MENU

Νέα βόμβα στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τα έγγραφα που φέρνει στην δημοσιότητα το Football Leakes και αναδημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με αυτά ο Σέρχιο Ράμος έχει παραβιάσει δύο φορές το πρωτόκολλο που αφορά το ντόπινγκ, όμως η ΟΥΕΦΑ έκανε τα στραβά μάτια και δεν τον τιμώρησε ποτέ.

Η πρώτη και πιο σημαντική τον τελικό του Champions League του 2017 απέναντι στην Γιουβέντους. Στο δείγμα του Ισπανού αμυντικού βρέθηκε η ουσία dexamethasone, η οποία είναι ανάμεσα στις απαγορευμένες από από την WADA και φυσικά δεν επιτρέπεται στην διοργάνωση, παρά μόνο αν δηλωθεί στον έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό ότι χορηγείται για ιατρικούς λόγους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε από τον γιατρό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ναι μεν παραδέχθηκε ότι την παραμονή του τελικού έκανε δύο ενέσεις με αυτή την κορτιζονούχα ουσία στον αρχηγό της Ρεάλ (στο γόνατο και στον ώμο), ωστόσο στο επίσημο έγγραφο δήλωσε ότι χορήγησε την ουσία betamethasone. Η ΟΥΕΦΑ δέχθηκε πως πρόκειται για παρόμοια αγωγή και δεν τιμώρησε ούτε τον παίκτη, ούτε φυσικά την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η δεύτερη ντρίμπλα σε έλεγχο έγινε τον Απρίλιο του 2018 και αφορά έναν αιφνίδιο έλεγχο της AEPSAD (ισπανική εταιρία αντι-ντόπινγκ) μετά από αγώνα απέναντι στην Μάλαγα (15 Απριλίου). Όπως τονίζεται σε επίσημο έγγραφο προς την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέρχιο Ράμος μολονότι προειδοποιήθηκε από τον ελεγκτή να μην κάνει μπάνιο πριν δώσει δείγμα (κάτι τέτοιο δύναται να παραποιήσει το δείγμα), εκείνος δεν τον άκουσε και παραβίασε το πρωτόκολλο ελέγχου, κάτι που μπορεί να επιφέρει σοβαρές κυρώσεις. Ωστόσο, ούτε κι εδώ προέκυψαν κάποιες ποινές, αφού η υπόθεση δεν προχώρησε περαιτέρω.

ΣΟΚ: «Ο Σέρχιο Ράμος πιάστηκε ντοπέ στον τελικό του Champions League, αλλά...