MENU

Ο ιδιοκτήτης της «Βασίλισσας» μίλησε για το περσινό «θερμό» καλοκαίρι, με τις αποχωρήσεις τόσο του Πορτογάλου όσο και του Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ τόνισε ότι πιο πολύ... του αρέσει το Champions League παρά ο τίτλος στην Ισπανία, ενώ απάντησε σχετικά με τις μεταγραφικές φήμες, με κεντρικό θέμα τον Σέρχιο Ράμος, όπως και το αν είναι κουρασμένος.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την περσινή αποχώρηση του Ζιντάν: «Έρχεται στο γραφείο μου και απλά μου το λέει. Με τον Ζιντάν δεν υπάρχει επιστροφή. Και την επόμενη κιόλας μέρα το ανακοινώσαμε».

Για το αν διαλέγει Champions League ή πρωτάθλημα: «Για μένα η πιο μεγάλη διοργάνωση είναι το Champions League. Δεν είναι θέμα να κατακτήσεις έναν τίτλο ή έναν άλλο. Αλλά αυτό που είδα στην ομάδα, ήταν ότι υπήρχε πίεση, γιατί προκαλεί κορεσμό, όταν κερδίζεις τρία σερί. Οι παίκτες είχαν κορεστεί και ο προπονητής επίσης. Και ο προπονητής αποφάσισε να ξεκουραστεί».

Για τον αντικαταστάτη του Κριστιάνο: «Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είχαμε πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Μπέιλ, ο Ασένσιο και ο Βινίσιους. Δε θεωρώ, ότι αυτό ήταν το πρόβλημα».

Για την αποχώρηση του Κριστιάνο: «Δε μου είπε ποτέ, ότι εγώ του έριξα την ευθύνη. Αυτές οι φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτός ήθελε να αλλάξει περιβάλλον και βρήκε τη Γιουβέντους. Ήταν καλό για όλους μας, βρήκε μια νέα οικογένεια, όπως ον ίδιος είπε».

Για την ανακοίνωση του Κριστιάνο: «Ήθελε να βάλει νέα στοιχήματα και βρήκε σε εκείνο τον τελικό την ευκαιρία να δεχθεί. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για τη Ρεάλ. Ήταν πάντα παράδειγμα και θα τον θυμάμαι σαν τον καλύτερο παίκτη που υπογράψαμε. Ήταν επαγγελματίας μέχρι τέλους».

Για τον Ράμος: «Ισχύει ότι απλά έχουμε μιλήσει. Έχει γίνει πια μεγάλο θέμα. Δεν πήγα σπίτι του, ήρθε απλά στο γραφείο και μου είπε πως έχει μεγάλη προσφορά από την Κίνα, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν για μεταγραφή. Εγώ του είπα ότι αυτό είναι αδύνατο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να φύγει ελεύθερος ο αρχηγός, είναι κάτι πολύ επικίνδυνο».

Για το αν μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή του: «Τι ερώτηση είναι αυτή; Δεν μπορώ να απαντήσω, ούτε για τον Ράμος ούτε για κανέναν άλλο».

Για τον Μπέιλ: «Είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Δεν πρέπει να ανακατευτώ στο ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Όλοι είναι τρομεροί».

Για το νέο Μπερναμπέου: «Μας έδωσαν μια φοβερή δυνατότητα και ο κόσμος είναι εντυπωσιασμένος. Και το νέο στάδιο θα είναι ένα νέο βήμα μπροστά, θα έχουμε πολλά έσοδα».

Για τον Γκριεζμάν: «Ποτέ δε μου τον πρόσφεραν».

Για τον Αζάρ: «Πώς θα μιλήσουμε με μια ομάδα που παίζει τελικό τώρα; Προσπαθούμε να τον κάνουμε παίκτη μας εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη».

Για τον Μπαπέ και τον Νεϊμάρ: «Με τον Ζιντάν δεν έχω μιλήσει για κάποιον από τους δύο, ούτε και με κάποιον άλλο. Δεν έχουμε μιλήσει με τον Μπαπέ και δε θα το κάνουμε. Δεν τους θέλαμε πέρυσι, δεν τους θέλουμε ούτε φέτος. Αν μας ενδιαφέρουν στο μέλλον, θα μιλήσουμε με τις ομάδες».

Για το αν νιώθει κουρασμένος: «Όχι, δεν έχω σκεφτεί να σταματήσω. Θα σταματήσω, όταν όλα θα πηγαίνουν καλά. Θα ρυθμίσουμε την κατάσταση που έχει προκύψει. Η πίεση εδώ δεν είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την εταιρεία μου. Βλέπω ατζέντηδες να χρησιμοποιούν δημοσιογράφους για τους δικούς τους λόγους. Δεν είναι φυσιολογικό ένα μεγάλο Μέσο να λέει, ότι ο Μπέιλ παίρνει 17 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο κι εμείς λέμε πως παίρνει 12, για να μην τσαντιστεί ο Ράμος».

Πέρεθ: «Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος παίκτης που υπέγραψα»