MENU

Οι Crociati αποτελούν τεράστιο κομμάτι της καριέρας του 41χρονου πορτιέρε καθώς σε αυτούς ξεκίνησε να παίζει από 17 ετών και σε αυτούς έφτιαξε το όνομά του πριν πάρει τη μεταγραφή ρεκόρ [52 εκατ. ευρώ] στην Γιουβέντους και στη συνέχεια γίνει μύθος στην Εθνική Ιταλίας. Ο Μπουφόν φόρεσε τα γάντια της Πάρμα σε 220 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις [168 στην Serie A] από το 1995 μέχρι το 2001 και έπειτα από 'απουσία' 18 ετών μπορεί να πραγματοποιήσει μια συγκινητική επιστροφή στο Enio Tardini.

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την Παρί Σεν Ζερμέν, το μέλλον του είναι ανοικτό και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Gazzetta dello Sport, ο άνθρωπος που έπαιξε σε 176 αγώνες με την Εθνική Ιταλίας, έχει ήδη μιλήσει με την Πάρμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει τις συζητήσεις στο οικονομικό επίπεδο, όμως μια συμφωνία θεωρείται το πιο πιθανό σενάριο.

Πέρα από τους τίτλους που πήρε με την Γιουβέντους [9 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 5 Super Cup], ένας από τους κορυφαίους keepers όλων των εποχών, ο Μπουφόν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006 με την Squadra Azzurra και ήταν στην αποστολή της σε 5 Mundial και 4 Euro. Ευρωπαϊκό τίτλο πανηγύρισε μόνο με την Πάρμα και ήταν το Κύπελλο UEFA του 1999, χρονιά στην οποία σήκωσε επίσης το Coppa Italia και το Ιταλικό Super Cup.

Κοντά στην επιστροφή του στην Πάρμα ο Μπουφόν