MENU

Ο άνθρωπος, που άλλαξε την ιστορία των «Μπλαουγκράνα» τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, βάζοντας τα «θεμέλια» για την ομάδα που θαυμάζει εδώ και πολλά χρόνια ο ποδοσφαιρικός πλανήτης για τον τρόπο παιχνιδιού της, πήρε επιτέλους τη θέση του έξω από το «θρυλικό» της γήπεδο. Αφού και το γήπεδο του Άγιαξ πήρε το δικό του όνομα, η αναγνώριση είναι απόλυτη και στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Ο ίδιος, άλλωστε, ήταν από τους ελάχιστους που τόλμησαν να φέρουν αντίσταση στο δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, κάποτε, βαφτίζοντας τον γιο του Τζόρντι, αντί για Χόρχε όπως επιβαλλόταν τότε στην Ισπανία. Η προσφορά του στο σύλλογο, εν ολίγοις, δεν είναι μόνο αγωνιστική, αλλά ευρέως κοινωνικής, συμβολίζοντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο το σλόγκαν του «Mes que un club», ήτοι «κάτι παραπάνω από ένα σύλλογος».

«Αυτό το άγαλμα θα θυμίζει πάντα ποιος ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ και τι πρέσβευε. Ο Κρόιφ είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ιστορίας και των συναισθημάτων μας», είπε ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου. Κάπως έτσι, ακόμη μια κίνηση κρατά στην αιωνιότητα των «Ιπτάμενο Ολλανδό».

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια του αγάλματος:

Δέος για το άγαλμα του Κρόιφ έξω από το «Καμπ Νου»! (pics)