MENU

Το πρώτο πράγμα που μάθαινε όποιος αναζητούσε πληροφορίες για τον Γκας Πογιέτ, εν όψει της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, ήταν ότι πρόκειται για έναν προπονητή ο οποίος, παρά την βρετανική ποδοσφαιρική λογική που έχει υιοθετήσει, είναι εντελώς... λάτιν στον τρόπο με τον οποίο βιώνει τα παιχνίδια της ομάδας του από τον πάγκο.

Στο ντέρμπι της Ένωσης με τον Παναθηναϊκό, αυτό επιβεβαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό, αφού ο Ουρουγουανός τεχνικός έζησε πολύ έντονα το παιχνίδι από τον πάγκο. Ή... σχεδόν από τον πάγκο, μιας και σε 90 λεπτά αγώνα, εκείνος δεν κάθισε λεπτό στην καρέκλα του. Ήταν συνεχώς όρθιος, στα όρια της... περιοχής του, παρακολουθούσε το ματς, μιλούσε με τους αναπληρωματικούς (κυρίως εξηγώντας τους πράγματα που γίνονταν λάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο) και έδινε κάθε τόσο οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν.

Μάλιστα, λόγω της φασαρίας που υπήρχε στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο Πογιέτ επιστράτευσε έναν δικό του τρόπο για να κερδίσει την προσοχή των παικτών του. Κάθε φορά που ήθελε να μεταφέρει κάτι στους Κιτρινόμαυρους, έβαζε τα δάχτυλά του στο στόμα του και σφύριζε δυνατά! Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το κόλπο έπιασε, ειδικά μετά τις πρώτες μια δυο φορές που οι παίκτες της ΑΕΚ κατάλαβαν τη... μέθοδό του.

Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις που μπορούσε να... επέμβει πιο άμεσα, άφησε το σφύριγμα στην άκρη και το έκανε. Πολύ χαρακτηριστική είναι μια φάση στην οποία η ΑΕΚ κέρδισε πλάγιο άουτ ακριβώς μετά από στημένη φάση στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο Ντίντακ πήγε να εκτελέσει γρήγορα, μπροστά στον πάγκο της Ένωσης, όμως ο προπονητής του τον έπιασε από το χέρι και φώναξε στον Κολοβέτσιο (που είχε προωθηθεί για τη στημένη μπάλα), να επιστρέψει στην άμυνα.

Ωστόσο, πριν και μετά τον αγώνα ο Ουρουγουανός προπονητής ήταν πολύ ήρεμος, αλλά και ευδιάθετος, χαμογελώντας στους ποδοσφαιριστές του. Πριν από το ματς έκανε αρκετά τετ α τετ μαζί τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τόσο με παίκτες που θα έπαιζαν, όσο και με αυτούς που θα έμεναν στον πάγκο. Μετά το παιχνίδι, απλά έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Ο Γκας... σφύριξε!