MENU

Έτσι κι αλλιώς αυτή την φορά το διακύβευμα ήταν πολύ μικρότερο, το πρόγραμμα στάνταρ και από εδώ και πέρα… καλό κουράγιο που είχε πει από το 2010 ο Στρος Καν που έβλεπε μακριά. Και η ζωή συνεχίζεται. Αυτή που γράφεται με μικρό ζ γιατί η άλλη θα κάνει ένα διάλειμμα.

Ευτυχώς μόνο το περιθωριακό κόμμα που δεν μπήκε στην Βουλή ασχολήθηκε σε αυτές τις εκλογές με την ΑΕΚ, το γήπεδο της και τον ηγέτη της οπότε δεν αναγκαστήκαμε κι εμείς να ασχοληθούμε καθόλου όπως στις προηγούμενες που χωρίς να καταλάβει το πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ή μάλλον πολλά στελέχη του, παπαγάλιζαν τις αερολογίες του Άρη που τον έκαναν δήμαρχο και τους πούλησε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές και είχαν αναγκάσει την οικογένεια της ΑΕΚ σε… νόμιμη άμυνα.

Τελικά ο χρόνος και ο νόμος μας δικαίωσαν και από την άλλη πλευρά έμπρακτα σε κάποιες περιπτώσεις το κυβερνών κόμμα έδειξε πως κατάλαβε το λάθος του. Τώρα επειδή ξέμεινε μια γενική γραμματέας του Λαφαζάνη και πήρε την εξωφρενική απόφαση - χατιράκι στον Άρη δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον τωρινό ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή όμως δύο χρόνια έχουμε καθυστερήσει χωρίς λόγο εξαιτίας στελεχών, δημάρχων και υπουργών καλό θα είναι να γίνουν κάποιες δυναμικές κινήσεις από τη νέα κυβέρνηση που ανοικτά στηρίζει το έργο μετά την απόφαση του ΣΤΕ ώστε να κερδηθεί λίγος από τον χρόνο που χάθηκε εξαιτίας κάποιων που τελικά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έφυγαν κι από το κόμμα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα ο Κοντονής πήρε πάλι την μονοεδρική, παρότι είχε αποχωρήσει σχεδόν όλη η τοπική οργάνωση, και μακάρι να ξαναπάρει και το υπουργείο του γιατί ήταν από τους λίγους που έκανε έργο και έχει ακόμη πολύ μπροστά του. Και μόνο το ποιοι τον πολέμησαν και προσπάθησαν να τον καθαρίσουν να δεις αρκεί για να καταλάβεις ότι είναι σε καλό δρόμο. Επίσης χάρηκα που αυτή την φορά εξελέγη βουλευτής και ο Μανιάτης στην Αργολίδα, ο άνθρωπος που έφτιαξε τον άψογο νόμο για την Αγιά Σοφιά που πέρασε από το ΣΤΕ με άριστα 10 και άφησε τον Άρη και τους 17 με το… μεγαρόσημο στο χέρι. Επίσης ο υπουργός παιδείας που μοίραζε καπελάκια του συνδυασμού Μαρινάκη στις δημοτικές στα παιδάκια για να τα… προστατεύσει από τον ήλιο έμεινε πάλι εκτός Βουλής και το κακό είναι πως δεν προβλέπονται εκλογές το επόμενο εξάμηνο. Μπορεί να αξιοποιηθεί στην αγαπημένη του ομάδα ως υπεύθυνος του… Μουσείου, ξέρω γω, μια και είναι άνθρωπος της παιδείας.

Γενικά πάντως αν σκεφτείς πως ο Καμένος το δεύτερο τουίτ που έγραψε μετά την διαφαινόμενη νίκη είχε μέσα το… βαπόρι, αμέσως μετά από αυτό που έκραζε τους δημοσκόπους, τότε καταλήγεις στο συμπέρασμα πως δύσκολα θα διαβάσουμε αυτή την φορά ανάλυση σε εφημερίδα του ΟΣΦΠ όπως είχαμε διαβάσει το 2014 για την… τριπλή νίκη Μαρινάκη σε δημοτικές και περιφερειακές. Το… τρία έμεινε όμως δεν ήταν σε νίκη αλλά σε κάτι άλλο. Ίσως αυτό δημιούργησε και τον εκνευρισμό και την πλήρωσε ο… Ασπρούλιας. Έχει γίνει πολύ επικίνδυνο το επάγγελμα αλλά τι να κάνουμε. Λιγο υπομονή ακόμη και θα απαλλαγεί το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός και τα… δημοσιογραφικά από την μόλυνση.

Για λίγο καιρό ακόμη θα γράφουμε υπό το καθεστώς του φόβου, γιατί όλοι οι νορμάλ άνθρωποι φοβούνται, αλλά το τέλος της παρατεταμένης αλητείας πλησιάζει. Ο Ολυμπιακός δεν θα πεθάνει ποτέ αλλά αυτοί που 20 χρόνια με διαφορετικούς συνεργούς “σκοτώνουν” το ποδόσφαιρο στο όνομα του δεν έχουν πολύ ακόμη ασυδοσία μπροστά τους. Ο πανικός φαίνεται. Ο Σπυρόπουλος ήταν μια τέτοια κίνηση. Το να τραμπουκίζεις και να χτυπάς έναν άνθρωπο σε χώρο που οι κάμερες καταγράφουν και το τι έχεις στην… τσέπη σου εκτός από τον πανικό προδίδει και το IQ ποσοστό… ΛΑΕ που έχουν όσοι έχουν απομείνει για τις δύσκολες δουλειές. Εδώ είμαστε. Θα τα γράφουμε και θα τα… λέμε, που λέει κι ο Αναστό, κι η Παναγιά μαζί μας.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το τέλος της παρατεταμένης αλητείας πλησιάζει
EVENTS