MENU

Ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφορά άμπαλους ποδοσφαιριστές που ποντάρουν στη δυναμική του συλλόγου τους και την παρασκηνιακή διεισδυτικότητα, για να βγάλουν το ψωμάκι τους ξεκούραστα και χωρίς να προσφέρουν καμία υπηρεσία.

Ο ΠΑΟΚ έχασε σήμερα στο Καραϊσκάκη γιατί απλούστατα δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για αυτόν. Παρότι δεν απειλήθηκε πλην της φάσης του γκολ, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να χάσει και αυτό φάνηκε σε αρκετές φάσεις.

Εγώ θα σταθώ σε ποδοσφαιρικές περιπτώσεις που ανήκουν στη ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία τους πληρώνει αδρά για να κοροϊδεύουν.

Κανονικά ο Μιλιβόγιεβιτς και ο Πάρντο, θα πρέπει να πληρώνουν την ΠΑΕ Ολυμπιακός που αγωνίζονται σε αυτή.

Ο πρώτος κάθε αγωνιστική χτυπάει αντιαθλητικά συναδέλφους του και δεν τρέχει τίποτα, καμιά κάρτα χοντρά – χοντρά, ο δεύτερος έχοντας κάποια περιττά κοιλάκια δεν γίνεται να παίξει το ένας με έναν και όποτε έρχεται σε επαφή με αντιπάλους κάνει λες και τράκαρε με τρένο.

Ο πρώτος είναι κλασικός εκφραστής του ποδόσφαιρου μοδίστρας, τη στιγμή που σήμερα έχει το θράσος να χτυπάει γροθιά σε συνάδελφό του και να βουτάει να πάρει πέναλτι. Πραγματικά αν ήμουν Ολυμπιακός θα ντρεπόμουν να έχω τέτοιον παίκτη στην ομάδα μου.

Όσο για τον Πάρντο η προσφορά του στην ομάδα του σήμερα ήταν οι δύο κίτρινες του Τζαβέλλα. Τον οποίο βέβαια στοχοποίησαν εξ αρχής οι παίκτες του Ολυμπιακού σε συνεργασία βέβαια με τον Δημητρόπουλο. Και θα βγούνε κάποιοι ΠΑΟΚτσήδες να τον κατηγορήσουν, τη στιγμή που η συγκεκριμένη κόκκινη ήταν προαποφασισμένη.

Εννοείται βέβαια πως και στις δύο κάρτες ο Πάρντο κάνει θέατρο με αντιδράσεις ακραίες, σφαδάζοντας κτλ. Όμως αφού το ανέχεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός που τον πληρώνει αδρά να προσβάλει το κλαμπ που υπηρετεί, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Στην Ελλάδα βέβαια τα έχεις δει όλα. Για παράδειγμα, αυτός που κράζει για το σύμφωνο συμβίωσης, μπορεί να γράψει σχόλιο από κάτω που να επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές παικτών. Έχουμε δει και χειρότερα.

Όσο για την αγκωνιά του Μποτία στον Μπερμπάτοφ, το έγκλημα δεν είναι κατά του Βούλγαρου μόνο και του ΠΑΟΚ, αλλά και κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αλητεία του Δημητρόπουλου που είδε την φάση και έβγαλε κίτρινη, είναι τέτοια που δεν μπορεί να μείνει ασυγχώρητη. Είναι ο λόγος που ο Κοντονής πρέπει να διακόψει το πρωτάθλημα, όχι αυτά που έγιναν στο Περιστέρι.

Ποδοσφαιρικά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό, με εννέα απουσίες και με μία διαιτησία που τσαμπουκά έπρεπε να βοηθήσει τους Πειραιώτες να κερδίσουν. Έπρεπε να ανεχτεί ποδοσφαιριστές μοδίστρες, έπρεπε οι παίκτες του Τούντορ να τρώνε ξύλο και να μην αντιδράνε, έπρεπε να ξεκινάνε τις προσπάθειες για γκολ τουλάχιστον οκτώ μέτρα από τη ζώνη άμυνας του Ολυμπιακού για να μην τους βγάλει οφσάιντ ο Τουμπακάρης.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ χωρίς εξτρέμ σε καλή κατάσταση και με το ρίσκο Μπερμπάτοφ – Κλάους μαζί, το μόνο που έπρεπε να κάνει για να έχει τύχη στο παιχνίδι, είναι να πάρει την κατοχή της μπάλας.

Αυτό το έκανε, δεν πιέστηκε και απλά έπρεπε να βρει λύσεις απέναντι σε μία ομάδα που γνώριζε ότι δεν θα κινδυνέψει από ατομικές ενέργειες λόγω της απώλειας των παικτών που το έχουν.

Η μία τελική αδικεί την εικόνα του ΠΑΟΚ, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε με μία ήττα.

Σίγουρα η εικόνα των Τσίμιροτ – Χατζηϊσαϊα ήταν εξαιρετική, σίγουρα η ομάδα τακτικά – αμυντικά ήταν άψογη, σίγουρα είχε ένα εικοσάλεπτο πίεσης προς το τέλος που αν είχε λύσεις και κανονικούς διαιτητές θα έπαιρνε αποτέλεσμα.

Η ομάδα πρέπει να κρατήσει αυτά τα επίπεδα συγκέντρωσης και από αύριο κιόλας να ξεκινήσει να σκέφτεται το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Εκεί δεν χωράει τίποτα άλλο πλην της πρόκρισης.

Το ποδόσφαιρο της «μοδίστρας»