MENU

Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της συνάντησης της ΑΕΚ με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, έφτασε στην ΠΑΕ μια επιστολή, με την οποία ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος κάλεσε τόσο την πλευρά της Ένωσης, όσο και αυτή του ΥΠΑΠΕΝ σε συνάντηση. Παρά την δεδομένη επιφυλακτικότητα, στην Ένωση αποφάσισαν να αποδεχθούν την πρόσκληση, επειδή το ίδιο έπραξε και η πλευρά του Υπουργείου. Tο «παρών», σε αυτήν έδωσαν ο αντιπρόεδρος της «Δικέφαλος 1924» Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, σημερα το μεσημέρι σε αίθουσα ΥΠΑΠΕΝ. Πρώτα έφτασε στο χώρο η αντιπροσωπία της ΑΕΚ και εν συνεχεία αυτή της Δημοτικής Αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Υπουργός, Παναγιώτης Σκουρλέτης κατέφθασε στην αίθουσα μετά από περίπου πέντε λεπτά. Στα αξιοσημείωτα ήταν η αμηχανία των παρευρισκόμενων αλλά και η γενική ατμόσφαιρα ανάμεσα στους ανθρώπους της «Ένωσης» και τον Δήμαρχο, οι οποίοι δεν αντάλλαξαν κουβέντα μέχρι να έρθει ο κ. Σκουρλέτης. Όταν έφτασε ο Υπουργός, είπε χαμογελώντας ότι «θα σας χαιρετήσω όλους με την σειρά, δεν σημαίνει τίποτα αυτό...».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η αρνητική στάση του Δήμου για το γήπεδο της ΑΕΚ. Ήταν η πρώτη φορά που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Άρης Βασιλόπουλος, σε μια συνάντηση παρουσία του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη. Η συνάντηση αποδείχθηκε αρκετά... δύσκολη όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μεγάλη ένταση, καθώς ενω η ΑΕΚ έχει ένα δικό της οικόπεδο και έναν νόμο με την σφραγίδα του ΣΤΕ για να φτιάξει το νέο της σπίτι, της προτάθηκε για ακόμα μια φορά η μεταφορά του γηπέδου σε άλλη έκταση εντός της Φιλαδέλφειας.

Συγκεκριμένα έπεσε στο τραπέζι μια πρόταση για ένα οικόπεδο που ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, γνωστό ως... έκταση της Renault. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης σε εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκνευρισμένος απάντησε «εκεί να φτιάξεις το Δημαρχείο σου», εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την συγκεκριμένη πρόταση.

Σε κάποιες στιγμές οι φωνές μέσα στην αίθουσα ακούγονταν μέχρι έξω, ωστόσο με παρέμβαση του Πάνου Σκουρλέτη που είχε διάθεση να φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά, συστάθηκε μια ομάδα με στόχο να αναζητηθούν λύσεις προκειμένου να είναι ικανοποιημένος και ο Δήμος.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος έβγαλε από το τραπέζι το σενάριο των εναλλακτικών προτάσεων για το γήπεδο λέγοντας «αφού δεν το συζητάει η ΑΕΚ, δεν υπάρχει θέμα».

Παρά την ένταση, η οποία εκτονώθηκε στην πορεία της συζήτησης, η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση της ΑΕΚ για τη συνάντηση ήταν ότι οι άνθρωποί της έφυγαν από το ΥΠΑΠΕΝ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του ραντεβού.

Αναλυτικά τα όσα είπε και οι τρεις πλευρές μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης:

Σκουρλέτης: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση αλλά το γεγονός ότι βρεθήκανε και οι δύο πλευρές μαζί με το Υπουργείο στο ίδιο τραπέζι νομίζω ότι βάζουν τα πράγματα σε έναν δρόμο.

Συμφωνήσαμε να φτιαχτεί μία κοινή ομάδα εργασίας από την ΑΕΚ, από τον Δήμο από το Υπουργείο να καλέσουμε και την περιφέρεια για να δούνε σε αυτό το διάστημα της διαβούλευσης τα ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές είναι πιο ώριμες και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα είναι ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ, τον κόσμο της, την ιστορικότητας της, τις ανάγκες της πόλης, τους νόμους και νομίζω πως τελικά θα τα καταφέρουμε».

Ασλανίδης: «Λοιπόν έγινε μία συζήτηση κατέληξε σε ένα συναινετικό κλίμα, σε ένα κλίμα σύμπνοιας και των δύο πλευρών.

Στην αρχή βέβαια υπήρξε μία ένταση διότι μας προτάθηκε η αλλαγή της θέσης του γηπέδου, να γίνει σε ένα κομμάτι πιο πάνω όπου υπάρχουν κάτι σχολεία ή ακόμα και στον χώρο όπου υπάρχει η Renault. Εκεί υπήρξε μία δική μας κάθετη αντίθεση και δεν σας κρύβω ότι ο κύριος Μελισσανίδης απάντησε ότι αν ο Δήμαρχος θέλει να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ στην Renault, ας προσπαθήσει να φτιάξει το Δημαρχείο στην Renault.

Πέραν όμως όλων αυτών έγινε και μία συζήτηση πάνω σε δεδομένα που είχαν συζητηθεί εδώ και καιρό με διαβουλεύσεις , με συναντήσεις στο Δημαρχείο πριν από κάποιους μήνες, σας θυμίζω στις 30 Μαρτίου του 2015.

Βέβαια προκειμένου να επανατοποθετούνται τα ίδια θέματα, να χάνουμε χρόνο όλες οι πλευρές και να βρισκόμαστε στην αφετηρία αποφασίστηκε να γίνει και εδώ μία ομάδα εργασίας όπου οι δύο πλευρές με την εποπτεία του Υπουργείου για να βρούμε μία λύση για το αναμενόμενο και το θετικό αποτέλεσμα.

Κατά ομολογία όλων είναι να γίνει το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, να γίνει στον δικό μας οικόπεδο κατά τον καλύτερο τρόπο που να καλύπτει και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κυκλοφοριακό και το θέμα στάθμευσης και όλα τα υπόλοιπα».

Βασιλόπουλος: «Είχαμε μία συνάντηση αυτό από μόνο του είναι θετικό ως ένα πρώτο βήμα εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας, επιβεβαιώνουμε για άλλη μία φορά ότι λέμε ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Την ίδια στιγμή που έχουμε να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις από την σκοπιά της πόλης του πώς αυτό θα έρθει αρμονικά σε αυτήν. Τις άκουσε και η πλευρά της ΑΕΚ, τις άκουσε και η πλευρά του Υπουργείου γι' αυτό και η πρόταση του Υπουργείου ήταν να συγκροτηθεί μία ομάδα εργασίας που θα λειτουργήσει και σε συνεργασία με την περιφέρειας προκειμένου να συζητήσει και να βρει λύση σε αυτά τα ζητήματα».

Στην ερώτηση αν είναι δυνατόν να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει κάπου αλλού απάντησε: «Αυτό που εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε είναι ότι θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Άρα δεν συζητάμε το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει κάπου αλλού γιατί, όπως είπα και μέσα, μας είχε και παλαιότερα κρούση γι' αυτό και εμείς αρνηθήκαμε να δώσουμε την συγκατάθεσή μας να φύγει η ΑΕΚ από την Νέα Φιλαδέλφεια.

Άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορούμαστε ότι είμαστε εμείς αυτοί που δεν θέλουν το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εμείς αυτά που λέμε τα λέμε καλοπροαίρετα προκειμένου το γήπεδο να γίνει και την ίδια στιγμή να μπορέσει η πόλη να μην υποβαθμιστεί από τις συνέπειες της χρήσης του γηπέδου».

Δείτε τα βίντεο από την άφιξη των ανθρώπων της ΑΕΚ:

Δείτε βίντεο μέσα από την αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση:

Μελισσανίδης: «Στη Renault να φτιάξεις το Δημαρχείο σου!» (pics+vids)