MENU

Αν παγώσω το μυαλό μου και προσπαθήσω να προβλέψω το μέλλον, αυτό που επικρατεί στη σκέψη μου είναι πως σε κάποια φάση θα παίξει η φράση «ότι έγινε έγινε, πάμε να το φτιάξουμε». Δίκαιο δεν είναι, αλλά εγώ οφείλω να είμαι ρεαλιστής. Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τη δικαιοσύνη, δεν μπορώ να της έχω καμία εμπιστοσύνη, αυτό που βλέπω με μαθηματική ακρίβεια να συμβαίνει, είναι μία σύμπραξη των τεσσάρων υπό την σκέπη της Πολιτείας, η οποία θα επιδιώξει να συμβεί αυτό. Γιατί και η ίδια χάνει σημαντικά έσοδα στον βωμό μίας φοβίας της να πιάσει βαθύτερα το νόημα. Κάτι κατάλοιπα που εμφάνιζαν την κυβέρνηση που θα προσπαθούσε να φτιάξει το ποδόσφαιρο, ως ψηφοθηρικό θύμα. Αστεία πράγματα.

Ο Σαββίδης αποδεικνύει μέρα με τη μέρα, πως έχει την προσωπικότητα και τη δύναμη να βάλει τα σωστά θέματα στο τραπέζι. Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι ένα μέρος σύγκρισης μορίων, αλλά ένας χώρος που θα μεγαλώνει τους τζίρους του, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, τα ίδια τα κλαμπ, μέσα από τις σωστές διαδικασίες.

Ο Σαββίδης αυτό λέει. Και θα το κάνει γιατί έχει τετράγωνη λογική. Αφού κάνει μία επίκληση στο συναίσθημα στο πρώτο μέρος, ακολουθεί ένα στυγνό επιχειρηματικό κομμάτι που νομίζω πως δεν το αντιλαμβάνεται μόνο κάποιος που έχασε το IQ του.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει πει την ατάκα της δεκαετίας, όταν ουσιαστικά λέει πως εμείς προσπαθούμε να ανεβάσουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Αλήθεια λέει. Όταν δημιουργηθεί ένα κοινό καλυμμένο απ όλα τα συναισθήματα, της ήττας, της νίκης, της ατυχίας, της αδικίας, τότε θα μπορεί να φτιάξει το κάθε μεγάλο κλαμπ όπως είναι οι Πειραιώτες τον πυρήνα που τους αξίζει βάσει δυναμικής. Τώρα είναι απλά ένα κλαμπ – παρέα, που ψήνονται οι πρωταγωνιστές μεταξύ τους, όπως κάνουν γκόμενες μπάζα πριν βγούνε. «Τι γλυκιά είσαι σήμερα; Αχ και εσύ τι γλυκιά είσαι σήμερα», όμως στο τέλος, δεν μαμεί κανείς.

O Σαββίδης είναι ουσιαστικά ο μόνος που μπορεί να πείσει την κοινή γνώμη πως μπορεί να ανοίξει η ατζέντα του καθαρού ποδοσφαίρου. Οι υπόλοιποι και έχουν παρελθόν, όμως κυρίως, χρησιμοποιούν επικοινωνιακά τεχνάσματα που οδηγούν σε μία ανασφάλεια τον φίλαθλο που προσδοκά μία τέτοια εξέλιξη.

Αυτό είναι κατ εμέ, το ρεζουμέ των όσων είπε ο Σαββίδης και πάμε στον αγώνα της Κυριακής.

Το Ηρακλής – ΠΑΟΚ είναι ένα παιχνίδι υψηλής έντασης. Και για τις δύο ομάδες είναι το πρώτο μίας σειράς αγώνων που καίνε αμέσως μετά. Για την ομάδα του Παπαδόπουλου πάντως, τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει μία εβδομάδα φωτιά και ο Ηρακλής ένα δίμηνο. Έρχεται η εποχή των δύσκολων αγώνων, έχοντας μαζέψει μόλις έξι βαθμούς στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Με δύο εντός έδρας ήττες από ανταγωνιστές μάλιστα.

Ο Ηρακλής παίζει κανονικό ποδόσφαιρο και όποιος τον υποτιμήσει κάνει μεγάλο λάθος. Το έκανε η Ξάνθη μετά το γκολ του Λουσέρο και παραλίγο να χάσει. Το έκαναν τα Γιάννενα που προηγήθηκαν δις, αλλά θα μπορούσαν να χάσουν αν ο Πασάς είχε σημαδέψει λίγο καλύτερα στο 1-1.

Δεν έχει ποιότητα, δεν έχει εμπειρία, αλλά είναι ένας κορμός που πέρυσι στήθηκε μέσα από νίκες. Άρα, ένα μέταλλο το έφτιαξε. Είναι ουσιαστικά μία πιο φθηνή ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ πάει σε αυτά τα παιχνίδια με ένα τουπέ που το πληρώνει συνήθως. Η ομάδα, πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μάχη. Δεν θα πάρεις νίκη εκεί αν δεν ματώσεις. Γιατί δεν είναι μόνο ο τοπικός χαρακτήρας του αγώνα, είναι και το ότι το πρόγραμμα αρχίζει να κάνει τζιζ για τον Ηρακλή, ο οποίος με άλλη φόρα θα μπει αν πάρει αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ, με άλλη αν χάσει.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να μπει με τον τρόπο που μπήκε πχ στο Περιστέρι, να έχει στο μυαλό του πως το περιβάλλον θα είναι πολύ πιο εχθρικό και πως πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικός.

Ο Τούντορ δεν διαχειρίζεται τον αγώνα έχοντας στο μυαλό του πως ακολουθούν άλλοι δύο φωτιά. Απλά φοβάμαι πως αν δεν συμβεί κάτι έξυπνο μέχρι το βράδυ της επόμενης Κυριακής, ο Παναθηναϊκός θα βρει έναν ΠΑΟΚ χωρίς ενέργεια όπως ο Ολυμπιακός.

Ο Κροάτης βέβαια, δεν μπορεί ακόμη ούτε να ενεργοποιήσει πολλούς παίκτες, ούτε να ετοιμάσει ένα plan B. Θα είναι υποχρεωμένος να το κάνει μετά τα Χριστούγεννα όμως.

*** Τέλος, να ενημερώσω τους αναγνώστες, ανεξαρτήτου οπαδικών προτιμήσεων, πως αύριο από τις 15.30 και μετά θα βρισκόμαστε ως PAOK24 και Libero 107,4, μαζί με τα παιδιά από το Club ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς, έτσι ώστε να μαζέψουμε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο αθλητικό κέντρο του Τζιόλα στην αερογέφυρα της Θέρμης, όλοι είστε καλεσμένοι να περάσουμε καλά παίζοντας μπάλα – έχω τρία ποιοτικά λεπτά να δώσω – αλλά και συζητώντας για διάφορα θέματα.

Μόνο αυτός μπορεί να ανοίξει τη σωστή ατζέντα
EVENTS