Η Μπαρτσελόνα πήγε στο γήπεδο της συμπολίτισσας για το ντέρμπι της Βαρκελώνης κόντρα στην Εσπανιόλ σαφώς ψιλιασμένη για το τι θα αντιμετώπιζε, όμως μετά από 90 λεπτά δεν κατάφερε να βρει λύση για το... υπερβολικά στενό μαρκάρισμα των αντιπάλων. Η ομάδα του Κονσταντίν Γκάλκα κατέβηκε στο -παραδοσιακά- ματς της χρονιάς έτοιμη για... πόλεμο και αυτό ακριβώς πρόσφερε στους «μπλαουγκράνα». Για το ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες και μόνο 5 κίτρινες κάρτες εις βάρος τους, πρέπει σίγουρα να ευχαριστούν τον ιδιαίτερα ελαστικό ρέφερι, Χοσέ Λουίς Γκονζάλεθ Γκονζάλεθ. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, ακόμη περισσότερα φάουλ, νεύρα και ένταση με την παραμικρή ευκαιρία και μια Μπαρτσελόνα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε τη μπάλα στα πόδια της σε σταθερά συντριπτικό ποσοστό, όμως οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν πολύ λιγότερες από τους μέσους όρους της και κυρίως χάρη σε ατομικές προσπάθειες. Καλύτερες στιγμές για τους φιλοξενούμενους ήταν το δοκάρι του Μέσι στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του 36', ένα ακόμη δοκάρι από τον Σουάρες στο 55', όταν ο Ουρουγουανός πέρασε και τον τερματοφύλακα όμως αστόχησε, αλλά και η φάση του 47' με του Σουάρες και Νεϊμάρ να μην μπορούν να σουτάρουν όπως θα ήθελαν από κοντά μετά από φάση διαρκείας.
Για τους γηπεδούχους αντίθετα, υπάρχει η φάση του 25' όταν ο Πικέ έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από λάθος του Μπράβο, αλλά και η ατομική προσπάθεια του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ερνάν Πέρες στο 52' με το σουτ που δοκίμασε να περνάει ελάχιστα άουτ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Εσπανιόλ (Κονσταντίν Γκάλκα): Πάου Λόπεθ, Άλβαρο, Ρόκο, Άλβαρεθ, Χάβι Λόπεθ, Χορδάν (80' Αμπρααμ), Ντιόπ, Ασένσιο, Ερνάν, Μπούργκι (60' Ζεράρ Μορένο), Καϊσέδο
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μασεράνο, Πικέ, Άλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71' Σέρζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες