MENU

Μόλις άρχισε να διαφαίνεται η πρόθεση του Γκας Πογιέτ να αλλάξει τη διάταξη της ΑΕΚ και να παίξει με έναν «κόφτη», οι περισσότεροι περίμεναν ότι αυτομάτως ο Γιάκομπ Γιόχανσον θα έπαιρνε αυτόν τον ρόλο και ο Αντρέ Σιμόες θα ήταν εκείνος που λόγω χαρακτηριστικών θα επιλέγονταν να... μετακινηθεί στους εσωτερικούς χαφ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε το αντίθετο. Σε συζητήσεις με συνεργάτες του είχε εξηγήσει ότι η απίστευτη αγωνιστική πειθαρχεία του Σουηδού μέσου τον έκανε να πιστεύει ότι θα ήταν απόλυτα συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα, επιστρέφοντας αρκετές φορές ακόμη και ως δεύτερος αμυντικός χαφ δίπλα στον Πορτογάλο και ταυτόχρονα θα έκανε στο επιθετικό κομμάτι την κάθετη κίνηση που ήθελε από τους εσωτερικούς του μέσους, προκειμένου να πατά περιοχή, να συμμετέχει στη δημιουργία φάσεων και ταυτόχρονα να απειλεί άμεσα στο αντίπαλο τέρμα.

Ο Γιόχανσον αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αυτόν τον νέο ρόλο στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και δεν χρειάστηκε περισσότερα από 18' λεπτά για να πετύχει το πρώτο του γκολ φέτος. Μετά το τέλος του αγώνα ο Πογιέτ κατευθύνθηκε προς το μέρος του και του είπε ότι «στο είχα πει πως θα βάλεις γκολ». Όμως, σίγουρα ούτε ο τεχνικός της Ένωσης θα περίμενε... όσα ακολούθησαν.

Στο επόμενο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό, ο Γιόχανσον είχε μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ και τελικά ήταν και πάλι αυτός που άνοιξε το σκορ. Χθες, απέναντι στον Πανελευσινιακό, ο Σουηδός μέσος πέτυχε το τρίτο του γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Μέχρι την... προώθηση του, μετρούσε με την ΑΕΚ ένα τέρμα σε 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά από αυτή την αλλαγή θέσεις, έχει πετύχει το... τρία στα τρία.

Και δεν αποκλείεται να δώσει και... συνέχεια στο σερί του, αφού δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει προσαρμοστεί πλήρως σε όσα ζητά ο προπονητής του από εκείνον, τοποθετώντας τον πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή...

Ο... εκτελεστής Γιόχανσον (vid)