MENU

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει ορθολογισμό, ψυχολογία, σωστή σύνθεση χαρακτηριστικών και νεύρο. Ο ΠΑΟΚ τα είχε αυτά στο Αγρίνιο και πέρασε σαν σίφουνας στο καλύτερο ημίχρονό του στη φετινή σεζόν.

Όπως έγραφα και πριν το παιχνίδι, ο Βλάνταν Ίβιτς δεν είχε να κάνει πολλά. Τα βασικά έπρεπε και τα έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απλά υπάρχουν κάποια πράγματα που σε κάνουν να πιστεύεις με το καλημέρα πως ίσως έχει την αύρα.

Η αύρα είναι αυτή που στο ντεμπούτο σου θα εμφανίσει τον Μιγκέλ Βίτορ να βγάζει δύο ασίστ, την πρώτη σου αλλαγή να πετυχαίνει γκολ. Η αύρα είναι αυτή που εμφανίζει τον Κλάους σήμερα, στο καλύτερό του και πιο ολοκληρωμένο φετινό παιχνίδι του. Η αύρα είναι αυτή που στη πρώτη – και μοναδική – φάση που κάνει ο αντίπαλος σημαδεύει το δοκάρι.

Η νίκη επί του Παναιτωλικού, ήταν ένας συνδυασμός καλού διαβάσματος από τον Ίβιτς και διάθεση απάντησης των παικτών απέναντι στα όσα τους καταλογίζουν. Μετά τον Πανθρακικό άλλωστε, αισθάνθηκαν την αμφισβήτηση από τον πρώην προπονητή τους, με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ίσως, αυτό να ήταν και το μεγαλύτερο καλό που έκανε ο Τούντορ στην ομάδα. Μπορεί και να την ξύπνησε.

Ο Ίβιτς έκανε αυτά που θα έκανε ο οποιοσδήποτε έχει καθαρό μυαλό και γνωρίζει τα βασικά του ποδοσφαίρου. Έβαλε τα πιο φορμαρισμένα στόπερ του, τον Λέοβατς στη φυσική του θέση, συνδύασε τον όγκο του Τζιόλη – και την εμπειρία – με τα τρεξίματα και το νεύρο των Χαρίση – Κάτσε, είχε την ευτυχία να βρει μπροστά του τον κανονικό Κλάους και στις πλευρές έβαλε ότι διέθετε.

Και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Ο ΠΑΟΚ έκανε το πιο εύκολο φετινό του διπλό, σε μία έδρα που δεν περνάει κανένας εύκολα.

Εννοείται πως χρειάζεται διάρκεια, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει αυτό το διπλό περιμένοντας τη γκέλα της Τρίπολης στο Περιστέρι, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα υποδέχεται την Καλλονή και μετά είναι η διακοπή. Ήταν ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για την πεντάδα αυτό, με δεδομένο πως έρχεται και τιμωρία.

Όσο για τον Παναιτωλικό, η αλήθεια είναι πως σέβομαι την στάση Κωστούλα καιρό τώρα και μακάρι οι μεγάλοι – συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΟΚ βέβαια – να την είχε όλο αυτό το διάστημα.

Είναι μία ομάδα που εκφράζει τον πολιτισμό του μεγαλομετόχου της, είναι μία πόλη που μπορεί να στηρίξει πραγματικά και την επόμενη μέρα της, είναι ένας καθαρός οργανισμός που θέλει να δει πραγματικά σοβαρό ποδόσφαιρο.

Η χρονιά φέτος δεν ήταν ιδανική γιατί ξεκίνησε άσχημα, όμως δεν θα αργήσει η στιγμή που θα διεκδικήσει με αξιώσεις παρουσία στη πεντάδα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και με τον ΠΑΣ και με τον ΠΑΟΚ ποδοσφαιρικά δεν ήταν σε καλό φεγγάρι, είναι δύσκολο να βρει κίνητρο στη φάση που βρίσκεται, όμως με λίγες έξυπνες κινήσεις στην επόμενη σεζόν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Απλά όσο η κατάσταση είναι σάπια, δεν είναι από τις ομάδες που θα έχουν αβάντες.

ΥΓ Στο kick off του ΣΚΑΙ, θα έχουμε απόψε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη από το Αγρίνιο, ένα πραγματικό μάθημα πως σκέφτεται ένας σοβαρός επιχειρηματίας το ποδόσφαιρο και γιατί δύσκολα θα βρεθούν άλλοι σαν κι αυτόν να μπούνε έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση.

Ο Τούντορ ξύπνησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ