MENU

Δεν είναι από τα παιδιά που θα επιδιώξουν και θα «μαγευτούν» από την δημοσιότητα. Μπορεί στο χορτάρι να αναδεικνύεται στον ηγέτη του νέου Ολυμπιακού όμως η ποδοσφαιρική του «εκτίναξη» δεν τον έχει…απογειώσει. Όσοι γνωρίζουν από μικρό παιδί τον Κώστα Φορτούνη, περι ου ο λόγος, κατανοούν απόλυτα το σεμνό και χαμηλό προφίλ που διαθέτει ακόμη και τώρα ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού.

Και δεν αποτέλεσε για αυτούς καμία απολύτως έκπληξη η χθεσινή αφιέρωση του «ερυθρόλευκου» άσου στην αγαπημένη του γιαγιά. Η οικογένεια για τον Κώστα Φορτούνη είναι το Α και το Ω στη ζωή του. Και η αγαπημένη του γιαγιά ο άνθρωπος που του στάθηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής του. Η αφιέρωση του Κώστα μετά το γκολ που πέτυχε σηκώνοντας την φανέλα για να δείξει την αγάπη του με την αφιέρωση «Σε αγαπώ γιαγιά μου» δεν είχε να κάνει μόνο με την δύσκολη στιγμή που περνάει η γιαγιά του και την επέμβαση που ετοιμάζεται να κάνει. Δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό.

Η γιαγιά του Κώστα άλλωστε ήταν αυτή που άφησε το σπίτι της στην Καλαμπάκα και αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα για να είναι δίπλα στον μικρό Κώστα που στα 14 χρόνια του προσπαθούσε να ζήσει το όνειρο του όντας μέλος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, της ομάδας που λάτρευε.

Στην αρχή όταν μαζί με τον Νικλητσιώτη ο Φορτούνης κατέβηκε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού έχοντας «γυαλίσει» στους ανθρώπους του Πειραϊκού συλλόγου ζούσε στο Ρέντη μακριά από την οικογένεια του με την οποία το δέσιμο που είχε και έχει είναι μεγάλο. Για ένα παιδί 13-14 χρονών από τη επαρχία αυτή η εμπειρία δεν είναι εύκολη, πόσο δε μάλιστα όταν έβλεπε πως η πορεία του στον Ολυμπιακό δεν ήταν ανοδική. Για αυτό και την δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό η γιαγιά του αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα για να ζήσει μαζί με τον Κώστα. Νοίκιασαν σπίτι και προσπάθησαν να μπουν σε διαφορετικό τρόπο ζωής με τον Κώστα να μοιράζεται με την γιαγιά του τις εμπειρίες και τις δυσκολίες της διπλής ζωής, του μαθητή αλλά και του ποδοσφαιριστή.

Παρ' όλα αυτά ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να αλλάξει τότε τα δεδομένα επιστρέφοντας τελικά στην ιδιαίτερη του πατρίδα απογοητευμένος για την χαμένη ευκαιρία. Η στήριξη της οικογένειας του ήταν ένα από τα καθοριστικά στοιχεία για να μην τα παρατήσει ο Φορτούνης.

Η πορεία του στο ποδόσφαιρο είναι γνωστή με τον νεαρό άσο να βρίσκει στην Τρίπολη την ευκαιρία για να παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα και να αναδειχθεί και την καριέρα του να πάρει την ανηφόρα αρχικά με την Καιζερσλάουτερν, την Εθνική και βεβαίως από το περσινό καλοκαίρι τον Ολυμπιακό και την δεύτερη ευκαιρία που πλέον κρατάει γερά στα χέρια του έχοντας ήδη καταφέρει να μετατραπεί στον νέο ηγέτη των «ερυθρολεύκων».

Ο Κώστας Φορτούνης μπορεί δέκα χρόνια μετά να παίρνει την προσωπική του ρεβάνς με το κερδισμένο στοίχημα στον Ολυμπιακό όμως παραμένει το ίδιο σεμνό και ήρεμο παιδί που ήταν πάντα. Φροντίζει να περνάει ήσυχα τον ελεύθερο του χρόνο, πηγαίνοντας σινεμά και για φαγητό, πάντα μαζί με την αγαπημένη του Μαριέττα που εδώ και πέντε χρόνια πορεύονται μαζί στη ζωή αλλά και να βρίσκει πάντα τον χρόνο για να βρεθεί μαζί με την οικογένεια του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως το περασμένο καλοκαίρι και στο διάστημα των διακοπών πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας ο Κώστας Φορτούνης πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα στην ιδιαίτερη πατρίδα του πηγαίνοντας μόνο μια εβδομάδα με την αγαπημένη του στην Σαντορίνη.

Ποδοσφαιριστής που δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια, έτοιμος πάντα για δουλειά και ανοικτός στις συμβουλές από τους πιο έμπειρους αλλά και τους ανθρώπους της ομάδας που του δείχνουν ξεκάθαρα πόσο πιστεύουν στο αστείρευτο ταλέντο του.

Η ιστορία πίσω από την αφιέρωση του Φορτούνη