MENU

Ύστερα από 6 ολόκληρες ώρες χωρίς να έχει μιλήσει πουθενά φίλοι μου, ο Σάββας αφουγκράστηκε την αγωνία των θαυμαστών του και αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του. Και επειδή το ματς με την ΑΕΚ αργούσε και δεν μπορούσε να περιμένει το καθιερωμένο διάγγελμα στη Nova, επιστράτευσε τα μεγάλα μέσα. Γιατί όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ. Η εισαγωγή του δημοσιογράφου του «Φωτός», Θέμη Σινάνογλου τα λέει όλα:

«Κάτι πρέπει να έχει ακούσει ο Σάββας Θεοδωρίδης γιατί τον είδαμε ανήσυχο». Ναι, η αλήθεια είναι ότι το ‘χει αυτό ο κυρ-Σάββας. Την ακούει εύκολα.

Ευτυχώς όμως αυτή τη φορά δεν είδε κύκλους σαν τον Τάκη τον κυριλέ. Ήταν για καλό σκοπό: «Μας πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να πει κάποια πράγματα που τα έκρινε απαραίτητα για τη μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό». Για να δείτε ποιος είναι ο Σάββας, γατάκια.

Δυο άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν τη δύναμη να πάρουν τηλέφωνο δημοσιογράφους και να τους ζητήσουν να τους παραχωρήσουν συνέντευξη, την ώρα που θέλουν. Ο Σάββας και ο Αντώνης Σαμαράς στην ΕΡΤ.

Σε αυτή τη συνέντευξη-φωτιά, που ο ίδιος ο Σάββας ζήτησε, ειπώθηκαν μεγάλες αλήθειες από τον παράγοντα του Ολυμπιακού. Αρχικά μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

«Θα φροντίσουμε εμείς ως Ολυμπιακός το ματς να γίνει με προδιαγραφές αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι θέλω να το αντιμετωπίσουν όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ως ματς Τσάμπιονς Λιγκ που έχουν δώσει εκεί τις εξετάσεις και έχουν πάρει άριστα». Σε καμιά ώρα που θα το ‘χει δουλέψει στο μυαλό του ο Σάββας μπορεί να ξαναπάρει τηλέφωνο τον Σινάνογλου να του ζητήσει νέα συνέντευξη για να ανακαλέσει. Καλό το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Σφυρίζουν ξένοι διαιτητές εκεί.

Και αφού η κουβέντα πήγε στο διαιτητικό, ο δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να μη ζητήσει ένα σχόλιο απ’ τον Σάββα για όσα διαδίδουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του συστήματος: «Γίνεται ντόρος γιατί ο διαιτητής θα κοιμηθεί λένε σε ξενοδοχείο του Πειραιά». Και πώς να μη γίνει ντόρος; Επιτρέπεται ο διαιτητής του αγώνα να κοιμάται σε ξενοδοχείο στον Πειραιά λες και είναι κάνας ξένος;

Κανονικά σε σουίτα στο «Καραϊσκάκη» έπρεπε να κοιμηθεί, αλλά δυστυχώς είχαν εξαντληθεί όλες. Την τελευταία την έκλεισαν οι 10 διαιτητές που παρακολουθούν ανελλιπώς τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ για επιμορφωτικούς λόγους.

Ο Σάββας, όπως αναμενόταν, ερεθίστηκε απ’ την ερώτηση του δημοσιογράφου και άρχισε να βγάζει φωτιές: «Τι αηδίες είναι αυτές που λένε για τη διαιτησία πάλι; Να αφήσουν ήσυχη τη διαιτησία, ας το καταλάβουν ο Ολυμπιακός είναι ευρωπαϊκή ομάδα και το τελευταίο που τον απασχολεί είναι η διαιτησία. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από τίποτα, μόνο το 50%-50% ζητάει και να τηρηθούν οι κανονισμοί». Ακριβώς.

Ειδικά ο Σάββας μόνο το 50%-50% ζητάει και να εφαρμοστούν οι 2 χρυσοί κανονισμοί του: 1) Για να μην υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ αντίπαλος πρέπει να τον καλύπτουν over 4,5 παίκτες του Θρύλου 2) Όταν πέφτει ένα αστέρι στον ουρανό κάνεις ευχή, όταν πέφτει παίκτης του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη» κάνεις πέναλτι. Ζητάει τίποτα παράλογο;

«Και δυστυχώς υπάρχουν εντεταλμένα παπαγαλάκια να δημιουργούν αυτό το άρρωστο κλίμα». Η γνωστή δημοσιογραφική μούργα που δεν έχει ιερό και όσιο. Μέχρι και αμφισβητούμενες φάσεις σχολιάζουν οι αλήτες. Ευτυχώς όμως μετά τους τρώει η μαρμάγκα και έτσι πλησιάζει η μέρα που όλοι ονειρευόμαστε. Εκτός από δηλώσεις θα κάνει και περιγραφή των αγώνων ο Σάββας (με σχολιαστές τον Τάκη Τσουκαλά και τον Ανδρέα Λοβέρδο).

Η ανησυχία σας, φίλοι μου, επειδή ύστερα από 500 λέξεις δεν έχετε διαβάσει τη γνωστή ατάκα, με την οποία μεγάλωσαν γενιές ολόκληρες: «Φτιάξτε ομάδα να κερδίζετε και τους διαιτητές» δεν είναι δικαιολογημένη. Ο Σάββας δεν θα σας απογοήτευε ποτέ: «Ας σταματήσουν πια τα καραγκιοζιλίκια με τη διαιτησία και ας φτιάξουν τις ομάδες τους».

Μετά τα διαιτητικά ο Σάββας κάνει και ένα άνοιγμα στο χώρο του Life Style για να δείξει στην Αννίτα τι χάνει που δεν τον έχει καλέσει ακόμα στην εκπομπή της. Απαντάει στην κρίσιμη ερώτηση του Σινάνογλου αν θα συνεχιστεί αυτό το πράγμα με τις μπλε φανέλες στα εκτός έδρας ματς:

«Δεν θα συνεχιστεί πιστεύω. Μόνο άμα το κρίνει ο διαιτητής. Με τον ΠΑΟΚ πιστεύαμε ότι έπρεπε να συνεχιστεί το γούρι μετά την Άρσεναλ, ήταν και τακτική να μην ξεσηκώνουμε την Τούμπα που αφηνιάζει με τις ερυθρόλευκες φανέλες». Αποδείχτηκε όμως αναποτελεσματική η τακτική.

Γιατί εκτός από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μπερδεύτηκε και ο διαιτητής και νόμιζε ότι η ομάδα με τις μπλε φανέλες ήταν ο Ηρακλής. Γι’ αυτό δεν σφύριξε τον Ολυμπιακός ως συνήθως. Δεν κατάλαβε ότι έπαιζε αυτός...

Εντεταλμένα παπαγαλάκια μιλάνε για τη διαιτησία πριν το ντέρμπι!
EVENTS