MENU

«Καταγγελίες-φωτιά για τους Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, οι οποίοι ευαγγελίζονται μπροστά στις κάμερες την εξυγίανση και στο παρασκήνιο προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θα τους κάνουν όλα τα χατίρια. Εξάλλου, ουδέποτε φάνηκαν ικανοί να χτίσουν ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, γι αυτό και προσπαθούν με άλλους τρόπους να επιτύχουν το σκοπό τους που δεν είναι άλλος από το να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό.

Πως ακριβώς θα πετύχουν την εξυγίανση; Με τους Θωμά Μητρόπουλο και Αχιλλέα Μπέο, οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν σχέση με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου; Με αυτούς που έχουν κατηγορηθεί για πλήθος παράνομων δράσεων; Γελάει όλος ο πλανήτης! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο».

Ομολογώ ότι διαβάζοντας χθες το συγκεκριμένο απόσπασμα από το εμπνευσμένο –και άκρως… αποκαλυπτικό- ρεπορτάζ της έγκριτης και πάντα ενημερωμένης περί τα «ερυθρόλευκα» δρώμενα αθλητικής ιστοσελίδας gavros.gr… έμεινα κάγκελο!

Το ρεπορτάζ που είχε τίτλο «Καρφώνονται μόνοι τους…» και κατέληγε με το… εύστοχο «Οι μάσκες έπεσαν. Ντροπή σας» είναι πραγματικά από εκείνα που δεν χάνονται! Αφορμή για την συγγραφή του στάθηκε η δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Τζώρτζογλου, προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και η αποκάλυψη που έκανε σύμφωνα με την οποία επικοινωνούν μαζί του πρόεδροι Ενώσεων και ισχυρίζονται ότι τους τηλεφωνεί ο Θωμάς Μητρόπουλος, τους προτρέπει να υποστηρίξουν στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ την «συμμαχία» (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού) και τους δηλώνει ότι κι αυτός έχει ταχθεί ενάντια στη διοίκηση Γκιρτζίκη και «εμπλέκεται» υπέρ της «αντιπολίτευσης».

Επειδή τυγχάνει ο κ. Τζώρτζογλου να είπε όλα τα παραπάνω στη ραδιοφωνική εκπομπή που έχουμε μαζί με τον συνάδελφο Σάββα Λιβάνιο καθημερινά (10-12 το πρωί) στον ΣΠΟΡFM 94,6, αντιλαμβάνεστε ότι το εν λόγω δημοσίευμα της ιστοσελίδας gavros.gr τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον μου. Είχα πει, μάλιστα, στον «αέρα» μιλώντας με τον κ. Τζώρτζογλου, ότι ανέμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις ή τις… διαρροές από την πλευρά των ΠΑΕ της «συμμαχίας». Αντ΄αυτών… προέκυψε το δημοσίευμα από μία ιστοσελίδα η οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και, όπως προανέφερα, έχει αποδείξει με τα ρεπορτάζ της στο παρελθόν ότι κατέχει πολύ καλά τα θέματα που αφορούν τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Να συμπληρώσω εδώ ότι σύμφωνα με ακόμη πιο «φρέσκο» ρεπορτάζ που δόθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή, ο Θωμάς Μητρόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Τζώρτζογλου και του ζήτησε το… λόγο, ρωτώντας τον «από πού γνωρίζει και πως λέει ότι αυτός εμπλέκεται στο θέμα των εκλογών με την πλευρά της αντιπολίτευσης». Ο κ. Τζώρτζογλου του απάντησε πως είπε στο ραδιόφωνο όσα του λένε πρόεδροι Ενώσεων…

Να θυμίσω, επίσης, ότι πριν από λίγο καιρό, όταν είχε βγει στη δημοσιότητα ένα άλλο «θέμα» για ολιγόλεπτη συνάντηση των Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Θωμά Μητρόπουλο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η ίδια ιστοσελίδα είχε προαναγγείλει… αποκαλυπτική φωτογραφία από το ραντεβού. Για την ώρα, πάντως, αν και έχουν περάσει κάποιοι μήνες, η «φωτογραφία» ακόμη δεν έχει «αποκαλυφθεί».

Αυτό όμως που αποκάλυψε χθες η ιστοσελίδα gavros.gr είναι ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ και πολύ… φοβάμαι ότι ενδέχεται να δημιουργήσει ακόμη και σοβαρές «ενδοΟλυμπιακές» κόντρες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επί λέξει: «Πως ακριβώς θα πετύχουν την εξυγίανση; Με τους Θωμά Μητρόπουλο και Αχιλλέα Μπέο, οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν σχέση με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου;» Η κατηγορία που εκτοξεύει η ιστοσελίδα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ.

Είχε «αποδεδειγμένα σχέση με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου» ο Θωμάς Μητρόπουλος; Και τότε πως ο άνθρωπος αυτός ΥΠΗΡΞΕ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αντιπρόεδρος επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη στα τέλη της δεκαετίας του ΄90;

Όταν στις αρχές του 2000 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης διεξήγαγε τεράστια έρευνα στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος ήταν ο «επικεφαλής» της περιβόητης «παράγκας» που έριξε στον βούρκο το ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε κληθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δίχως τον παραμικρό δισταγμό είχε δηλώσει ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων: «Ο Θωμάς Μητρόπουλος είναι επί 30 χρόνια φίλος μου»! Να θυμίσω ότι σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο, με μπροστάρηδες τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ κατηγορούσαν –και δεν έπαψαν ποτέ να κατηγορούν- τον Θωμά Μητρόπουλο ότι υπήρξε αυτός που «εξασφάλισε» εξωαγωνιστικά στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη την παντοδυναμία στην ΕΠΟ, στην (τότε) ΕΠΑΕ και στη διαιτησία με αποτέλεσμα να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων.

Εκείνη την εποχή ήταν που βαφτίστηκαν «παράγκα» τα γραφεία του Θωμά Μητρόπουλου στην οδό Καβάλας και στον ίδιο είχε «απονεμηθεί» ο… τίτλος του «παραγκάρχη» που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικό (και γνωστό) ήταν επίσης το γεγονός ότι το γραφείο του… κοσμούσε καδράκι με την ημερομηνία του περιβόητου ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (το… Παπουτσέλειο πέναλτι) στο οποίο αναγραφόταν το εξής: «8-12-1996, η μέρα που άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Επειτα από 15 και πλέον χρόνια, κι ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει διαδεχθεί την «ερυθρόλευκη» ηγεσία τον Σωκράτη Κόκκαλη, μία ιστοσελίδα η οποία γνωρίζει άριστα τα θέματα του Ολυμπιακού ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και «επί 30 χρόνια φίλος του Σωκράτη Κόκκαλη» σύμφωνα με δήλωση του πρώην ηγέτη της ομάδας, «αποδεδειγμένα είχε σχέση με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου». Με δυο λόγια, τουλάχιστον έτσι όπως το μεταφράζω, η ιστοσελίδα είναι σα να ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ έπειτα από χρόνια τις φωνές και τις καταγγελίες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και πολλών ακόμα για τον «ρόλο» του Θωμά Μητρόπουλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ή για να χρησιμοποιήσω το φινάλε του άρθρου «οι μάσκες έπεσαν»… εκ των έσω! Εκτός κι στο άρθρο εννοούν ότι τότε ο Θωμάς Μητρόπουλος ήταν ένας παράγοντας αμέμπτου ηθικής, ο οποίος… χάλασε στην πορεία αφού πρώτα έφυγε από τον Ολυμπιακό και σταμάτησε να κάνει παρέα με τον Σωκράτη Κόκκαλη!

Αλλά η ίδια αναφορά περί «αποδεδειγμένων σχέσεων με τον υπόκοσμο» αποδίδεται από την ιστοσελίδα και στον Αχιλλέα Μπέο. Ο νυν Δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, δεν έκρυψε ποτέ τις εξαιρετικά φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πριν λίγες ημέρες δήλωσε χαρακτηριστικά για τον σημερινό ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ: «Επειδή τον ξέρω καλά και για 2,5 χρόνια μόνο που δεν κοιμόμασταν μαζί, δεν τα παρατάει εύκολα».

Κι αν μάλιστα επιστρέψουμε μερικά χρόνια πίσω, τότε που βγήκε στην επιφάνεια το σκάνδαλο «Κοριόπολις» (για το οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης απηλλάγη από την ελληνικό δικαιοσύνη ενώ αντίθετα ο Αχιλλέας Μπέος έμεινε προφυλακισμένος για 12 μήνες), θα διαπιστώσουμε από μία χαρακτηριστική συνομιλία την οποία παραθέτω (μετά το περίφημο ντέρμπι με την διαιτησία του Καλόπουλου στο Φάληρο) ότι η προσφώνησή του προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ήταν «Σου μιλάει ο φίλος σου»!

Ιδού η συνομιλία έτσι όπως είχε καταγραφεί και απομαγνητοφωνηθεί από την ΕΥΠ:

«Ο Βαγγέλης ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (Β) τηλεφωνεί στον Αχιλλέα ΜΠΕΟ (Α) από το κινητό τηλέφωνο του Θανάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ μετά το τέλος του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

«Α: Έλα συγχαρητήρια.

Β: Έτσι, τέτοιο γ... θέλανε τα μ..., στο 92.

Α: Άκου να σου πω όμως.

Β: Ήτανε μια φορά τυχερός ο Ολυμπιακός.

Α: Συγχαρητήρια ρε παιδάκι μου λέμε, τελείωσε τώρα το πανηγύρι. Ακου τι θέλω να σου πω τώρα. Επειδή πήρα τα ένα μήνυμα έτσι; Πρέπει να τους προστατέψεις καμιά βδομάδα 10 μέρες.

Β: Έτσι, έτσι.

Α: Μ ακούς;

Β: Εντάξει.

Α: Οπωσδήποτε είναι αυτό.

Β: Τι εννοείς, ποιους απ'όλους;

Α: Τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα, [ενν. τον Δημήτρη ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ, διαιτητή και τον Σπύρο ΤΡΥΦΩΝΑ, Β' βοηθό διαιτητή-παρατηρητή του αγώνα].

Β: Εντάξει.

Α: Μ ακούς; Σου μιλάει ο φίλος σου, υπάρχει πρόβλημα, με πήραν τηλέφωνο.

Β: Εντάξει. Τελείωσε, τελείωσε»…»

Έρχεται τώρα, λοιπόν, η ιστοσελίδα gavros.gr και αναφέρει ότι ο άνθρωπος που αποκαλούσε στο τηλέφωνο «φίλο του» τον Βαγγέλη Μαρινάκη «αποδεδειγμένα έχει σχέση με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου». Οπότε το πιο απλό ερώτημα που μπορεί να θέσει κάθε νοήμων άνθρωπος είναι «γιατί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνομιλούσε με έναν τέτοιο άνθρωπο;», ο οποίος –όπως και ο Θωμάς Μητρόπουλος σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «έχουν κατηγορηθεί για πλήθος παράνομων δράσεων»; Δεν… ήξερε και μετά… έμαθε;

Ισως η «απάντηση» να δίνεται με δύο προτάσεις στο ίδιο δημοσίευμα: «Γελάει όλος ο πλανήτης! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο»!

«Υπόκοσμος» ο Θωμάς; Ο επί «30 χρόνια φίλος» του Κόκκαλη;