Τα ΜΜΕ της Χιλής παρουσίασαν χθες (31/12) την ΑΕΚ ως... άμεση απειλή για την μεταγραφή του Νίκολας Καστίγιο στην Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα. Συγκεκριμένα, τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι λίγο πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία για τον επαναπατρισμό του, η Ένωση έκανε «μπάσιμο» και είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του. Μάλιστα, κάποια ρεπορτάζ παρουσίασαν την μεταγραφή του 22χρονου επιθετικού στην ΑΕΚ ως σχεδόν τελειωμένη.
Ωστόσο, όπως διαβάσατε στο SDNA λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, τα δεδομένα της υπόθεσης είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Καστίγιο έχει προταθεί στην ΑΕΚ, όπως και το περασμένο καλοκαίρι, όμως έως τώρα δεν έχει γίνει κάποια επαφή με την Μπρίζ (που έχει τα δικαιώματά του), καθώς τη δεδομένη στιγμή έχουν προκριθεί κάποιες άλλες περιπτώσεις. Η ιστοσελίδα της Χιλής chilenosporelmundo.cl αναδημοσίευσε το εν λόγω ρεπορτάζ μας, βγάζοντας πλέον αισιοδοξία για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή από την Ουνιβερσιδάδ, από τη στιγμή που η υπόθεση με την ΑΕΚ δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο προχωρημένη όσο είχε παρουσιαστεί και είναι άγνωστό αν θα προχωρήσει.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Το ελληνικό αθλητικό πόρταλ SDNA αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η ΑΕΚ δεν έχει κάνει κάποια επαφή με την βελγική ομάδα και μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματίσει να κάνει προσφορά για τον πρώην επιθετικό της Μάινς. Ο Χιλιανός διεθνής βρίσκεται στην πατρίδα του για την Πρωτοχρονιά, μαζί με την οικογένειά του, και τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να ασχοληθεί με το μέλλον του, με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα να φαίνεται ότι έχει προβάδισμα για την απόκτησή του».