MENU

Ο Γιώργος Κύζας που θα διευθύνει το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, χρίστηκε διεθνής μόλις την περασμένη Τετάρτη, λίγες μόνο ώρες πριν τον ορίσει η ΚΕΔ για το συγκεκριμένο ματς.

Και χρίστηκε διεθνής, παρά το γεγονός ότι δεν έχει σφυρίξει ποτέ στην καριέρα του κάποιο σημαντικό ή έστω υψηλής επικινδυνότητας παιχνίδι. Το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι ουσιαστικά γι’ αυτόν το βάπτισμα του πυρός.

Γενικά στη Super League έχει διευθύνει μόλις 26 αγώνες, καθώς βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 2012-13, χρονιά κατά την οποία σφύριξε μόνο τρία ματς στα οποία μάλιστα δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά και είχε και τιμωρίες.

Φέτος δε, η ΚΕΔ τον έκανε διεθνή και τον όρισε σε ντέρμπι, ενώ έχει σφυρίξει μόλις έναν αγώνα! Ο αγώνας αυτός ήταν το Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0 για την 2η αγωνιστική!

Το ματς αυτό, είναι και το μοναδικό της ΑΕΚ που έχει διευθύνει ο Κύζας μέχρι στιγμής, με τους «κιτρινόμαυρους» να εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία του, κυρίως διότι «έκλεισε τα μάτια» σε φάουλ στους Πλατέλλα και Μπουονανότε που έγιναν έξω απ’ την περιοχή προς το τέλος του αγώνα.

Αντίθετα, με τον Ολυμπιακό έχει μεγαλύτερη προϊστορία: Συγκεκριμένα, τον έχει σφυρίξει 4 φορές, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μόνο νίκες!

Αναλυτικά οι αγώνες του Ολυμπιακού με διαιτητή τον Κύζα:

2014-15: Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 (17η), Ολυμπιακός-Καλλονή 5-0 (33η), Απόλλων Σμ.-Ολυμπιακός 0-3 (α’ ημιτελικός Κυπέλλου).

2013-14: Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0 (29η).

ΣΥΝΟΛΟ (σε 4 αγώνες): 4 νίκες, 12-1 τέρματα.

Στους παραπάνω αγώνες, πολλά παράπονα εξέφρασε ο Πανθρακικός, που αγωνίστηκε από το 41’ με δέκα παίκτες και ενώ το σκορ ήταν 0-0, ενώ το 2-0 έγινε με πέναλτι που κέρδισε ο Κάμπελ αλλά αμφισβητήθηκε έντονα.

Κατά τ’ άλλα, μεγάλος ντόρος με τον Κύζα έγινε στο περσινό Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 2-1, λόγω της αποβολής του Μπούρμπου στο 59’. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε διαμαρτυρηθεί κατά την διάρκεια του αγώνα μέσω twitter, όμως ο παρατηρητής είχε άλλη άποψη και έβαλε καλό βαθμό στον Κύζα…

Ο Γιώργος Κύζας είναι γεννημένος στις 6/10/1981 στη Δράμα. Μάλιστα ανήκει στην Ένωση Δράμας, παρά το γεγονός ότι ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο τμήμα χημείας, ενώ παράλληλα διδάσκει στο Τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Καβάλας.

Τέσσερα στα τέσσερα ο Ολυμπιακός με Κύζα, ένα «Χ» με φωνές η ΑΕΚ!