MENU

Πολλές και ενδιαφέρουσες ατάκες από τον Λεάντρο Σαλίνο ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του. «Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό» είπε για τα γεγονότα της Λεωφόρου, προσθέτοντας: «δεν καταλαβαίνω πως η FIFA εγκρίνει ένα γήπεδο σαν αυτό». Επιπλέον, ο Βραζιλιάνος μπακ δήλωσε βέβαιος πως το ματς δεν θα τελείωνε ποτέ αν ο Ολυμπιακός πετύχαινε πρώτος γκολ αλλά και το ότι «είναι συνήθεια στο γήπεδό τους», σχετικά με όσα συνέβησαν. Τέλος, μιλώντας γενικότερα για το φαινόμενο της βίας στη χώρα μας είπε πως όσοι εμπλέκονται σε επεισόδια «δεν είναι οπαδοί, είναι κακοποιοί», ότι «λείπει η οργάνωση στην Ελλάδα, η λίγκα δεν τιμωρεί τις ομάδες» αλλά και ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης «παλεύει μόνος του κόντρα σε αυτή την κατάσταση».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Λεάντρο Σαλίνο στη συνέντευξή του στην «Globo Esporte»:

«Δεν μπορώ να πω ότι φοβηθήκαμε, γιατί αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντήσαμε κάτι τέτοιο. Σε όλα τα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εκτός έδρας πάμε προετοιμασμένοι για να τα συναντήσουμε. Δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες όμως. Είναι κάτι σαν πόλεμος για τους οπαδούς των ομάδων, όχι για τους αντιπάλους μας. Ήταν μια μάχη που δεν μπορείτε να τη φανταστείτε. Οι νέοι παίκτες μας φοβήθηκαν, όμως όσοι είναι λίγο πιο παλιοί πλέον δεν φοβούνται. Δεν είναι φόβος, είναι περισσότερο ανησυχία για το τι μπορεί να πάθεις αν σε χτυπήσει ένας σωλήνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα μπήκε στο γήπεδο για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα της, για να δούμε πως ήταν το χορτάρι από τη βροχή. Όμως μας υποδέχθηκε μια βροχή από αντικείμενα. Τον Κασάμι μάλιστα τον πέτυχαν στο ημίχρονο, όπως και ένα μέλος του τεχνικού τιμ. Μας πέταξαν φωτοβολίδες, γυαλιά, αναπτήρες και πολλά άλλα. Μετά μπήκαν και στο γήπεδο, όπου υπήρξε και μάχη με την Αστυνομία. Εμείς φυσικά επιστρέψαμε ξανά στα αποδυτήρια. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, όχι όμως και όταν κάποιος από εμάς έπρεπε να εκτελέσει ένα κόρνερ, ένα πλάγιο ή ένα φάουλ κοντά στη γραμμή. Το παιχνίδι έπρεπε να σταματά κάθε λίγο και λιγάκι για να σταματήσουν τα αντικείμενα και τα καπνογόνα. Αυτό δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας.

Δεν καταλαβαίνω πως η FIFA εγκρίνει ένα γήπεδο σαν αυτό. Αν κάναμε το 1-0, το παιχνίδι δεν θα τελείωνε. Θα έμπαιναν ξανά μέσα προς το τέλος του αγώνα. Και πριν ξεκινήσει το ματς, έπρεπε να μείνουμε πάνω από μία ώρα κλεισμένοι στα αποδυτήρια πριν μπορέσουμε να βγούμε στο γήπεδο. Έξω από το γήπεδο έπρεπε να αδειάσουν και οι δρόμοι, ειδικά χθες που κέρδισαν και οι οπαδοί τους έμειναν εκεί για να πανηγυρίσουν. Πέρσι που κερδίσαμε εμείς 1-0 καθυστερήσαμε δύο ώρες γιατί οπαδοί μπήκαν ξανά στο γήπεδο. Είναι η ίδια συνήθεια όταν παίζουμε στο γήπεδο τους.

Χωρίς μετριοφροσύνη, η ομάδα μας είναι η μεγαλύτερη με τους καλύτερους φιλάθλους. Μόνο αυτοί σέβονται. Οι δικοί τους, όποτε πάμε εκεί, είναι πολύ νευρικοί και θέλουν να μας βλάψουν. Δεν ξέρω πως η FIFA δεν κάνει τίποτα για αυτά τα φαινόμενα. Είναι σαν τους οργανωμένους στη Βραζιλία. Στα εντός έδρας ματς υπάρχουν μόνο οπαδοί της γηπεδούχου, γιατί εάν υπήρχαν και της φιλοξενούμενης θα υπήρχε πολύ ξύλο, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.  Αυτό για εμένα δεν είναι φανατισμός, δεν είναι οπαδοί. Είναι κακοποιοί.

Οι οπαδοί είναι για να υποστηρίξουν την ομάδα τους, αλλά εάν κάτι δεν πάει καλά, έρχονται για το αντίθετο. Νομίζω ότι λείπει οργάνωση στην Ελλάδα. Και η UEFA θα έπρεπε να έχει τα μάτια ανοιχτά. Ο πρόεδρος μας, λέει ότι παλεύει μόνος του κόντρα σε αυτή την κατάσταση. Η ελληνική λίγκα δεν τιμωρεί τις ομάδες. Ο πρόεδρός μας είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει πρόοδο, σχετικά με την ασφάλεια. Πως θα παίξουμε; Θέλοντας ή μη, ο ποδοσφαιριστής δεν συγκεντρώνεται πλήρως στο ποδόσφαιρο. Έχουμε οικογένεια. Όσο και να προσπαθεί κανείς, δεν τα καταφέρνει. Μακάρι να βρεθεί λύση, σύντομα, γιατί μου αρέσει αυτή η χώρα, μου αρέσει ο Ολυμπιακός, μου αρέσουν οι οπαδοί μας. Θα ήταν καλό για το ποδόσφαιρο, για τη χώρα».

«Αν κάναμε το 0-1 δεν τελείωνε ποτέ»
EVENTS