MENU

Ευδιάθετος, ορεξάτος, σίγουρος για τον εαυτό του, γεμάτος αυτοπεποίθηση εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του ρόστερ και κατ' επέκταση στην επίτευξη του στόχου των πλέι οφ.

Επισήμανε πως η ομάδα του Περιστερίου χρειάζεται ένα αποτέλεσμα, που θα δώσει ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του και θα τον διευκολύνει να τους βγάλει τις πραγματικές δυνατότητες στον αγωνιστικό χώρο.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι θα αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3 και υπογράμμισε πως έχει μελετήσει και τον Ατρόμητο και τους αντιπάλους του και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, παρά την 17μηνη απουσία του από τους πάγκους.-Σε πάγκο συλλόγου και σε συνθήκες πίεσης, ύστερα από πέντε χρόνια«Η προετοιμασία είναι ίδια και σε Εθνική ομάδα και σε σύλλογο. Η διαφορά είναι στην συχνότητα των αγώνων. Μπορώ να πω ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στην εθνική, γιατί δεν ακολουθεί άλλο ματς για να γυρίσεις το κλίμα, όταν προέρχεσαι από αρνητικό αποτέλεσμα. Στο πρωτάθλημα ξέρεις τι περιμένεις και σχεδιάζεις τα πράγματα καλύτερα. Οσο για την πίεση αυτή πάντα υπάρχει σε μία μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους. Οπως και το ρίσκο, πάντα υπάρχει. Πίεση είχαν και οι δύο προηγούμενοι προπονητές».-Ο Ατρόμητος έχει μείνει πίσω στην επίτευξη του μοναδικού στόχου, που είναι τα πλέι οφ. Πόσο δύσκολη είναι η αποστολή;«Γνωρίζω πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και θα είναι εύκολη η προσαρμογή για μένα. Οταν είσαι επαγγελματίας προπονητής πρέπει να ξέρεις όλες τις ομάδες. Σαφώς και ο στόχος είναι πιο δύσκολος, αφού φέτος υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες, όπως η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Εμείς χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα. Νίκες για να αναπτερωθεί η ψυχολογία. Για να ανέβει το ηθικό των παικτών, χρειάζονται νίκες και όχι ισοπαλίες».-Που εντοπίζεται το πρόβλημα του Ατρόμητου;

«Δυσκολεύεται στο γκολ και για αυτό δεν φέρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Το υλικό είναι πολύ καλό. Από τα καλύτερα της κατηγορίας. Η ομάδα έχει ικανότητες. Νίκες θέλει όπως είπα για να πάρει ώθηση».-Δεκαεπτά μήνες χωρίς ομάδα. Ηταν επιλογή σου;«Μετά την ολοκλήρωση των τριών χρόνων στην Κύπρο, ήθελα να ηρεμήσω. Είδα όμως ότι μου λείπει η δουλειά μου, αλλά είχα κάποιες προτάσεις, αλλά δεν θεώρησα ότι ήταν σωστό να πάω. Δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου».-Για την παρουσία του Σπανού και η προηγούμενη συνεργασία σας (σ.σ. Στην Χαλκηδόνα)πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν στην συμφωνία ;«Έκλεισα ευχάριστα την καριέρα μου. Τέλεια θα έλεγα και είναι πιο εύκολο να έχεις κοινό σημείο επαφής με ανθρώπους που γνωρίζεις και σε γνωρίζουν. Ετσι λειτούργησε το πράγμα και με τον Γιώργο Σπανό και μόλις έγινε η πρώτη επικοινωνία δεν το σκέφτηκα καθόλου».-Για τον τρόπο της αποχώρησης σου από τον Παναθηναϊκό;«Έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις και ήμουν πολύ ευχαριστημένος για όσα πέτυχα και υπερήφανος για την προσπάθεια».-Οι Σα Πίντο και Παράσχος προτιμούσαν το 4-4-2 με κάποιες παραλλαγές. Σκέφτεσαι να αλλάξεις σύστημα;«Το σύστημα που έχω στο μυαλό μου είναι το 4-3-3, το οποίο πιστεύω ότι ταιριάζει με το υλικό που έχουμε, αλλά και το 4-2-3-1».-Πέραν του στόχου των πλέι οφ, ο Ατρόμητος δεν έχει παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Είναι και αυτό ένα ζητούμενο;«Δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα του. Τώρα χρειάζονται αποτελέσματα να μας δώσουν ψυχολογία και να μας απελευθερώσουν. Οταν συμβεί αυτό θα έρθει και οι καλές εμφανίσεις».

Νιόπλιας: «Ο Ατρόμητος χρειάζεται νίκες, όχι ισοπαλίες»