MENU

Η 24η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία. Οι Βρετανοί υπέγραψαν την έξοδό τους από την Ευρώπη και το ελληνικό ποδόσφαιρο υπέγραψε την έξοδό του από τον βόθρο στον οποίο είχε πέσει. Ένα σύστημα ολόκληρο, που έτρωγε κι έπινε στην υγειά των κορόιδων που πλήρωναν από το υστέρημά τους για συνδρομητική τηλεόραση ή το εισιτήριο της Κυριακής, οδηγείται πλέον στο τελευταίο τετράμηνο της ζωής του.

Κι αν δεν ήταν τόσο αλαζόνες, αν δεν προσπαθούσαν να ελέγξουν όλους τους διαιτητές, όλους τους παρατηρητές, όλους τους δημοσιογράφους, όλους τους εκδότες, όλους τους «αντιπάλους», αν δεν προσπαθούσαν να ποδηγετήσουν τους πάντες και τα πάντα, τώρα θα ανανέωναν την εξουσία τους. Εκείνοι εκμεταλλεύονταν την απουσία αντιπάλων κι έκτιζαν στο αυθαίρετο, τον έναν όροφο μετά τον άλλον. Μέχρι που ήρθε η Νέμεσις. Δεν ήρθε ακόμα, για την ακρίβεια. Έρχεται.

Η εγκληματική οργάνωση τελειώνει. Το σημερινό 88-82 πριν δύο χρόνια ήταν 150-20. Πριν πέντε μήνες ήταν 130-40. Πριν τρεις μήνες ήταν 110-60. Πριν ένα μήνα 100-70. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Η ΕΠΟ μαζί με τους αρχηγούς της (Ε.Ο.) είναι απομονωμένοι σε μία έρημο, έχουν βάλει το στόμα κάτω από τη βρύση αλλά η στρόφιγγα αντί να ανοίγει, ολοένα κλείνει.

Οι ατάκες που έβγαιναν από στελέχη της εγκληματικής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ήταν χαρακτηριστικές για τη διαφαινόμενη συντριβή του Οκτώβρη: «Τώρα που θα έρθετε εσείς να δούμε τι θα κάνετε».

Ενώσεις ταγμένες στο σύστημα επιχειρούν ΗΔΗ μετά τη ΓΣ να δηλώσουν πρόθεση αναθεώρησης. Σαν τα ποντίκια, ένα πράγμα, που βρίσκονται μέσα σε ένα καράβι που μπάζει νερά και επιχειρούν να πηδήξουν για να σωθούν. Τώρα πια το μεγάλο στοίχημα για την αντιπολίτευση είναι αν μπορεί να πείσει ακόμα και τον Γκιρτζίκη να μην ψηφίσει τον εαυτό του.

Μοιάζει (και είναι) αστείο, αλλά μην απορήσει κανείς αν στις προσεχείς εβδομάδες ακούσει ότι η πλευρά του Ολυμπιακού στηρίζει άλλον υποψήφιο. Έναν υποψήφιο που θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια κατά την προσφιλή έκφραση. Μόνο που τώρα το σύστημα είναι «ξεδοντιασμένο».

ΥΓ1. Η ομάδα της Super League που ανήκει στο γκρουπ των 12 δήθεν εξυγιαντών και το παίζει ανεξάρτητη θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων όταν επιστρέψει η υγεία στο ποδόσφαιρο. Το μέλλον της προμηνύεται ζοφερό.

ΥΓ2. Τον Οκτώβριο θα φύγουν. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεχαστούν έτσι απλά όσα έκαναν. Τα υπουργεία αθλητισμού και δικαιοσύνης οφείλουν να στείλουν όλους τους εμπλεκόμενους σε ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Εκεί οφείλουν να λογοδοτήσουν όλοι. Όσοι έκλεψαν χρήματα, τίτλους, τις Κυριακές από τους Έλληνες. Μόνο αν αποδοθεί αληθινή δικαιοσύνη θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο έχοντας αίσθηση αξιοπιστίας για αυτό που παρακολουθεί.

ΥΓ3. Για τον Κομπότη καμία έκπληξη. Για τον Καρυπίδη της Βέροιας και του Άρη που έχει ξεκάθαρη πλεύση, επίσης. Αλλά και ο Σπανός που... ηγείται της κίνησης των 12 για καθαρό ποδόσφαιρο να ψηφίζει δαγκωτό ΕΠΟ; Ας τα βλέπουν οι συνομιλητές τους για την εξυγίανση.

Τα ποντίκια φεύγουν, τα ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ έρχονται