MENU

Μετά τη λήξη του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ στο Περιστέρι υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, οι οποίες πλέον είναι αντιμέτωπες με βαριά τιμωρία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal» σε περίπτωση που τα επεισόδια χαρακτηριστούν «εκτεταμένα», κάτι που είναι πολύ πιθανό, και ασκηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, τότε ΑΕΚ και Ατρόμητος κινδυνεύουν με πρόστιμο 70-150.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας από 2-3 αγωνιστικές αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών!

Αυτό αναφέρει το άρθρο 16, παράγραφος 6δ. του πειθαρχικού κώδικα για το οποίο είχε τιμωρηθεί και ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου, που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Επίσης ποινές από 50-100.000 ευρώ και αποκλεισμό της έδρα 1-2 αγωνιστικές προβλέπει ο κώδικας και σε είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με βιαιοπραγίες και φθορές.

Όσο για το φύλλο αγώνα και την αναφορά που γίνεται σ΄ αυτό για τα επεισόδια, μπορεί να αναγράφεται πως έλαβαν χώρα στο στίβο του γηπέδου, ωστόσο ο πειθαρχικός κώδικας θεωρεί αγωνιστικό χώρο: «τον χώρο που περικλείεται από τις εξέδρες ή την εσωτερική περίφραξη του γηπέδου και περιλαμβάνει τον αγωνιστικό χώρο, την περιμετρική αυτού έκταση, τις τεχνικές περιοχές με τους πάγκους των αναπληρωματικών και των αξιωματούχων του αγώνα και διαθέτει πρόσβαση στο χώρο αποδυτηρίων». Δηλαδή τα πάντα μεταξύ κερκίδας και αγωνιστικού χώρου.

Θέμα υπάρχει και με το πότε θα γίνει η εκδίκαση των υποθέσεων, καθώς μέχρι τις 15/2 οι δικηγόρου έχουν απεργία, κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν θα προλάβει να εκτίσει την πιθανή τιμωρία της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (13/2), με το επόμενο εντός έδρας ματς της Ένωσης να είναι εκείνο με τον Παναθηναϊκό (28/2). Αυτό σημαίνει πως για να παίξει η ΑΕΚ χωρίς κόσμο απέναντι στο Τριφύλλι, τότε η τιμωρία θα πρέπει να ανακοινωθεί μέχρι την Δευτέρα 22/2.

ΑΕΚ και Ατρόμητος κινδυνεύουν με τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών