MENU

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Λυσσαρίδης στον Arena FM 89,4:

«Σήμερα κλείνουν 7 χρόνια από τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παντελάκη, ενός ανθρώπου που καταγράφτηκε στην συνείδηση των φιλάθλων και όχι μόνο του ΠΑΟΚ, ως ένας διοικητικός παράγοντας ο οποίος διακόνησε τον ΠΑΟΚ με μια υποδειγματική συνέπεια και αφοσίωση. Η οικογένεια του ήταν ο ΠΑΟΚ και στέρησε τον εαυτό του από πολλές απολαύσεις προκειμένου να τον υπηρετήσει με πλήρη αφοσίωση για 40 και πλέον χρόνια. Για να σας πω και κάτι που δεν ξέρετε, έχει κάνει ένα τεράστιο κοινωφελές έργο και ο κ.Σαββίδης θέλησε να παραμείνει με διακριτικό τρόπο και έτσι το χειρίστηκε. Τα χρήματα της διαθήκης του πήγαν σε καθαρά κοινωφελές έργο, έγινε η πτέρυγα στο ΑΧΕΠΑ, ανακαινίστηκε πλήρως με ένα πολύ σύγχρονο εξοπλισμό, αγοράστηκαν και διατέθηκαν στο ΕΚΑΒ δυο ασθενοφόρα και διαμορφώθηκε ένας αθλητικός χώρος στο άσυλο του παιδιού όπου φέρει το όνομα Γιώργος Παντελάκης. Ακόμα και μετά τον θάνατο του είναι «ωσεί παρών» με το κοινωφελές του έργο , κατά την γνώμη μου του ταιριάζει ο τίτλος του ευπατρίδη.

Ο κ.Σαββίδης συνέχισε την προσφορά προς το συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ συνεχίζοντας έτσι το έργο του Γιώργου του Παντελάκη. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το κάνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μεταξύ άλλων χρηματοδοτεί την απασχόληση δυο γιατρών των οποίων η παρουσία είναι απαραίτητη».

Για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΟΚ: «Το τωρινό μοντέλο ποδοσφαίρου δεν απαιτεί να υπάρχει ένας πρόεδρος στις συνθήκες που υπήρχαν τότε. Άμα με ρωτάτε, κατηγορηματικά θα έλεγα ότι πρέπει να είναι μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ, και όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά και όλα τα στελέχη. Ο Λούμπος Μίχελ μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμος αλλά όχι για πρόεδρος του ΠΑΟΚ, αλλά όπως και να χει δεν θέλω να κρίνω τις επιλογές του κ.Σαββίδη. Η γνώμη μου πάντως είναι ότι τα στελέχη του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μέσα από την οικογένεια του. Η δεξαμενή είναι τεράστια και σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να υπηρετήσουν τον σύλλογο».

Για την παραίτηση του Βεζυρτζή: «Δεν θέλω να το σχολιάσω αλλά λυπούμε γιατί ο Νίκος ο Βεζυρτζής είχε της προδιαγραφές που θέλουμε. Αν πριν από ένα μήνα μπαίνει ένας τέτοιος άνθρωπος και τώρα φεύγει υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό».

Για τον λόγο που δεν μπαίνει ο ίδιος στον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να προσωποποιούμε τα πράγματα απλά θα επαναλάβω κάτι που είχα πει, ότι η διαφωνία μου ήταν στο μοντέλο διοίκησης και λυπούμε που επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις μου. Δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανένας ότι ο Ιβάν Σαββίδης έσωσε τον ΠΑΟΚ στο χείλος του γκρεμού, άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο. Το μοντέλο που λέμε θα βοηθούσε στο ότι η επένδυση του θα έπιανε τόπο. Είναι χρήματα τα οποία δεν επενδύθηκαν σωστά, εκεί νομίζω ότι πάσχει το μοντέλο διοίκησης ,έχει καθυστερημένα αντανακλαστικά και δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο θα έπρεπε και θα άξιζε στην προσφορά του κ.Σαββίδη».

Για το πώς βλέπει την ομάδα: «Με φέρνετε σε δύσκολη θέση, όλοι κάνουμε τον τεχνικό, ανεξάρτητα αν γνωρίζουμε λίγο ή περισσότερο το ποδόσφαιρο. Ο προπονητής ξέρει πολύ περισσότερα από μας, αλλά αυτός όπως και τα στελέχη κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Βάσει αποτελεσμάτων βλέπω ότι δεν δικαιώνονται οι οραματισμοί. Υπάρχει ένα αγωνιστικό θέαμα καχεκτικό το οποίο φαίνεται και από τις άδειες κερκίδες. Δεν φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προσεγγίσει τους στόχους που είχε».

Λυσσαρίδης: «Ο Σαββίδης συνεχίζει το έργο του Παντελάκη»
EVENTS