MENU

Ελλάδα φίλοι μου. Η χώρα που έτρωγε και συνεχίζει να τρώει τα καλύτερα παιδιά της. Οι μεγάλοι Έλληνες, εκείνοι που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στις σελίδες της ιστορίας αυτού εδώ του τόπου, ή δεν τιμήθηκαν ποτέ όπως τους άξιζε (Βύντρα, Μπούρμπος, Αλέκος Τάτσης) ή ακόμα χειρότερα οδηγήθηκαν στης φυλακής τα σίδερα, επειδή ακριβώς ήταν λεβέντες.

Ένας τέτοιος ήρωας είναι και ο αδικημένος Βαγγέλης Μαρινάκης. Δυστυχώς η πολύπλευρή προσφορά του προέδρου του Ολυμπιακού στον πολιτισμό και το ποδόσφαιρο δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα από το σύνολο της κοινωνίας. Αλλά τι περιμένει κανείς από έναν λαό που στο δίλημμα Γκρανκάσες ή χάος, επιλέγει χάος;

Αν υπήρχε σοβαρό κράτος θα έπρεπε ήδη να προτείνει τον πρόεδρο για το Νόμπελ Ειρήνης και να ζητήσει προς τιμήν του τη μετονομασία του ΣΕΦ σε ΜΕΦ (Μαρινάκης Ειρήνης και Φιλίας).

Φωτεινή εξαίρεση στον κύκλο των αχάριστων ο πιστός στρατιώτης του προέδρου, Κώστας-Τσέλσι. Ο διευθυντής facebook του Ολυμπιακού είναι ο μοναδικός που αναγνωρίζει το μεγαλείο του προέδρου, όπως φάνηκε και απ’ το τελευταίο του status στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Επειδή ορισμένοι έχουν ξεφύγει και μιλούν για προσβολή του Ποντιακού Ελληνισμού από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα εξής: 1. Η μητέρα του Προέδρου μας Βαγγέλη Μαρινάκη έλκει την καταγωγή της από τον Πόντο και από μια από τις σπουδαιότερες οικογένειες, την οικογένεια Υψηλάντη της οποίας την προσφορά στο Ελληνικό Έθνος γνωρίζουν οι πάντες!».

Για να καταλάβετε εσείς οι άσημοι μικροαστοί από πού κρατάει η σκούφια του προέδρου. Ο Βαγγέλης είναι απόγονος της Φιλικής Εταιρείας (και έλεγα “τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;”. Ίδιος ο Υψηλάντης(Χ3) είναι):

«Είναι μια οικογένεια από τα Ύψηλα της Τραπεζούντας, έχει ιστορία από το 10ο αιώνα και πέρα από τους Υψηλάντηδες της Φιλικής Εταιρείας, με την ασύγκριτη προσφορά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, έδωσε στον ελληνισμό σπουδαίους Έλληνες!». Το πιο σημαντικό είναι ότι συνεχίζεται η παράδοση και αυτό θα φανεί ύστερα από κάποια χρόνια, ακόμα και αν κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν τώρα.

Ο ιστορικός του μέλλοντος είναι βέβαιο ότι θα σημειώσει με χρυσά γράμματα την ποδοσφαιρική εποχή που ζούμε και θα υμνήσει την ιστορική αξία της Superleague. Γιατί με τόσα φιλικά κάθε χρόνο, σαν συνέχεια της Φιλικής Εταιρείας είναι.

Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για τον Ξάνθο, τον Σκουφά και τον Τσακάλωφ τώρα έχουμε τον πρόεδρο, τον Μποροβήλο και τον Κομπόταρο. Το λες και εξέλιξη. Γιατί αν τους είχαμε τότε, η Φιλική Εταιρεία θα ‘χε ιδρυθεί το 1814 στη Λιβαδειά. Μετά το γκολ του Μπούσι που θα έκανε το 2-1 στο 91’ (από 0-1 ημίχρονο).

Και αυτόν τον άνθρωπο φίλοι μου, τον σύγχρονο Κολοκοτρώνη, οι αχάριστοι Έλληνες αντί να τον παρασημοφορήσουν για τη δωρεάν διδασκαλία ήθους που προσφέρει στη νέα γενιά και να του στήσουν έναν ανδριάντα να τον βλέπουμε να τον καμαρώνουμε, θέλουν να τον δικάσουν.

Ο Κώστας-Τσέλσι αντίθετα, επειδή έρχεται και η 25η Μαρτίου θέλει να τον βάλουμε στους επισήμους μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο να τον χαιρετάνε οι φαντάροι και να πετούν τα μαχητικά αεροσκάφη πάνω του σχηματίζοντας προς τιμήν του τη βούλα του πέναλτι.

Θα πρότεινε μια ολοκληρωμένη σειρά εορταστικών εκδηλώσεων ο διευθυντής facebook, αλλά δεν θέλει να το παρακάνει γιατί δεν επιθυμεί να εμπλακεί ο Ολυμπιακός με την πολιτική. Το έγραψε και στο status του: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τοπίο εκμετάλλευσης πολιτικών όπως ο κ. Καμμένος». Είναι πάγια τακτική του Ολυμπιακού να μην έχει νταραβέρια με τους πολιτικούς.

Τρανή απόδειξη το 2005 όταν του είχαν αφαιρεθεί βαθμοί για τα επεισόδια στο ματς με τον Πανιώνιο. Ούτε η μισή Βουλή δεν είχε μεσολαβήσει για να του επιστραφούν:

«Ας στήσει κάποιο φαιδρό σόου στα στρατόπεδα που το παίζει "στρατιώτης" και ας αφήσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Είναι πολύ μικρός για να διαχειριστεί τέτοιο μέγεθος». Αυτή είναι αλήθεια. Ο Καμμένος είναι πολύ μικρός για να διαχειριστεί τέτοιο μέγεθος.

Για να ασχοληθεί κάποιος πολιτικός με τον Ολυμπιακό πρέπει στην κλίμακα Λοβέρδου να είναι από Μαντούβαλος και πάνω. Γιάννης Τραγάκης ας πούμε.

Η αποκάλυψη της χρονιάς: Ο Βαγγέλης είναι απόγονος της Φιλικής Εταιρείας