MENU

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του σχετικά με το δημοψήφισμα στην Καταλονία, αλλά και της δήλωσής του ότι δεν έπρεπε να διεξαχθεί το παιχνίδι με τη Λας Πάλμας, λόγω των επεισοδίων στη Βαρκελώνη και σε άλλες πόλεις.

Ο Πικέ αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών κατά την πρώτη προπόνηση των «φούριας ρόχας» επί... μαδριλένικου εδάφους και ήταν ένας από τους παίκτες που κλήθηκαν να μιλήσουν εν όψει της αναμέτρησης με την Αλβανία, στο Αλικάντε, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Όπως ήταν φυσικό, βέβαια, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφορούσαν όλα όσα έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες, με τον Πικέ να μένει αμετακίνητος στις θέσεις του και να τονίζει ότι έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη ακόμα και για θέματα τα οποία δεν είναι ποδοσφαιρικά.

Σημείωσε, επίσης, ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αφοσίωσή του στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, στην οποία αγωνίζεται 15 χρόνια.

Mεταξύ άλλων ο Πικέ είπε:

-Για το ενδεχόμενο να αφήσει την εθνική ομάδα: «Δεν είναι ωραίο να είναι εναντίον σου οι οπαδοί. Δέχθηκα προσβολές και ύβρεις και αυτό δεν μου αρέσει. Είναι μια πρόκληση για εμένα. Θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ, κυρίως στο γήπεδο. Τώρα στόχος είναι να προκριθούμε. Είναι αδύνατον κάποιος να αμφισβητήσει την προσήλωσή μου στην εθνική ομάδα. Είναι οικογένειά μου. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζω. Είμαι υπερήφανος για την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Θέλω να πω στους φιλάθλους να μην αμφισβητούν την αφοσίωσή μου».

-Για το αν έχει μετανίωσει για όσα είπε την Κυριακή με αφορμή το δημοψήφισμα και για το αν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να εκφράζει πολιτική άποψη: «Δεν μετανιώνω διότι είπα αυτό που αισθάνομαι. Δεν γίνεται όλοι να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Άποψή μου ήταν ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ελεύθερος να ψηφίσει, αντιλαμβάνομαι και δέχομαι ότι κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας άνθρωπος που έχω πολιτική άποψη. Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται να την εκφράζω. Δεν μπορώ να εκφραστώ; Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να το κάνουν. Είναι σεβαστό».

-Για τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα: «Καταλαβαίνω ότι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν κουραστεί να συζητούν συνέχεια για μένα».

-Για τον αν επιθυμεί την ανεξαρτησία της Καταλονίας: «Είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, αλλά δεν θα απαντήσω. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε παγκόσμια σύμβολα και δεν θέλω να τοποθετηθώ. Θα πω, όμως κάτι. Στην Ισπανία υπάρχει ένα πρόβλημα, με απόψεις και σκέψεις εξαιρετικά ακραίες και ο μοναδικός τρόπος για να το επιλύσουμε είναι ο διάλογος. Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ ή τι θέλω εγώ. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να εργαστούν για να λύσουν το πρόβλημα. Tα παιδιά μου έχουν ρίζες από Καταλονία, Ισπανία, Κολομβία και Λίβανο. Δεν έχει να κάνει με τις χώρες. Η Ισπανία δίχως την Καταλονία σημαίνει αποδυνάμωση της χώρας».

Νέες δηλώσεις Πικέ: «Στηρίζω την ανεξαρτησία, έχω δικαίωμα να παίζω στην εθνική Ισπανίας»