου.Η Γκέλα: Δεν έγινε κάποιο μεγάλο λάθος στον αγώνα, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα και τις μεταβιβάσεις τους. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην συμβεί το... χοντρό λάθος.Η Στιγμή: Ο Μπογκντάνοφ κόντεψε να χτυπήσει τους ρεπόρτερ της Nova, αφού την ώρα της αλλαγής του και εμφανώς εκνευρισμένος κλώτσησε τις μπάλες που βρήκε μπροστά του, εκτοξεύοντας τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις!Η Διαιτησία: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου που έδιξε κίτρινη κάρτα όπου χρειαζόταν. Αμφισβητούμενη φάση δεν του... έκατσε κι έτσι ο έμπειρος ρέφερι έκανε ένα καλό παιχνίδι.Οι Στρατηγοί: Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους τόσο ο Γιάννης Ταουσιάνης, όσο και ο Γιάννης Πετράκης. Ο υπηρεσιακός προπονητής του Εργοτέλη το πάλεψε το ματς, έκλεισε σωστά τους χώρους στην άμυνα και το κέντρο, πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη με τους παίκτες του. 

Αντίθετα, ο Γιάννης Πετράκης ήταν εμφανώς επηρεασμένος, αφού αντιμετώπισε για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα στο Παγκρήτιο.Η Εξέδρα: Λιγοστός κόσμος στο Παγκρήτιο, αφού οι υπόλοιπο φίλοι του Εργοτέλη μάλλον προτίμησαν να περάσουν το απόγευμα της Κυριακής πίνοντας καφέ ή κάνοντας ψώνια στα μαγαζιά του Ηρακλείου. Όσοι παρεβρέθηκαν στο γήπεδο πάντως, σίγουρα έφυγαν χαρούμενοι μετά την κατάκτηση των τριών κρίσιμων βαθμών της νίκης.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λυκογιάννης, Φιντέλεφ, Γκέντσογλου, Καζναφέρης, Κοζορώνης, Ρέντζας, Μπογκντάνοφ (58' Μπουρσέλης), Γιουσούφ, Παμλίδης (70' Ντα Σίλβα).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα (73' Νταβίντ Λόπεζ), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Λίλα, Αυγενικού (46' Koροβέσης), Τσάβες,  Τσουκαλάς, Ακόστα (58' Σαπαλίδης), Ίλιτς.

http://ls.betradar.com/ls/livescore/?/sdnagr/el/page/sportcenter16_responsive2#matchid_5774512
Εργο(τέλειος) με βολίδα Γιουσούφ!