MENU

Με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα από το… φθινόπωρο, μοιραία το ενδιαφέρον φιλάθλων και «αριθμολάγνων» εστιάζεται στην επίτευξη σπάνιων στατιστικών ρεκόρ από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, άπαντες ασχολούνταν κυρίως με τις καθαρά αγωνιστικές επιδόσεις των «ερυθρόλευκων», αλλά τον τελευταίο μήνα οι διαιτητές έχουν επισκιάσει τις προσπάθειες του Φορτούνη, του Ρομπέρτο και των άλλων πρωταγωνιστών των πρωταθλητών.

Τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, οι ρέφερι που σφύριξαν τα παιχνίδια των Πειραιωτών, σημείωσαν το δικό τους ιστορικό ρεκόρ, καθώς καταλόγισαν πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες του. Δεν αποτελεί και το πλέον συνηθισμένο φαινόμενο για μια ομάδα να κερδίζει πέναλτι σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Και πράγματι…

Όσο κι αν ανατρέξαμε στα κιτάπια μας ουδέποτε έχει σημειωθεί αντίστοιχο φαινόμενο με το φετινό στα είκοσι χρόνια της κυριαρχίας του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το φαινόμενο που ζούμε τον τελευταίο μήνα (με τους Κύζα, Καλογερόπουλο, Παπαδόπουλο, Μάνταλο να καταλογίζουν την εσχάτη των ποινών στα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης, Πανθρακικό, Παναιτωλικό και Καλλονή) δεν έχει προηγούμενο την τελευταία εικοσαετία για τους μόνιμους πρωταθλητές!

Όλα αυτά τα χρόνια το μεγαλύτερο σερί αγώνων που κέρδισαν πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασε τους τρεις και κάτι τέτοιο συνέβη συνολικά τέσσερις φορές από την περίοδο 1996-97. Είναι κι αυτό ένα ακόμα σερί που καταρρίπτει η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς στην ουσία συντρίβει το προηγούμενο ρεκόρ και έχει τη δυνατότητα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη να το επεκτείνει κι άλλο.

Για την ιστορία τα σερί των τριών διαδοχικών αγώνων που κέρδισε πέναλτι ο Ολυμπιακός έχουν ως εξής:

ΣΕΖΟΝ 1998-99

7η αγωνιστική: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1 (εύστοχη εκτέλεση Γεωργάτου)

8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (εύστοχη εκτέλεση Γεωργάτου)

9η αγωνιστική: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-0 (απόκρουση Πουρλιοτόπουλου σε εκτέλεση Ίβιτς, δοκάρι σε εκτέλεση του Γεωργάτου)

ΣΕΖΟΝ 1999-2000

12η αγωνιστική: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-1 (εύστοχη εκτέλεση Τζόρτζεβιτς)

13η αγωνιστική: ΙΩΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (εύστοχη εκτέλεση Τζόρτζεβιτς)

14η αγωνιστική: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 2-0 (εύστοχη εκτέλεση Τζόρτζεβιτς)

ΣΕΖΟΝ 2008-09

15η αγωνιστική: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-1 (εύστοχη εκτέλεση Γκαλέτι)

16η αγωνιστική: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (εύστοχη εκτέλεση Γκαλέτι)

17η αγωνιστική: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ 2-1 (απόκρουση Γκσμπούρνινγκ σε εκτέλεση Γκαλέτι)

ΣΕΖΟΝ 2010-11

12η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (άστοχη εκτέλεση Ντουντού)

13η αγωνιστική: ΚΑΒΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (εύστοχη εκτέλεση Φουστέρ)

14η αγωνιστική: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1 (εύστοχη εκτέλεση Φουστέρ)

Κι όλα αυτά πριν φτάσουμε στη φετινή σεζόν…

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να θυμηθούμε όλες τις αποφάσεις των διαιτητών αλλά και τις εκτελέσεις των πέναλτι, σε ένα 11λεπτο βίντεο που συγκέντρωσε το SDNA.

Γκρέμισε ρεκόρ 20ετίας στα πέναλτι ο Ολυμπιακός