MENU

Εντάξει λοιπόν. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι Έλληνας Πόντιος, είναι Ρώσος Πόντιος. Έτσι αποφάσισε το ερυθρόλευκο σύστημα επικοινωνίας, έτσι διακινούν πρόθυμα τα παπαγαλάκια του. Προφανώς επειδή έχουν καταλάβει ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ενοχλείται. Κακώς ενοχλείται. Για την ακρίβεια, αν καθίσει να σκεφτεί ποιοι ακριβώς του προσάπτουν την καταγωγή ως κατηγορία, μάλλον θα έπρεπε να γελάει κιόλας.

Διότι, αν το να είσαι Έλληνας σήμερα, σημαίνει να κουβαλάς δεν ξέρω κι εγώ πόσες κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και όχι μόνο να μην ντρέπεσαι αλλά να κάνεις και υποδείξεις σε άλλους πώς θα ανεβάσουν την ποιότητα του προϊόντος, τότε καλύτερα Ρωσοπόντιος. Ο Ρωσοπόντιος , όσο κι αν δυσκολεύεται να φτιάξει καλή ομάδα στο χορτάρι, σε παράγκες - έχει ξεκαθαρίσει και δείχνει καθημερινά πως - δεν πρόκειται να καταφύγει.

Αν το να είσαι Έλληνας σήμερα, σημαίνει συνομιλίες με πακιστανικά κινητά, τότε καλύτερα Ρωσοπόντιος. Ο Ρωσοπόντιος επενδύει στην ελληνική οικονομία (για το κέρδος και όχι για την Παναγία Σουμελά φυσικά, ωστόσο επενδύει) όταν οι άλλοι ανεμίζουν σημαίες Λιβερίας. Και για τις συνομιλίες του χρησιμοποιεί κανονικά κινητά. Ρωσοποντιακά ενδεχομένως, σίγουρα πάντως, όχι από το Πακιστάν.

Αν το να είσαι Έλληνας σήμερα, σημαίνει διαρκές ιντερνετικό ή και κανονικό τραμπούκο σε όσους στέκονται απέναντι σου, ξύλο σε δημοσιογραφικά θεωρία, ξύλο σε σκοτεινά δρομάκια, ξύλο ακόμα και κάτω από τα σπίτια δημοσιογράφων ενώ πάνω τους περιμένει η γυναίκα τους και το παιδί τους, απολύσεις δημοσιογράφων και επικοινωνιακή νοοτροπία που θα ζήλευε και ο «Κιμ πάτα το κουμπί», τότε καλύτερα Ρωσοπόντιος. Τον Ρωσοπόντιο, κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να τον σκίσει για τα ποδοσφαιρικά του λάθη όσο συχνά θέλει και όσο συχνά οφείλει. Να τον κρίνει σκληρά και ενίοτε άδικα. Χωρίς να φοβάται απρόοπτες, νυχτερινές, συναντήσεις με άσβερκα παιδάκια που τρώνε όλο το φαγητό τους και δεν τα πάνε πολύ καλά με την αλφάβητο.

Αν το να είσαι Έλληνας σήμερα, σημαίνει λαμογιά, κουτοπονηριά, ψευτιά, τζάμπα μαγκιά, χυδαιότητα, καιροσκοπισμό, διαφθορά και μια αχόρταγη διάθεση για επιβολή με κάθε κόστος, όλα όσα έφεραν δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο σε κατάσταση αποσύνθεσης και εν πολλοίς χαρακτηρίζουν τους περισσότερους παρευρισκόμενους στην επίμαχη σύσκεψη της λίγκας (και κάποιους που δεν παρευρέθηκαν), τότε καλύτερα Ρωσοπόντιος. Ο Ρωσοπόντιος έχει προς το παρόν, το μέτωπο του καθαρό και η εμπλοκή του στο άθλημα δεν τον έχει βρωμίσει, παρά μονάχα με τα απόνερα των άλλων.

Και για να τελειώνουμε, αν το να είσαι Έλληνας σήμερα, σημαίνει ότι κοιτάζεις έναν άνθρωπο στα μάτια, κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι μαζί του για μερικές ώρες και δεν τολμάς να του πεις στα ίσια αυτό που διακινείς αμέσως μετά με με non paper, τότε καλύτερα Ρωσοπόντιος. Ο Ρωσοπόντιος, ό,τι έχει να σου πει, στο λέει κατάμουτρα!

Άρα, εν μέρει, έχουν δίκιο. Ο Ιβάν Σαββίδης, με βάση όσα έχουμε δει τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, σίγουρα δεν είναι Έλληνας. Για την ακρίβεια, δεν είναι Νέο – Έλληνας. Και μακάρι να μη γίνει ποτέ…

Καλύτερα Ρωσοπόντιος, παρά Νέο-Έλληνας