MENU

Σας αρέσει ως ποδοσφαιριστής ο Νάνο; Τότε θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι με την προσθήκη του Νίκλας Χουλτ στον Παναθηναϊκό. Δεν σας «γεμίζει» ο Ισπανός μπακ; Μην περιμένετε να ενθουσιαστείτε απ’ όσα θα δείτε από τον Σουηδό πολυθεσίτη ακραίο αμυντικό…

Ο σημερινός scouter εστιάζει το ενδιαφέρον του σε έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζουν μόνο όσοι κατέχουν καλά τα μυστικά είτε του γαλλικού, είτε του σκανδιναβικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε ο Νίκλας Χουλτ, δεν είναι δα και καμιά… παλιοσειρά των ευρωπαϊκών γηπέδων, καθώς σε ηλικία 26 ετών βρίσκεται ουσιαστικά στο ξεκίνημα της διεθνούς του καριέρας.

Ο Σκανδιναβός άσος της Νις, έρχεται για να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, εκεί που θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Νάνο για τη φανέλα του βασικού. Ο τραυματισμός του Ισπανού, μάλιστα, φαίνεται ότι επίσπευσε τις συζητήσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Νις, δεδομένου ότι ο Νάνο θα χάσει ολόκληρο το αρχικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ποιος είναι, όμως, καλύτερος από τους δύο; Ο Νάνο ή ο Χουλτ; Πάμε να αναλύσουμε τη σύγκρισή τους, όπως αυτή προκύπτει μέσα από την αξιολόγησή των ειδικών αναλυτών του FIFA 2016 και του Football Manager 2016.

Πιο «αέρινος» ο Χουλτ

Αν και ο Νάνο δεν υστερεί σε ταχύτητα (όπως έχουμε διαπιστώσει και από τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα), ο Χουλτ είναι ελαφρά πιο γρήγορος από τον Ισπανό και σίγουρα πιο «αέρινος» από τον υποψήφιο συμπαίκτη του.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΣΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΟΥΛΤ ΝΑΝΟ
Επιτάχυνση 82 81
Ταχύτητα 83 82
Ευκινησία 78 65
Αντιδράσεις 74 67
Ισορροπία 84 72

Πιο δυνατός ο Νάνο, πιο αλτικός ο Χουλτ

Αν υπάρχει ένας δείκτης αξιολόγησης που φαντάζει κάπως… παράτερος με τη συνολική εκτίμηση των αναλυτών για τις ικανότητες του Χουλτ, αυτός αφορά τη δύναμή του. Παρά το γεγονός ότι είναι σαφώς πιο αλτικός από τον Νάνο, υστερεί σημαντικά σε όλους τους άλλους δείκτες που αφορούν την συγκεκριμένη πτυχή του παιχνιδιού του. Το γεγονός μάλιστα ότι έχει υποφέρει αρκετά από τραυματισμούς στην καριέρα του, φαίνεται ότι τον επηρεάζει αρκετά στις δυνατές μονομαχίες.

ΔΥΝΑΜΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΟΥΛΤ ΝΑΝΟ
Αλτικότητα 80 57
Δύναμη 45 76
Δύναμη στο σουτ 67 82
Μακρινά σουτ 57 65

Καλύτερος στις σέντρες ο Νάνο, πιο απειλητικός ο Χουλτ

Τα ανεβάσματα των δύο ακραίων αμυντικών και κυρίως οι πλαγιοκοπήσεις τους στην αντίπαλη περιοχή, αποτελούν ιδιαίτερα νευραλγικό κομμάτι της ανάπτυξης του Παναθηναϊκού, όπως τουλάχιστον τη σχεδιάζει ο Αντρέα Στραματσιόνι. Ο Νάνο αξιολογείται με καλύτερο βαθμό στις σέντρες του, χωρίς ωστόσο και ο Χουλτ να υστερεί σημαντικά. Ο Σουηδός πάντως δείχνει σαφώς πιο απειλητικός για τον αντίπαλο τερματοφύλακα, καθώς είναι ικανός να ολοκληρώσει και μόνος του τις προσπάθειές του.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΟΥΛΤ ΝΑΝΟ
Σέντρες 73 76
Τελειώματα 63 48
Ντρίμπλα 70 70
Έλεγχος μπάλας 70 73
Κοντινές πάσες 75 71
Μακρινές πάσες 65 75

Έλλειμα αμυντικής αξιοπιστίας ο Χουλτ

Αν και ο Χουλτ αγωνίζεται συνήθως και ρόλο ακραίου αμυντικού, οι αναλυτές θεωρούν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με την ίδια ευκολία και σε άλλες θέσης της ενδεκάδας και κυρίως αυτή του αριστερού μέσου. Μπορεί να παίξει με άνεση ολόκληρη την αριστερή πλευρά και τα στοιχεία του παραπέμπουν περισσότερο σε ακραίο μεσοεπιθετικό και λιγότερο σε κλασσικό αριστερό ακραίο αμυντικό. Το γεγονός αυτό ίσως σχετίζεται με την όχι ιδιαίτερα μεγάλη αξιολόγηση που απολαμβάνουν οι αμυντικές του αρετές, καθώς όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ο Νάνο θεωρείται πιο αξιόπιστος αμυντικός από τον ποδοσφαιριστή της Νις.

ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΟΥΛΤ ΝΑΝΟ
Μαρκάρισμα 67 72
Στατικό τάκλιν 68 74
Τάκλιν σε κίνηση 61 69

Όπλο του Νάνο η εμπειρία, όπλο του Χουλτ η προοπτική

Τα πέντε χρόνια διαφοράς που χωρίζουν ηλικιακά τον 31χρονο Νάνο από τον 26χρονο Χουλτ, επηρεάζουν όπως είναι φυσιολογικό τη συμπεριφορά των δύο ποδοσφαιριστών εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Ισπανό να θεωρείται πιο ψύχραιμος στις αντιδράσεις του.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΟΥΛΤ ΝΑΝΟ
Ψυχραιμία 8 12
Συγκέντρωση 10 13
Σωστές αποφάσεις 13 13
Αποφασιστικότητα 14 14
Ηγετικότητα 5 9
Διορατικότητα 11 12

* Οι παραπάνω δείκτες αξιολογούνται με άριστα το 20, ενώ όλοι οι υπόλοιποι με άριστα το 100.

Στη συνολική τους αξιολόγηση οι δύο ποδοσφαιριστές εμφανίζουν τον ίδιο δείκτη. Απλά ο Χουλτ, ως νεότερος, εμφανίζει ελαφρά ανεβασμένο τον δείκτη προοπτικής που συνοδεύει την εκτίμηση για το μέλλον της καριέρας του.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΟΥΛΤ ΝΑΝΟ
Συνολική αξιολόγηση 72 72
Προοπτική 73 72

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ SCOUT REPORT: Αν και διαφέρουν σε μικρές πλην σημαντικές πτυχές του παιχνιδιού τους, Χουλτ και Νάνο χαρακτηρίζονται ποδοσφαιριστές ίδιας… ποιοτικής πάστας! Στηρίζονται αμφότεροι στην ταχύτητά και την επιτάχυνσή τους, με τον Σουηδό να πρέπει να δουλέψει αρκετά στην βελτίωση των αμυντικών του αντιδράσεων. Δεδομένα, πάντως, όλα τα στοιχεία φανερώνουν έναν ικανότατο μπακ που μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει τη θέση του βασικού αριστερού αμυντικού του Παναθηναϊκού από τον Ισπανό. Πάντως μία ιδέα - που δεν αποκλείεται να στροβιλίζει στο μυαλό του Στραματσιόνι - αφορά και τη συνύπαρξή των δύο σε συγκεκριμένα παιχνίδια στην αριστερή πλευρά του «τριφυλλιού», με τον Νάνο σε θέση ακραίου αμυντικού και τον Χουλτ πιο προωθημένο μπροστά του. Άλλωστε τα στοιχεία του Σκανδιναβού παραπέμπουν σε επιθετικογενή ποδοσφαιριστή τύπου Χολέμπας. Αν θυμάστε τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τον διεθνή άσο ο Βαλβέρδε κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού (σε θέση αριστερού χαφ με τον Μαρκάνο σε ρόλο αριστερού μπακ), θεωρείστε δεδομένο ότι Νάνο και Χουλτ μπορούν να συνθέσουν ένα άκρως αξιόπιστο και ταιριαστό δίδυμο.

Χουλτ vs Νάνο: Ποιος είναι καλύτερος;