MENU

Δε ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Έχει γίνει τόσο κουραστικό πλέον αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων, που ως επαγγελματίας αισθάνεσαι πως έχει να αντιμετωπίσεις ένα κοινό άρρωστο, ένα κοινό που έχει εκπαιδευτεί λάθος.

Δεν το παίζω υπεράνω. Και εγώ προσωπικά έπρεπε να μεγαλώσω ηλικιακά για να καταλήξω στο που είναι η γραμμή της ενασχόλησης με οτιδήποτε άλλο πλην του ποδοσφαίρου. Όμως αυτή την δουλειά δεν την έκανα επειδή μικρός διάβαζα το Παράγκα και Όραμα, ούτε επειδή τον παίζω βλέποντας τον Βαρούχα.

Άνοιξα το πρωί το sdna και είδα τουλάχιστον τέσσερα θέματα που αφορούσαν τον Παναθηναϊκό και τον Αρετόπουλο. Ο Ταυλαρίδης που έξαλλος είπε στον βοηθό δεν ντρέπεσαι. Εγώ αν ήμουν ο Στάθης, που τον θεωρώ εκπληκτικό παιδί πραγματικά, θα ντρεπόμουν να με παρουσιάζουν ως τον χαζούλη που κάποιες ώρες μετά αντέδρασε σε μία φάση που και ο ίδιος σε καθαρό χρόνο δεν κατάλαβε τι συνέβη.

Αφού ξεπεράσαμε τα περί μηνύσεων στον Αρετόπουλο που δεν θα γίνουν ποτέ, εμφανίστηκε το... έγκυρο δημοσίευμα πως θα μπει στο ψυγείο μετά την έκθεση του παρατηρητή. Ίδιο δημοσίευμα υπήρχε και για τον Σιδηρόπουλο ο οποίος στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ δεν έδωσε το... πέναλτι στον Σιμόες. Τελικά ο Σιδηρόπουλος έπαιξε κανονικά μετά από τρεις αγώνες, όσο δηλαδή είναι το νορμάλ ροτέισον των διαιτητών.

Ο Αρετόπουλος γνωρίζει καλά το τι έγραψε ο παρατηρητής στην έκθεσή του. Μπορεί να ήξερε και πριν το παιχνίδι. Οι εντυπώσεις όμως παίζουν σημαντικό ρόλο σε μία Ελλάδα άμπαλη που διαλέγει ως τάργκετ γκρουπ «πελατών» της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτούς που ανέχονται επικοινωνιακά παιχνίδια κόντρα στην εικόνα του γηπέδου.

Αυτό που αισθάνομαι σιγά - σιγά, είναι πως το σύστημα ισχυροποιείται γιατί κάποια από τα γρανάζια που το... πολεμάνε, το ενισχύουν με την υπερβολή τους. Το καταλαβαίνω από εμένα που έπιασα τον εαυτό μου να... λυπάται τον Αρετόπουλο. Γνωρίζοντας βέβαια τι έχει κάνει στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας το πώς έγινε διεθνής. Απλά το χρησιμοποιώ ως παράδειγμα.

Όπως σωστά είπε στην εκπομπή μου σήμερα ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος «Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φτάσουμε την ομάδα της στο ταβάνι της αγωνιστικά. Όχι να μην κάνουμε ομάδα να κερδίζουμε και τους διαιτητές, γιατί αν σε βάλουν στο στόχαστρο δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Να κάνεις ομάδα για να μη δίνεις δικαιολογία να μιλούν για δική σου αδυναμία και να τους αναγκάσεις να πάνε σε ακραίες κινήσεις για να σε περιορίσουν και να εκτεθούν». Κάτι άλλο δεν μπορείς να κάνεις απέναντι σε αυτούς. Αυτό που σήμερα κάνει ο Παναθηναϊκός, όχι απλά δεν εκθέτει το σύστημα, αλλά το δυναμώνει.

Και το κάνει γιατί αγωνιστικά, το πετυχημένο πρότζεκτ Αναστασίου έχει κλείσει τον κύκλο του.

Για να μη το κουράζω, ο Παναθηναϊκός ενισχύει τον Μαρινάκη. Γιατί ουσιαστικά του δίνει την επιχειρηματολογία για να πείσει τον πυρήνα του πως οι .. άλλοι δεν καίγονται για καθαρό ποδόσφαιρο, αλλά για να του πάρουν τα σκήπτρα.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, αυτός είναι και ο λόγος που έβγαλα εκνευρισμό με τη στάση του Παναθηναϊκού την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και τώρα. Και όταν ανοίξουν λίγο το μυαλό τους και δούνε λίγο παραπέρα, θα είναι αργά...

Ο Παναθηναϊκός ενισχύει τον Ολυμπιακό