Να αρχίσω με ένα μεγάλο μπράβο στον Χρήστο Αραβίδη. Τρία συνεχόμενα ματς βασικός και χθες το πρώτο γκολ. Ξεχώρισε μέσα στον βούρκο και μάλιστα σε μια ομάδα όπου οι επιθετικοί της είναι τα μεγαλύτερα… θύματα.
Σε μια ομάδα που μέσα σε ένα χρόνο εξελίχτηκε από σεβαστό μέγεθος σε τελική φάση Μουντιάλ σε καλύτερη πελάτισσα Βορείου Ιρλανδίας, Νήσων φερόες και λοιπών που πιθανότατα μας… υποστήριζαν στην Βραζιλία μπροστά στις τηλεοράσεις τους. Εκεί που την κατάντησαν αυτοί που… συνεχίζουν να προσφέρουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και τώρα ψάχνουν απτόητοι τον επόμενο προπονητή.
Την ώρα που ο Πλατινί παύθηκε, για αρχή, για τρεις μήνες από τα καθήκοντα του για μια μόνο υπόθεση που δεν έχει καν κριθεί αν θα του ασκηθεί δίωξη εδώ πέρα η διάθεση για… προσφορά δεν τους επιτρέπει να εγκαταλείψουν τώρα στα δύσκολα την ΕΠΟ. Θέλουν να σώσουν την Εθνική.
Οπως την έσωσαν πέρυσι από τον… Φερνάντο. Που τον πήραν αυτά τα κορόιδα οι Πορτογάλοι και… ξέχασαν την μπάλα. Εξι νίκες σε έξι ματς έκανε ο άμπαλος, οι τέσσερις με 1-0!!! Πω πω πω σωθήκαμε. Δεν αντέχεται αυτό το 1-0. Τώρα είχαμε ποικιλία. Φάγαμε και 3 και 2 και 1. Με 1-0 πάντως δεν νικήσαμε κανέναν. Δεν νικήσαμε γενικώς δηλαδή. Σε έναν όμιλο που η Εθνική του Σάντος ή του Ρεχάγκελ θα είχε προκριθεί από το τέλος του πρώτου γύρου αγώνων. Δεν θα βλέπαμε… μπάλα βέβαια. Δεν πειράζει. Ειδαμε τώρα. Την μπάλα στα… δίχτυα μας.
Να γυρίσουμε στο θέμα Πλατινί που χρησιμοποιήθηκε το όνομα του αρκετά από την προπαγάνδα του Ολυμπιακού ως ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής προοπτικής, που είναι και της μόδας, του ΟΣΦΠ. Αυτόν τον έπαψε αυτή η επιτροπή δεοντολογίας της ΦΙΦΑ. Η επιτροπή αυτή έχει ασχοληθεί με το τι γίνεται στην Ελλάδα; Ή την εμποδίζει και αυτή το… αυτοδιοίκητο που θεραπεύει πάσα νόσο και πάσα μαλακία; Πάντως πέρα από την πλάκα ο Πλατινί πληρώνει και τον ξεσηκωμό που έχει γίνει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τα όσα γίνονται στην Ελλάδα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υποστεί ουδείς κάποια κύρωση.
Οι Τούρκοι που είχαν δει την Φενέρ να αποβάλεται από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις πριν καν οριστεί δικάσιμος για τον πρόεδρο της ήταν οι πρώτοι που φώναξαν και ακολούθησαν ο Γερμανικός και ο Αγγλικός τύπος.
Τα ΜΜΕ των χωρών των δύο πρώτων αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν φωτιά και λάβρα και η μπάλα είχε πάρει και τον Πλατινί. Ηταν πλήγμα όλα αυτά για το προφίλ του Γάλλου. Και τώρα που τον πήρε η κάτω βόλτα έρχονται και χειρότερα. ΕΠί την ευκαιρία όλων αυτών και με αφορμή την αναζωπύρωση και του θέματος Κοσκωτά να ευχηθούμε καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό. Στα δικαστήρια όλης της χώρας. Παντού είναι… Πειραιάς. Σε όλες τις αίθουσες δικαστηρίων.