MENU

Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να εξέφρασε χθες, εν θερμώ μετά τα γεγονότα της Λεωφόρου, την πρόθεση να παραιτηθεί, ωστόσο μετά από όσα συζητήθηκαν σήμερα στη σχεδόν 3ωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, ξεκαθαρίστηκε πως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραμένει ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, είναι πολύ πιθανό ο κ. Αλαφούζος να αποχωρήσει από τη θέση του στο Δ.Σ. και να μην έχει ενεργό ρόλο προέδρου (προκειμένου να αποφύγει και τις όποιες κυρώσεις επιφέρουν οι ενέργειές του από τη θέση του προέδρου), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήσει την ομάδα στην τύχη της, καθώς θα παραμείνει επικεφαλής της όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του 3ωρου Δ.Σ., ο Γιάννης Αλαφούζος δεν υπήρχε περίπτωση να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό τη στιγμή που έχει αναλάβει προσωπικά να μηδενίσει όλα τα χρέη της ΠΑΕ, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία η ομάδα έχει πολλές υποχρεώσεις καθώς βρίσκεται στη μέση της σεζόν. Πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», η οποία είναι μια από τις βασικές επιδιώξεις του τριφυλλιού και του ίδιου του προέδρου του στην προσπάθεια για εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Στημένη η διακοπή»

Όσον αφορά σε όσα ειπώθηκαν για τα χθεσινά, θλιβερά γεγονότα της Λεωφόρου, τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκού ήταν πεπεισμένα πως η διακοπή ήταν «στημένη» και πως η απόφαση να μην διεξαχθεί το ματς είχε προαποφασιστεί, πολύ πριν την τελική απόφαση του διαιτητή Παππά. Υπήρξαν μάλιστα σοβαρά παράπονα για την εσωτερική περιφρούρηση του γηπέδου της Λεωφόρου και αυτά εστιάστηκαν κυρίως στον οπαδό που πέταξε τις φωτοβολίδες με το στυλό, πετυχαίνοντας τον Φινμπόγκασον, με τις γνωστές εξελίξεις. Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως η κίνηση αυτή έδωσε στον Ολυμπιακό και τους υπευθύνους του αγώνα την αφορμή που έψαχναν!

Σε γενικές γραμμές η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη βεβαιότητα πως η διακοπή ήταν «στημένη» και «προαποφασισμένη» και πως ήταν ακόμα ένα «προϊόν της εγκληματικής οργάνωσης» με στόχο να πληγεί ο Παναθηναϊκός.

Η υπερασπιστική γραμμή

Όσον αφορά στην υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν στα αθλητικά δικαστήρια μετά τα χθεσινά γεγονότα, στον Παναθηναϊκό λένε ότι σύμφωνα με όσα γράφτηκαν από τον διαιτητή Παππά στο Φύλλο Αγώνα, το ντέρμπι θα πρέπει να διεξαχθεί κανονικά.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Φ.Α., δεν προκύπτει υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού για την απόφαση του διαιτητή να μη διεξαχθεί ο αγώνας, καθώς ο αστυνομικός διευθυντής ήταν εκείνος που δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Για τους λόγους αυτούς θεωρούν επίσης πως δεν συντρέχει λόγος μηδενισμού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αφαίρεσης βαθμών από το τρέχον ή το επόμενο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, στον Παναθηναϊκό ισχυρίζονται πως η απόφαση του Ανδρέα Παππά, με βάση τα όσα έγραψε στο Φ.Α., δεν έχει καμία σχέση με το νόμο Κοντονή, ο οποίος αναφέρεται σε φωτοβολίδες που πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και όχι πριν από αυτόν. Υπάρχει, δηλαδή, νομικό κενό στο διάστημα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

«Να διαλύσουμε την εγκληματική οργάνωση, όχι να αυτοκαταστραφούμε»

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. συζητήθηκε φυσικά και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα, όπως είχε αφήσει ανοικτό από χθες ο Γιάννης Αλαφούζος, μετά τα γεγονότα της Λεωφόρου. Τέτοιο ενδεχόμενο για την ώρα δεν συντρέχει, καθώς όπως συμφώνησαν τα μέλη του Δ.Σ. «εμείς θέλουμε να διαλύσουμε την εγκληματική οργάνωση και όχι να αυτοκαταστραφούμε ως ομάδα».

Ωστόσο, έμεινε κι ένα «παραθυράκι» ανοικτό, καθώς στον Παναθηναϊκό έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια πιθανή βαριά και εκτός λογικής -όπως έλεγαν- ποινή από τα αρμόδια όργανα. Σε αυτή την περίπτωση, αν επιβληθούν βαριές ποινές κι επιβεβαιωθεί το σενάριο περί «στημένης διακοπής από την εγκληματική οργάνωση», και αφού τελεσιδικήσει η υπόθεση του χθεσινού ντέρμπι και των όσων ακολούθησαν, το σενάριο «αποχώρηση από το πρωτάθλημα» δεν αποκλείεται να επανεξεταστεί...

Ο Σάββας Θεοδωρίδης και τα φυλλάδια

Ένα αξιοσημείωτο ζήτημα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφορούσε και μια κίνηση που ισχυρίζονται πως έκανε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Σύμφωνα με στελέχη του Παναθηναϊκού, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο χώρο των αποδυτηρίων της Λεωφόρου με κάποια φυλλάδια, τα οποία μοίραζε στους υπευθύνους του αγώνα. Αυτά ανέφεραν όσα είχε πει κατά καιρούς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, περί διακοπής ή μη τέλεσης αγώνων σε περιπτώσεις επεισοδίων.

Ο κ. Θεοδωρίδης, μάλιστα, φέρεται να απαιτούσε σε όλους τους τόνους εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός να τηρηθούν οι νόμοι και οι κανονισμοί...

Πλέον, αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση - τοποθέτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στο ντέρμπι και όσα συζητήθηκαν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο...

Μένει ο Αλαφούζος, «στημένη η διακοπή»!