MENU

Ο τεχνικός των Καταλανών μίλησε για τη δυσκολία του αγώνα με τη Λεβάντε, την χαρά του να κερδίζεις κούπες, τον αγώνα με τη Λίβερπουλ και τη «σημαία», στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο Αργεντίνος για το σύλλογο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το ματς με τη Λεβάντε: «Είχαμε την πίεση, μας δυσκόλεψαν, ήταν περισσότερο τα νεύρα παρά οτιδήποτε άλλο. Είχαν κάποιες ευκαιρίες».

Για τον τίτλο: «Το να κερδίζεις έναν τίτλο με απόσταση και τέτοια διαφορά με αυτούς τους ανταγωνιστές είναι δύσκολο. Επιπλέον είναι δύο συνεχόμενα χρόνια, είμαστε ευχαριστημένοι, το να βλέπουμε τον κόσμο να χαίρεται είναι μια υπερηφάνεια για όλους μας. Το άκουσα μια φορά από τον Βαλέρο Ριβέρα. Το δύσκολο δεν είναι να νικάς, αλλά να συνεχίσεις να νικάς. Αν το κάνεις, σημαίνει ότι διψάς για την νίκη. Πρέπει να βρίσκεις πάντα κίνητρα. Αυτό το “8 στα 11” δίνει μια ιδέα για το πώς υπολογίζουμε αυτή τη διοργάνωση».

Για το ότι είναι δεύτερος συνεχόμενος: «Το πρωτάθλημα είναι μέρα με τη μέρα. Ξεκινάς να παλεύεις τον Αύγουστο και φτάνεις στην ίδια κατάσταση το Μάιο. Τα καταφέραμε και αυτό το εκτιμούμε πολύ εμείς οι προπονητές, γιατί ξεπερνώνται δύσκολες καταστάσεις. Έχεις σιγουριές και ανασφάλειες. Είναι όμορφο, γιατί σε βάθος χρόνου φαίνεται ποιος είναι ο καλύτερος. Έχω ένα πλεονέκτημα, οι παίκτες μου είναι εξαιρετικοί. Με αυτό τον τρόπο, όλα είναι πιο εύκολα. Είναι ένα σύνολο που προετοιμάζεται πολύ καλά για κάθε διοργάνωση. Όταν παίξαμε με μεγάλους αντιπάλους, πάντα απαντήσαμε σωστά».

Για τον Μέσι: «Ήμουν σίγουρος πως έπρεπε να παίξει, το ίδιο κι εκείνος. Έχουμε έναν αγώνα την Τετάρτη και πρέπει να είναι όλοι ενεργοί. Ήξερε πως θα έπαιζε στο μισό χρόνο, βγήκε και σκόραρε, καθώς το κάνει με κάθε τρόπο. Είναι το επίκεντρο όλων μας των επιτυχιών. Είναι ξεκάθαρο, ότι η εποχή στην οποία βρίσκεται στην Μπάρτσα, έβγαλαν ένα λαχείο τίτλων και πρωταθλημάτων. Αν πρέπει να υπάρχει ένα όνομα δίπλα σε αυτές τις επιτυχίες, τότε είναι το δικό του. Δείχνει το στυλ μας και το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς του μας δίνει ώθηση».

Βαλβέρδε: «Ο Μέσι είναι το επίκεντρο των επιτυχιών μας»