MENU

Νωρίτερα διαβάσατε ότι εκτός του Δημήτρη Μελισσανίδη, έντονη αντίδραση υπήρξε και από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι η ΑΕΚ με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας στο ΥΠΑΠΕΝ. Μάλιστα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης, σε τετ α τετ που είχε μετά με τον Πάνο Σκουρλέτη, του ζήτησε «συγγνώμη» που ανέβηκαν οι τόνοι, παρόλο που αυτό συνέβη γιατί οι άνθρωποι που εκπροσώπησαν την ομάδα δεν μπόρεσαν να... διαχειριστούν τα όσα απίστευτα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Όπως έγινε γνωστό, η ένταση υπήρξε τη στιγμή που τέθηκε επί τάπητος ως πρόταση στην ΑΕΚ (τη στιγμή που έχει δικό της οικόπεδο, έτοιμο σχέδιο για το οποίο έχουν δαπανηθεί ήδη πολλά χρήματα και νόμο που έχει... επικυρωθεί από το ΣτΕ), να αφήσει τη φυσική της έδρα και να μεταφέρει το γήπεδό της σε έκταση που βρίσκεται στην περιοχή της Renault. Πρόκειται για ένα οικόπεδο (στο οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζονται σχολεία!) που έχει... μπει στη συζήτηση αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, έχει εξεταστεί προ πολλού και έχει απορριφθεί με ξεκάθαρο τρόπο για πολλούς και σημαντικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ο Άρης Βασιλόπουλος υποστήριξε την συγκεκριμένη λύση κατά τη διάρκεια της συνάντησης, άκουσε από τον Μελισσανίδη να του απαντά «στη Renault να κάνεις το Δημαρχείο σου»! Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ δεν έμεινε σε αυτό, αλλά μπήκε και στην ουσία της υπόθεσης, αναφέροντας συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορούσε να προχωρήσει το συγκεκριμένο σενάριο. Και κάποια στιγμή επεσήμανε μεταξύ άλλων «Εδώ τόσο καιρό παλεύουμε να χτίσουμε σε ένα δικό μας οικόπεδο και έχουμε βρει τόσα προβλήματα, μας λέτε να πάμε αλλού; Αποδεικνύεται ότι δεν θέλεις το γήπεδο. Όλα αυτά τα κάνεις για καθυστέρηση. Πόσα χρόνια ακόμη θες να περιμένουμε; Σε ποιον ανήκει αυτό το οικόπεδο (σ.σ.: της Renault); Είναι δικό σου;».

Ο Δήμαρχος φέρεται να απάντησε... αβίαστα ότι «όχι, αλλά με μια υπογραφή μπορούμε να το πάρουμε», κάτι που εξόργισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Σε εκείνο το σημείο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς άρχισε να φωνάζει προς τον Βασιλόπουλο: «Δεν ξέρεις τι λες. Δεν ξέρεις τι λες!». Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από άλλους ανθρώπους της Ένωσης, με τα πνεύματα να ηρεμούν έπειτα από παρέμβαση του Πάνου Σκουρλέτη.

Η εν λόγω πρόταση πήγε αμέσως... στην άκρη και η συζήτηση επέστρεψε στο υπάρχον σχέδιο, που αφορά την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ. Ο Βασιλόπουλος ανέφερε για ακόμη μια φορά τους... προβληματισμούς του Δήμου, ενώ από την πλευρά της Ένωσης που δόθηκαν απαντήσεις για όλα τα δεδομένα του πρότζεκτ, ενώ του επισημάνθηκε ότι αυτό έχει πλέον επικυρωθεί από το ΣτΕ. Γεγονός που δίνει στην ΑΕΚ το δικαίωμα, στηριζόμενη στον νόμο, να προχωρήσει στην κατασκευή του γηπέδου της.

Αυτό αναγνωρίστηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής, η οποία κατά τη διάρκεια της συζήτησης επεσήμανε ότι εκείνη θέτει κάποια ζητήματα και επιθυμεί από την ΑΕΚ να τα λάβει υπόψιν της, όμως δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο αν οι Κιτρινόμαυροι πάνε στην λογική «take it or leave it», όπως φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η ΑΕΚ αποδέχθηκε να συσταθεί μια ομάδα από το σωματείο, το ΥΠΑΠΕΝ, τον Δήμο και την Περιφέρεια, που θα εξετάσει πιθανές βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δείχνει ότι από την μεριά της έχει διάθεση να αφουγκραστεί προβληματισμούς, αν αυτοί έχουν βάση. Όμως, είναι σημαντικό ότι αυτή η «κοινή ομάδα» θα ασχοληθεί με την Μελέτη του σχεδίου που αφορά την «Αγιά Σοφιά» και την κατασκευή της στο οικόπεδο της ΑΕΚ, όπως ακριβώς περιγράφεται στον νόμο. Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που στην Ένωση έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης.

«Δεν ξέρεις τι λες. Δεν ξέρεις τι λες»!
EVENTS