MENU

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα πρώτο το SDNA, σήμερα το πρωί ο Γιάννης Αλαφούζος επισκέφθηκε τον Σταύρο Κοντονή, μετά τα επεισόδια του Σαββάτου στη Λεωφόρο. Η είδηση επιβεβαιώθηκε λίγα μόλις λεπτά μετά, και από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού εκδόθηκε ανακοίνωση για την ατζέντα της συνάντησης.

Από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ανάμεσα στους «πράσινους» και τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω των επεισοδίων.

Από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ζητήθηκαν εξηγήσεις για την συμπεριφορά της αστυνομίας, την επικοινωνία του υφυπουργού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς την ανακοίνωση του κ. Κοντονή που ζητούσε να μην ανεβαίνουν οι τόνοι.

Η συνάντηση των δύο ανδρών λοιπόν ήταν μία καλή ευκαιρία για να ηρεμήσει, σε έναν βαθμό, η κατάσταση. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως περίπου 80 οπαδοί της Θύρας 13 πήγαν χθες (24/11) στα γραφεία του υφυπουργού, με τον ίδιο όμως να λείπει...

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση πάντως, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Πολιτεία και στην προσπάθεια κάθαρσης του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε από τον Γιάννη Αλαφούζο να μην παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ ενώ ανέφερε πως η προσφυγή της θα κριθεί από τακτικούς δικαστές, βάσει το νέου νόμου που ψήφισε με δική του πρόταση η Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Αλαφούζος.

Θέμα της συνάντησης ήταν τα διαδραματισθέντα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το περασμένο Σάββατο. Ο κ. Αλαφούζος ενημερώθηκε και δια ζώσης από τον Υφυπουργό –και συμφώνησε- ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στις αποφάσεις των αρμοδίων παραγόντων του εν λόγω αγώνα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Πολιτεία και στην προσπάθεια κάθαρσης του ποδοσφαίρου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησε από τον κ. Αλαφούζο να μην λάβει εν θερμώ απόφαση παραίτησης από την προεδρία της ΠΑΕ, ανέφερε ότι η προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κριθεί από τακτικούς δικαστές, βάσει του νέου νόμου που ψήφισε με πρότασή του η Βουλή, και πρότεινε τη συνεργασία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τις διωκτικές αρχές για τη σύλληψη των πρωταιτίων των θλιβερών επεισοδίων, πράγμα που ο κ. Αλαφούζος επιβεβαίωσε ότι ήδη γίνεται».

Κοντονής σε Αλαφούζο: «Μην παραιτηθείς»!