MENU

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να… χτενίζει την μεταγραφική αγορά για παίκτες που μπορούν να κάνουν άμεσα την διαφορά και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA που προέρχονται από την Τουρκία, το ενδιαφέρον για τον Αργεντινό επιτελικό μέσο της Κασίμπασα, Όσκαρ Σκαριόνε παραμένει ενεργό και αρκετά ζεστό, αφού κάποιες πηγές προσκείμενες στην διοίκηση του τουρκικού συλλόγου μιλούν για επίσημη πρόταση 500.000 ευρώ, ώστε ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει άμεσα στον Αργεντινό μέσο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Γιατί τον θέλει...

Ο Σκαριόνε είναι ένας παίκτης που έχει τραβήξει την προσοχή του Φρανκ Άρνεσεν, κάτι απόλυτα λογικό αφού οι αριθμοί του στα 2,5 χρόνια που ο Αργεντινός επιτελικός χαφ παίζει στην Τουρκία (33 γκολ σε 82 ματς) μιλούν για παίκτη που κάνει την διαφορά, ενώ το γεγονός ότι παίζει σε θέση που ο ΠΑΟΚ «πονάει» δίνουν πόντους στην περίπτωση του, καθώς είναι ένας παίκτης που από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του για το προσεχές καλοκαίρι.

Η Κασίμπασα εδώ και καιρό έχει κάνει προσπάθεια να ανανεώσει το συμβόλαιο του 30χρονου Αργετινού, όμως έχει εισπράξει αρνητική απάντηση από τον παίκτη, ο οποίος θέλει να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη και να μετακομίσει σε ένα πιο γνωστό και ισχυρό κλαμπ. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, που επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική του συνομιλία με το SDNA, ο ατζέντης του παίκτη Ρενάτο Σεντρόλα, «υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από τοπ επιπέδου τουρκικές ομάδες, συλλόγους της Μπουντεσλίγκα, αλλά και τον ΠΑΟΚ».

Το αβαντάζ του ΠΑΟΚ

Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ έναντι των υπολοίπων ενδιαφερομένων είναι πως ο Δικέφαλος του Βορρά φέρεται να είναι διατεθειμένος να δώσει χρήματα στην Κασίμπασα, ώστε να αποκτήσει άμεσα τον παίκτη. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες τουρκικές ομάδες που τον θέλουν (Μπεσικτάς, Τράμπζονσπορ) προς το παρόν δείχνουν διατεθειμένες να τον υπογράψουν για το προσεχές καλοκαίρι και μόνο ως ελεύθερο. Όπως εύλογα τόνισε και ο ατζέντης του παίκτη: «αν η Κασίμπασα διαπιστώσει ότι είναι αναπόφευκτο να χάσει δωρεάν το καλοκαίρι τον καλύτερο της παίκτη, είναι λογικό να προσπαθήσει να τον πουλήσει, ώστε να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί».

Τι ψάχνει ο Σκαριόνε

Ο Σεντρόλα στην συνομιλία του με το SDNA αρνήθηκε την έντονη φημολογία ότι υπάρχει επίσημη πρόταση του ΠΑΟΚ προς την Κασίμπασα, αλλά έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες ατάκες: «Ο Όσκαρ θέλει να πάει σε μία ομάδα με ενδιαφέρον πρότζεκτ. Θέλει να πάει σε μία ομάδα που να διεκδικεί τίτλους. Ο ΠΑΟΚ από ότι ξέρω δεν μπορεί να πάρει φέτος το πρωτάθλημα, όμως αυτό μπορεί να γίνει από του χρόνου. Ο Όσκαρ θέλει να νιώσει σημαντικό μέλος μιας ευρωπαϊκής ομάδας. Αν ο ΠΑΟΚ τα βρει με την Κασίμπασα, τότε όλα γίνονται μετά με την δική μας πλευρά».

Το κασέ του Αργεντινού

Ένας ανασταλτικός παράγοντας σε ότι αφορά την υπόθεση Σκαριόνε είναι το υψηλό κασέ του παίκτη. Από την πρώτη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προσέγγισε τον παίκτη, έμαθε ότι οι ετήσιες απαιτήσεις του για συμβόλαιο φτάνουν σε επταψήφιο νούμερο και μπορεί ακόμα και να ξεπερνάνε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, ποσό που μπορούν πολύ πιο εύκολα να δώσουν οι εύρωστοι οικονομικά τουρκικοί σύλλογοι που έχουν και πολύ χαμηλότερη εφορία σε σχέση με τον ΠΑΟΚ.

Εν κατακλείδει, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Αργεντινό επιτελικό χαφ δείχνει να είναι αρκετά ζεστό και ενεργό, όπως προκύπτει από την γειτονική χώρα. Αν μάλιστα ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να δώσει χρήματα στην Κασίμπασα και να τον αγοράσει άμεσα, τότε φαίνεται πως έχει ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Οι επόμενες ημέρες είναι αυτές που θα καθορίσουν τις εξελίξεις για ένα παίκτη που δείχνει να έχει το προφίλ του δημιουργικού χαφ, που ψάχνει ο Δικέφαλος του Βορρά στην μεταγραφική αγορά.

Ζεστό το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για Σκαριόνε
EVENTS