MENU

Ούτε το καλύτερο ρόστερ, ούτε η φόρα του αήττητου, ούτε το άγχος του δεύτερου που κυνηγάει και μάλιστα μπροστά στον κόσμο του με το (φυσιολογικό) φόβο να εκτεθεί και να τους στεναχωρήσει, ούτε τίποτα.

Ο Πογιέτ έκανε κάτι πολύ απλό από την προηγούμενη Κυριακή που έχασε στον Ατρόμητο. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και όλη την ομάδα του από το άτυχο ματς με την Ξάνθη και μετά, δεν γκρίνιαξε καθόλου για διαιτησίες, ούτε πόλωσε το κλίμα ερχόμενος σε ανοιχτή κόντρα και δημόσια αντιπαράθεση με τον μεγάλο του αντίπαλο. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα να μην φύγει το βλέμμα και η σκέψη των παικτών του δεξιά και αριστερά.

Επένδυσε στις τετριμμένες και χιλιοειπωμένες... ενέσεις ηθικού, λέγοντας στις δηλώσεις του πριν από το μεγάλο ματς ότι «αυτά τα ματς είναι για άντρες». Το έβλεπες από τη σέντρα του αγώνα, με εξαίρεση ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, από το 15-30. Σε όλα τα υπόλοιπα λεπτά της αγωνιστικής ώρας, οι κιτρινόμαυροι έτρωγαν σίδερα και έκαναν στο γήπεδο σα γνήσια... τιγράκια. Ναι, στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές ήταν 0-4 υπέρ του Ολυμπιακού που στεκόταν καλύτερα και έδειχνε ότι θα πάρει αυτό που θέλει ή τουλάχιστον δεν θα χάσει. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο.

Μια λάθος κίνηση του Μποτία κι όλα ανάκατα. Στη συνέχεια βλέπεις και τη δεύτερη κίτρινη του Μιλιβόγεβιτς και ζεις το «ντε ζα βου» (ελληνιστί) από την ανάποδη. Θυμάστε ποιοι έπρεπε να είχαν φύγει με κόκκινη από το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ; Αυτοί που «χαιρέτησαν» στο ΟΑΚΑ. Τώρα δεν χαρίστηκε ο Καλογερόπουλος, ο Ολυμπιακός έμεινε με 9 και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν δημιούργησε ευκαιρίες, πήρε το ματς με την παλικαριά της και την αριθμητική υπεροχή που είχε έως το τέλος ακόμα και μετά την κόκκινη του Γκάλο.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν άσχημα. Ήταν άτυχοι που δεν έκαναν γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ όσον αφορά το πέναλτι που ζητούν οι γηπεδούζοι στον Ζουκουλίνι, θεωρώ ότι σωστά συνεχίστηκε το ματς: μια επαφή μεταξύ δύο παικτών ήταν, από τις φάσεις που λέμε «στην κρίση του διαιτητή» και που για να καταλήξεις χρειάζεσαι 4-5 επαναλήψεις.

Το 1-0 είναι ένα αποτέλεσμα που σημαίνει πολλά για την ΑΕΚ και απολύτως τίποτα για τον Ολυμπιακό. Ο δικέφαλος το χρειαζόταν για 100.000 λόγους, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχασαν όχι γιατί δεν έπαιξαν καλά, αλλά γιατί ήταν άτυχοι και δεν έπαιξαν πολύ καλύτερα στο 11 εναντίον 11.

ΥΓ. Το φύλλο αγώνα γράφει ότι ο Μελισσανίδης είπε στον παρατηρητή «θα σε πνίξω με το κασκόλ, θα σε τινάξω στον αέρα» και κάτι άλλα τέτοια όμορφα. Δεν ξέρω αν πρόκειται για το νέο ήθος, το νέο κύμα ή σκοπός είναι να ανέβει ο πήχης από το «διδάξαμε ήθος», αυτό που ξέρω είναι ότι ακόμα κι αν αλλάξουν όλα, θα παραμείνουν ίδια.

Το πήρε ο Πογιέτ με τους άντρες του