MENU

To SDNA ψάχνει πίσω από τους «καυτούς» διαλόγους του υπερκοριού το 2011 για το πώς έγινε η προσπάθεια εμπλοκής του «συστήματος» στα παιχνίδια Παναθηναϊκού και Πανιωνίου.

Όλα αυτά έπειτα τους νέους αποκαλυπτικούς διαλόγους του υπερκοριού της ΕΥΠ από το 2011 που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε μία εποχή που είχε συζητηθεί αρκετά σχετικά με... περίεργα γεγονότα, αλλά κι αποτελέσματα στη Σούπερ Λιγκ. Κι αφού τα μιλήσανε και τα συμφωνήσανε, όπως λέει και το λαϊκό άσμα, ας δούμε τι έγινε στην πράξη.

Μία από τις πλέον συζητημένες ατάκες, αφορά στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη, που είχε βρει νικητές τους «πράσινους». Πρόκειται για συνομιλία δύο προέδρων ΠΑΕ, με την ατάκα χαρακτηριστικά να είναι: «Θέλω κάτι για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός».

Βέβαια εκτός από το συγκεκριμένο παιχνίδι γίνεται εκτενής αναφορά και στον Πανιώνιο. Τόσο για το παιχνίδι που επρόκειτο να δώσει ο Ιστορικός με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, όσο και συνολικά στο πρόγραμμα που είχε ως το φινάλε του πρωταθλήματος και τη δύσκολη μάχη που είχε να δώσει για να σωθεί.

Το διπλό στην Τούμπα με δέκα παίκτες

Το παιχνίδι για το οποίο γίνεται πρώτα λόγος στους τελευταίους διαλόγους είναι αυτό του Δικεφάλου του Βορρά με τους "πράσινους" για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ την περίοδο 2010-11. Σε εκείνο το σημείο της σεζόν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν επτά βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (47 β. έναντι 54 β.) κι ενώ δύο αγωνιστικές μετά θα ακολουθούσε το ντέρμπι του Καραϊσκάκης, το περίφημο "ντέρμπι του Καλόπουλου".

Το Τριφύλλι πάντως κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-1) από την Τούμπα όπου διαιτητής ήταν ο Σταύρος Τριτσώνης, που τον περασμένο Δεκέμβριο αποσύρθηκε από τη διαιτησία. Το μοναδικό γκολ επιτεύχθηκε μόλις στο 10 λεπτό, με το σκορ να μένει ως το τέλος, παρ' ό,τι ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δέκα παίκτες από το 43', όταν ο Σπυρόπουλος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε οχτώ λεπτά. Το... γήπεδο έγειρε στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δίχτυα δεν βρήκε και το +7 δεν έγινε +10...

Αυτό δε ήταν το πρώτο από τα τρία διαδοχικά ντέρμπι που είχαν να δώσουν οι "πράσινοι". Την αμέσως επόμενη αγωνιστική, επρόκειτο να φιλοξενήσουν την ΑΕΚ, όμως και πάλι δεν είχαν απώλειες, επικρατώντας και του έτερου Δικεφάλου, αυτή τη φορά με 3-1. Κάπως έτσι πήγαν στο Φάληρο από το -7, αλλά αντί να μετρήσει το γκολ του Κατσουράνη στο 82' που θα έκανε το 1-2 και θα έφερνε τον Παναθηναϊκό κοντά στο διπλό και τη μείωση της διαφοράς από την κορυφή στο -4, συνέβησαν... άλλα πράγματα. Το γκολ ακυρώθηκε για οφ σάιντ παρά την τετραπλή κάλυψη και στο 91' ο Τζιμπούρ χάρισε στον Ολυμπιακό το τρίποντο και τον έστειλε στο +10.

Το πέναλτι-μαρς που έγινε... φάουλ εκτός περιοχής στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Πηγαίνοντας από εκεί και πέρα στα παιχνίδια του Πανιωνίου, γίνεται ειδική αναφορικά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, που έληξε με 1-0 υπέρ των Νεοσμυρνιωτών. "Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τον. ΠΑΟΚ", ακούγεται να λέει ο ένας εκ των δύο που συμμετέχουν στη συνομιλία, για να λάβει την απάντηση: "Τον ΠΑΟΚ, ο κόσμος να χαλάσει...". Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο "Ζ" που ακούγεται στη συνομιλία είναι και σήμερα εν ενεργεία στέλεχος σε ΠΑΕ.

Σε εκείνο τον αγώνα ο Ιστορικός είχε κερδίσει με 1-0, χάριν σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπάλαμπαν στο 73'. Όλα κρίθηκαν όμως, στο 31ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου όταν η πεντακάθαρη ανατροπή πάνω στον Αθανασιάδη έγινε εντός περιοχής, με τον διαιτητή Σταθόπουλο παρ' ό,τι δίπλα στη φάση να το μετατρέπει σε φάουλ παρά τη θύελλα διαμαρτυριών των παικτών του ΠΑΟΚ. Που να ήξεραν... (δείτε στο βίντεο μετά το 34')

http://www.youtube.com/embed/yeNPqUg65YM?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Το αήττητο σερί των οχτώ αγώνων ως τη σωτηρία

Όταν ο Πανιώνιος κλήθηκε να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ βρισκόταν εντός της επικίνδυνης ζώνης, υστερώντας στην ισοβαθμία με τον Αστέρα Τρίπολης, στο -3 από Ξάνθη και Κέρκυρα, αλλά και στο +3 από τη 15η Λάρισα, ξεκινώντας από εκείνο το σημείο την... αντεπίθεση παραμονής με ένα αήττητο σερί οχτώ αγωνιστικών! Στο ματς μάλιστα της προτελευταίας αγωνιστικής, ήθελε μόλις ένα βαθμό για να σφραγίσει και μαθηματικά την σωτηρία απέναντι στον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό και τον πήρε με ένα άνετο 0-0. Ως εκ τούτου η ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 3-1 ήταν αναίμακτη...

Το πρόγραμμα πάντως του Πανιωνίου μόνο εύκολο δεν ήταν σε αυτό το διάστημα, πήρε αποτέλεσμα όχι μόνο από την ΑΕΚ, εκτός έδρας μάλιστα, αλλά κι από τον Ολυμπιακό. Σε αυτό το παιχνίδι δε, είχε ισοφαρίσει με ένα πολύ τυχερό γκολ του Σβέρκος, που μάλιστα ήταν σε θέση οφ σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης! Επίσης, να σημειωθεί ότι σε αυτό το ματς ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που παρατηρούμε αποβολή παίκτη του Ολυμπιακού, και συγκεκριμένα, από το 75' οι Πειραιώτες έπαιζαν με δέκα, όταν ο Ριέρα χτύπησε εκτός φάσης τον Κοντοέ.

http://www.youtube.com/embed/xR35mJJ195A?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Αυτά είναι τα τελευταία 9 παιχνίδια στα οποία με υπερπροσπάθεια ο Πανιώνιος έμεινε αήττητος, με εξαίρεση την τελευταία αγωνιστική στην οποία είχε ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά τη σωτηρία του.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-1

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1

Ατρόμητος-Πανιώνιος 1-2

Πανιώνιος-Λάρισα 3-3

Ηρακλής-Πανιώνιος 1-1

Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-2

Πανιώνιος-Πανσερραϊκός 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-1

Το σύστημα δούλεψε ρολόι!