MENU

Στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/3) πραγματοποιείται η πολύ-αναμενόμενη και ιστορική συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Ιβάν Σαββίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου.

Η συνάντηση είναι εξ ορισμού ιστορική, διότι για πρώτη φορά θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι τα αφεντικά των τριών εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων ομάδων της χώρας. Και είναι και εν πολλοίς καθοριστική, διότι μπορεί μέσα από αυτή να γραφτεί ιστορία!

Η ατζέντα είναι συγκεκριμένη και την έχουμε ήδη αποκαλύψει τις προηγούμενες ημέρες: Πρόεδρος κοινής αποδοχής σε ΕΠΟ και Super League (που συνεπάγεται ή θα έπρεπε να συνεπάγεται και αλλαγές στη διαιτησία) και γηπεδική βία.

Αυτή τη στιγμή αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες, άπαντες θεωρούν ότι η πρωτοβουλία του Κοντονή θα καταλήξει σε μια κατάσταση που θα θυμίζει κάτι σε… Φαρ Ουέστ!

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχουμε αποτέλεσμα-έκπληξη και το… φιάσκο που προβλέπουν πολλοί, να μην επαληθευτεί!

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν εκπεφρασμένες σκέψεις εδώ και πολύ καιρό: Ριζική αλλαγή της διοίκησης Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ εδώ και τώρα και εκ βάθρων ανανέωση σε ΚΕΔ και πίνακες διαιτητών. Με αυτές τις σκέψεις συντάσσεται εν πολλοίς και ο Σταύρος Κοντονής.

Εκείνος που θεωρητικά διαφοροποιείται από αυτές τις σκέψεις είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ούτε για την ΕΠΟ έχει εκφραστεί αρνητικά, ούτε για τον Γκιρτζίκη, αλλά ούτε παράπονα για τη διαιτησία έχει γενικότερα (με εξαίρεση τον Καλογερόπουλο που θεωρεί ότι του «κόστισε» τη μοναδική ήττα για φέτος).

Παρόλα αυτά, επαναλαμβάνουμε ότι μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα έκπληξη!

Και αυτό, διότι όλες οι πληροφορίες που έχει συλλέξει το SDNA, συγκλίνουν στο ότι ο Ολυμπιακός θα πάει με συναινετική διάθεση στη συνάντηση, γεγονός που –χωρίς αμφιβολία- θα μπορεί να σημάνει και μια ιστορική αλλαγή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι διατεθειμένος να συζητήσει ακόμα και για συγκεκριμένα ονόματα προέδρων για την ΕΠΟ!

Βέβαια, στον Ολυμπιακό δεν δέχονται ότι έχουν ρόλο στην ΕΠΟ, κάτι που υποστηρίζουν οι αντίπαλοί του. Όμως ακόμα κι έτσι, αυτό θα αποτελεί έναν λόγο παραπάνω ώστε οι πρωταθλητές να μην έχουν κανένα πρόβλημα στο να συναινέσουν στην εκ θεμελίων αλλαγή.

Είναι, ωστόσο, γεγονός, πως οτιδήποτε άλλο συμβεί (δηλαδή μη συναίνεση Μαρινάκη), θα οδηγήσει τη συνάντηση σε φιάσκο!

Κομβικό σημείο, εξάλλου, είναι και το θέμα της διαιτησίας, που βρίσκεται σε συνάρτηση με την ΕΠΟ και τους συσχετισμούς στις τάξεις της. Θέμα είναι και η προεδρία της Super League, καθώς και η βία, για την οποία η θέση της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρη: Αν επέλθει η ισονομία και περιοριστεί η αναξιοπιστία, τότε η κατάσταση στα γήπεδα σε ότι αφορά τα κρούσματα βίας, θα γίνει απολύτως ελεγχόμενη.

Όλα αυτά θα πέσουν στο τραπέζι. Σε περίπτωση ειλικρινούς συμφωνίας και συναίνεσης, το ποδόσφαιρο πιθανότατα θα γυρίσει σελίδα. Διαφορετικά, το κλίμα θα πολωθεί περισσότερο, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Να σημειωθεί, τέλος, πως τα αφεντικά των τριών «μεγάλων» ομάδων δεν θα παραστούν μόνοι τους στη συνάντηση, αλλά θα έχουν μαζί και τους στενούς τους συνεργάτες: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον Αλέξη Δέδε, ο Ιβάν Σαββίδης τον Μάκη Γκαγκάτση και τον Κώστα Φωτιάδη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Γιάννη Βρέντζο και τον Θόδωρο Γιαννίκο.

Μια ιστορική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο!
EVENTS