MENU

Τα λόγια για την αξία, το ήθος και το μέγεθος του καλλιτέχνη Πασχάλη Τερζή, περιττά. «Ο δικός του ο δρόμος», παραφράζοντας τους στίχους σε ένα από τα δεκάδες τραγούδια του που έκαναν τεράστια επιτυχία, διέφερε από τα συνηθισμένα. Ηταν τέτοια η στάση ζωής που επέλεξε να κρατήσει, παρά το γεγονός πως ήταν και παραμένει ένας από τους κορυφαίος λαϊκούς τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του; Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι συνεντεύξεις του; Ελάχιστες. Αλλωστε, είπαμε ο δικός του ο δρόμος, η δική του στάση ζωής ήταν να μιλάει με τα τραγούδια του.

Ο Ηρακλής ανέκαθεν αποτελούσε το πάθος του. Δεν το έκρυψε ποτέ άλλωστε. Για χρόνια έδινε το παρών στα παιχνίδια της ομάδας, παρακολουθώντας από κοντά και αυτός το παιδικό του ίνδαλμα, τον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Την Κυριακή όμως τον είδαμε στο Καυτανζόγλειο να πανηγυρίζει με πάθος τα γκολ του Ηρακλή. Σήμερα το SDNA δημοσιεύει ένα βίντεο από το 2003 και την – τότε – εκπομπή της Σεμίνας Διγενή, «Κοίτα τι έκανες», που ήταν αφιερωμένη στον Θεσσαλονικιό τραγουδιστή.

http://www.youtube.com/embed/4vbeo_8zngk

Είναι το απόσπασμα από την έκπληξη που επιφύλασσαν οι παίκτες του Ηρακλή, όπου μεταξύ άλλων του έδωσαν στο στούντιο της εκπομπής μία φανέλα με το Νο10 και όνομά του τυπωμένο στην πλάτη, μία μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών και μία ακόμα πιο ξεχωριστή για τον ίδιο, αφού είχε πάνω την υπογραφή του Βασίλη Χατζηπαναγή.

Eνας εκ των παικτών εκείνης της ομάδας του Ηρακλή που μιλούν για τον Πασχάλη Τερζή στο συγκεκριμένο βίντεο, είναι ο νυν προπονητής του Αγροτικού Αστέρα, ο Παναγιώτης Διλμπέρης.

Ο Ελληνας τεχνικός, μίλησε στο SDNA και θυμήθηκε εκείνες τις στιγμές... «Είναι ένας πολύ μεγάλος Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης. Είναι μεγάλη τιμή για τον σύλλογο που υποστηρίζει τον Ηρακλή. Ενιωσα μεγάλη χαρά που τον είδα ξανά στο γήπεδο, γιατί απέχει από τα δρώμενα τα τελευταία χρόνια. Αν και πέρασαν δώδεκα χρόνια από εκείνη την εκπομπή, θυμάμαι πως μετά χαράς όλοι μας είχαμε δεχτεί να μιλήσουμε για τον Πασχάλη και χαρήκαμε πολύ με τη δική του χαρά όταν τα δώρα που του στείλαμε έφτασαν στα χέρια του».

Στο απόσπασμα της ίδιας εκπομπής που σας θυμίζει σήμερα το SDNA, τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο "Νουρέγιεφ" των ελληνικών γηπέδων, με τον γνωστό καλλιτέχνη να θυμάται στιγμές, από τον μεγάλο άσο του παρελθόντος, με τον Πασχάλη Τερζή να μην του χαλάει χατίρι και να του αφιερώνει το αγαπημένο του τραγούδι.

Τερζής: «Εχω μια αγάπη, μια πληγή…» (pics & vids)