MENU

"Μετά την απογοητευτική εμφάνισή μας στο ματς με τον Πανιώνιο τουλάχιστον σήμερα καταφέραμε να δείξουμε ότι κλείσαμε την κακή περίοδο. Κάναμε μία καινούρια αρχή στο πρώτο ημίχρονο και είδαμε όλα τα στοιχεία αυτά που θέλουμε να δούμε από την ομάδα. Σημειώσαμε τρία γκολ, βγάλαμε φάσεις από τα πλάγια και από τον άξονα και δεν απειληθήκαμε καθόλου" τόνισε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε λέγοντας: "Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση του να κρατήσεις το σκορ και το γεγονός ότι υπάρχει ένα ματς την Κυριακή, μας έκανε υποσυνείδητα να τραβήξουμε φρένο.

Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα μας σε αυτό το διάστημα. Κερδίσαμε, κρατήσαμε το μηδέν εντός έδρας και όλη η προσοχή μας στρέφεται στο επόμενο ματς.

Δεν μπορούμε από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουμε τα 10/11 της ομάδας. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Ο Καρέλης έχασε κάποιες προπονήσεις, ο Αμπέντ επίσης σίγουρα έπρεπε να δούμε την κατάσταση όλων των παιδιών και να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Ο Ράσμους (σ.σ. Τελάντερ) έδειξε σοβαρότητα, ο Ατζαγκούν έβαλε ένα γκολ, έβγαλε ενέργεια"

.

Οσον αφορά στη μη χρησιμοποίησε του Καλτσά, τόνισε: "Ο Νίκος είναι ένας παίκτης που έπαιζε στην γραμμή ως ακραίος, μία θέση και ένας ρόλο που μπορεί να αποδώσει στο μάξιμουμ. Είναι κοντά στην ομάδα είναι θέμα υπομονής και θέμα δουλειάς όταν έρθει η ώρα εκείνη να παίξει βασικός. Το ξέρει, το έχουμε συζητήσει. Από την άλλη θέλουμε να δημιουργήσουμε και τις συνθήκες εκείνες, μία κατάσταση για τα νέα παιδιά που έρχονται να μην τους δίνουμε τόσο εύκολα την ευκαιρία για να έχουμε μεγαλύτερη ανταπόδοση και διάρκεια".

Σχετικά με την αλλαγή εικόνας στα ματς της Λεωφόρου, επεσήμανε: "Τυχαίο δεν είναι. Σίγουρα όταν παίζουμε στη Λεωφόρο έχουμε άλλη ψυχολογία. Στο Αγρίνιο ωστόσο με μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, ανοιχτά, είδαμε κάποια πράγματα. Όταν ο αντίπαλος αμύνεται μόνο και παίζει στην κόντρα επίθεση ή ψάχνει τη στημένη φάση και όταν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ δεν είναι εύκολο. Σίγουρα έχουμε δεχτεί δυο γκολ και αυτά έχουν έρθει από δυο στημένα. Αυτές οι λεπτομέρειες μας ενδιαφέρουν είναι και θέμα τύχης και συγκέντρωσης. Στα επόμενα 100 φάουλ δεν θα φάμε γκολ σαν της Νέας Σμύρνης. Θέλουμε να το ξεχάσουμε και να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Στεναχωρήσαμε τους ανθρώπους που πίστεψαν ότι αυτή η ομάδα έχει δυνατότητές. Μέσα από την δουλειά και την προσπάθεια θα κοιτάξουμε να βρεθούμε εκεί που μας αξίζει".

Μάντζιος: "Τρία γκολ με τρία σουτ."

Να αφήσει γρήγορα πίσω του ο Λεβαδειακός τη σημερινή ήττα του από τον Παναθηναϊκό ευελπιστεί ο Ακης Μάντζιος που εκτίμησε ότι σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε το γεγονός ότι οι "πράσινοι" πέτυχαν τρία γκολ στις πρώτες του τελικές προς την εστία.

"Νομίζω ότι δεν έχουμε να πούμε πολλά. Αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε ήταν να να βάλουμε δύσκολα στον αντίπαλο, εκμεταλλευόμενοι την πίεση του Παναθηναϊκού. Το ματς όμως τελείωσε πολύ γρήγορα όταν στα τρία σουτ που έκανε μας έβαλε τρία γκολ. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο, η εικόνα της ομάδας μας ήταν καλύτερη αλλά δεν είχαμε την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε το ματς. Θα μπορούσαμε όμως να είχαμε πετύχει ένα γκολ.

Αφήνουμε το ματς αυτό γρήγορα πίσω καθώς ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και έχουμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών. Οπότε η δουλειά μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και φυσικά αυτό συμβαίνει και όταν η ετοιμότητα των παικτών δεν είναι στα 100% και βγάζοντας κάποιους τραυματισμούς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη".

Στο ερώτημα εάν η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν απόρροια της τύχης, υπογράμμισε: "Δεν είναι θέμα τύχης όχι. Ηταν καλύτερος. Απλώς τα τρία σουτ που έκανε μπήκαν γκολ. Δεν είναι θέμα τύχης είναι και ικανότητας και όταν ένα ματς είναι 3-0 στο 19' μετά είναι πολύ δύσκολο. Εγώ το είπα πριν το παιχνίδι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Θα έβρισκε τον τρόπο να αντιδράσει. Ηταν άλλο ματς της Νέας Σμύρνης και άλλο το σημερινό".

Αναστασίου: "Οπως θέλουμε στο πρώτο ημίχρονο"