Δυστυχώς η πρωθυπουργική εξαγγελία είχε την τύχη των υποσχέσεων για σκίσιμο του μνημονίου και εκδίωξη της τρόικας. Έγινε κενό γράμμα μέσα από μια ανερμάτιστη πολιτική που ασκεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.
Η επιβεβαίωση ήρθε με την ψήφιση του δεύτερου αθλητικού νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν μια διεθνής υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην WADA ώστε να καταπολεμηθεί το ντόπινγκ και κρατήθηκε στα συρτάρια για 14 μήνες. Και αυτό μόνο και μόνο για να έρθει το αθλητικό νομοσχέδιο με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος ώστε να μην περάσουν οι τροπολογίες που έφερναν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του ελληνικού αθλητισμού.
Η σημερινή κυβέρνηση έφερε μόνο δυο κατεπείγοντα νομοσχέδια, παρότι η ίδια είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι δεν θα το κάνει ποτέ: Το μνημόνιο και το αθλητικό νομοσχέδιο του ντόπινγκ. Στο μνημόνιο ακούγεται λογικό να παραβεί τη προεκλογική της δέσμευση γιατί η επεξεργασία του γινόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Στο νομοσχέδιο του ντόπινγκ, όμως, το υλικό υπήρχε στη ΓΓΑ από την πρώτη μέρα της υπουργοποίησης Κοντονή και είναι να απορεί κανείς γιατί φτάσαμε στην τελευταία μέρα της προθεσμίας ( 18 Μαρτίου ) που μας έδιναν οι διεθνείς οργανισμοί.
Οι απορίες λύθηκαν από το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε συγκεκριμένη στόχευση: Να μην αλλάξει το εκλογικό σύστημα στις αθλητικές ομοσπονδίες και να μην υπάρξει περιορισμός στις θητείες των αθλητικών παραγόντων. Μπορεί κάποιος να αντιτείνει ότι ο κ. Κοντονής δεσμεύτηκε πως όλα αυτά θα περάσουν στο μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο του Μαϊου. Όμως όποιος διαβάσει πίσω από τις λέξεις των υπουργικών δηλώσεων θα διαπιστώσει ότι όταν έρθει ο Μάης θα φάμε... τριφύλλι. Και αυτό γιατί ήδη ο κ. Κοντονής επικαλείται το Σύνταγμα και τη διεθνή θέση της χώρας για να υλοποιήσει προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος του. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε πριν αναλάβει τη κυβέρνηση πράγματα τα οποία ήταν αντισυνταγματικά και δεν ευνοούσαν τη διεθνή θέση της χώρας!
Απλώς ο κ. Κοντονής μας λέει οι θητείες των αθλητικών παραγόντων δεν θα περάσουν γιατί υπάρχουν στοιχεία αντισυνταγματικότητας ( εισήγηση του πρόεδρου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής Παναγιώτη Περάκη) και η FIFA δεν θα επιτρέψει ένα πιο αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ ( αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 187 εκλέκτορες). Είναι προφανές ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει αλλάξει την αρχική του στάση. Από τις εξαγγελίες για κάθαρση φτάσαμε σε αφορισμούς για τηλεπαράθυρα και παρασκηνιακές διεργασίες. Και όχι μόνον αυτό: Καταγγέλει όσους επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν το αθλητικό κίνημα. Αν θέλει να τους δει, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη του.