MENU

Ήταν ένα έντονο Σαββατοκύριακο. Για την Λεωφόρο το δεδομένο είναι πως για άλλη μια φορά εφαρμόστηκε ο νόμος υπέρ του Ολυμπιακού. Να δούμε πότε θα εφαρμοστεί και κατά του. Όχι όπως στη Βέροια που το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να λήξει ποτέ αλλά ο διαιτητής μάλλον μπέρδεψε τις φωτοβολίδες με… πυγολαμπίδες. Χθες όμως ο Δελφάκης στην Κομοτηνή για ένα καπνογόνο που δεν έπεσε καν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και βέβαια δεν είχε στόχο παίκτη αλλά πανηγυρισμό του πρώτου γκολ της ΑΕΚ εφάρμοσε τον κανονισμό, έκανε την προειδοποίηση και με το επόμενο θα χάριζε τη νίκη στον Πανθρακικό. Απλά πράγματα. Έτσι είναι οι κανονισμοί όταν το παράπτωμα το κάνουν όλοι ο άλλοι άλλοι εκτός από τον… περιούσιο. Σκληροί.

Φέτος πάντως ήταν καλύτερα προετοιμασμένος κι ο Ολυμπιακός. Πέρυσι κέρδισε μόνο τους -3 του ΠΑΟ. Φέτος πήρε και τους τρεις τους δικούς του. Είμαι κατά της ΒΙΑΣ. Είμαι υπέρ του νόμου. Αλλά είμαι και υπέρ της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ. Η αδικία γεννάει ΒΙΑ. Όχι χθες. Δεν υπήρχε άδικη διαιτητική απόφαση χθες αφού το παιχνίδι… δεν έγινε. Άλλωστε ο Ολυμπιακός σπάνια ευνοείται σε ματς όταν αυτά δεν… γίνονται. Σε αυτά που γίνονται υπάρχει ένα… προβληματάκι. Εδώ και 20 χρόνια.

Σκληρός νόμος αλλά νόμος λένε από αρχαιοτάτων χρόνων. ΟΚ. Να εφαρμοστεί και να πληρώσει ο ΠΑΟ που βέβαια δεν είναι άμοιρος αντικειμενικής ευθύνης παρότι με το επίπεδο του ελέγχου που γίνεται στα Ελληνικά γήπεδα από την αστυνομία να δοξάζουμε τον Θεό που τον έλεγχο στο φιλικό Γαλλία - Γερμανία δεν το έκαναν… Ελληνες. Να εφαρμοστεί ο νόμος λοιπόν, να βάλει κι ο Κοντονής τα πρόστιμα του. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι νόμοι. Και πρέπει ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. Από διαιτητές αλλά και από ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

Στα δικά μας. Το πρώτο και κύριο ζητούμενο για την ΑΕΚ στην Κομοτηνή ήταν η νίκη. Μετά από απώλεια πέντε βαθμών σε δύο ματς, ανεξάρτητα δυσκολία και συνθηκών που διαμορφώθηκαν, ο Πογιέτ ήξερε πολύ καλά πως δεν μπορούσε να μην νικήσει. Και έπαιξε για τη νίκη. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με ότι χρειάστηκε. Με αλλαγή συστημάτων και προσώπων, χωρίς κανένα εγωισμό για το σύστημα του που το δούλεψε δυο εβδομάδες αλλά δεν… ντράπηκε να το αλλάξει μετά από μισή ώρα για να βελτιώσει την ομάδα του. Οπως δεν… ντράπηκε να παίξει με τρία σέντερ μπακ και τρία αμυντικά χαφ επειδή το απαιτούσαν οι συνθήκες του αγώνα μετά το τυχερό γκολ του Πανθρακικού. Βέβαια με αυτό τον τρόπο η ομάδα θωρακίστηκε και έβγαλε και την κόντρα για το τρίτο γκολ που θα έμπαινε αν ο Ντιέγκο δεν γλύστραγε. Υπάρχει κι αυτό μέσα στο ποδόσφαιρο. Είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει. Και μπορεί να τύχει και στον καλύτερο παίκτη του κόσμου το να γλυστρήσει. Οπως και το να κοντράρει η μπάλα πάνω στον καλύτερο αμυντικό του κόσμου και να πάει στα δίχτυα όπως έγινε με τον Αρθο στο γκολ του Πανθρακικού. Βέβαια η ΑΕΚ δεν τον πήρε τον Αρθο για καλύτερο αμυντικό του… κόσμου. Αλλά όπως είδαμε χθες είναι ένας παίκτης που παρά την απραξία που τον είχε εξαναγκάσει χωρίς ποτέ να δοθεί πειστική εξήγηση ο Δέλλας γνωρίζει αν μη τι άλλο την θέση. Φυσικά δεν είναι γρήγορος αλλά σε μια ομάδα που είχε τον Τζανετόπουλο βασικό στόπερ δεν νομίζω πως μπορεί η ταχύτητα να είναι το κύριο. Οπως γενικά δεν είναι σε αυτή την θέση που η εμπειρία και ο δυναμισμός καλύπτουν συνήθως αυτό το μειονέκτημα. Τέλος πάντων. Πρώτο παιχνίδι ήταν, πιστεύω να τον δούμε και σε άλλα, να μην είναι ο τραυματισμός του τόσο σοβαρός. Είναι πάντως ένας έμπειρος παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και τα άλλα παιδιά της θέσης, που είναι πολύ πιο νέοι, να βελτιωθούν.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά θα κρατήσουμε τη νίκη. Βέβαια δεν θα έρθουν πολλές νίκες με τέτοιες εμφανίσεις για αυτό η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί αισθητά μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου που θα βασιστεί στο υπάρχον υλικό. Δουλειά γίνεται και μάλιστα υψηού επιπέδου γιατί αυτού του επιπέδου προπονητής είναι ο Πογιέτ αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που πάντα φαίνεται στο γήπεδο. Χθες μεγάλος αντίπαλος ήταν και το άγχος. Δεν θα είναι το ίδιο μετά από αυτή την πρώτη νίκη που είναι πραγματικό βάλσαμο. Μένουν τέσσερα ματς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Ανετα μπορεί να είναι η ΑΕΚ μόνη δεύτερη στο τέλος του και πρέπει να παλέψει για αυτό. Μετά θα γίνουν οι κινήσεις που θα ζητήσει ο Πογιέτ και πιστεύω θα περάσουμε καλύτερα στον δεύτερο γύρο. Όμως η βάση για μια καλύτερη συνέχεια θα μπει στα επόμενα τέσσερα. Προχωράμε. Ενα ένα. Την αγάπη μου στο πέταλο της Κομοτηνής. Είναι πάντα από τα πιο αγαπημένα μου. Στην κατακίτρινη Θράκη.

Σπάνια ευνοείται ο Ολυμπιακός σε αγώνες που... δεν γίνονται