MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
PREMIER LEAGUE
St James Park, Cosmote Sport 1HD
Newcastle United F.C.
NEWCASTLE UNITED F.C.
2 3
Liverpool F.C.
LIVERPOOL F.C.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Σκορερς
  • 20' Κρίστιαν Ατσού
  • 54' Σάλομον Ροντόν
Σκορερς
  • 13' Βίρτζιλ Φαν Ντάικ
  • 28' Μοχάμεντ Σαλάχ
  • 86' Ντιβόκ Οριγκί

Ο άνθρωπος που την επανέφερε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 21 χρόνια, ο Ράφα Μπενίτεθ, έφτασε τέσσερα λεπτά μακριά από το να στερήσει στη Λίβερπουλ την πιθανότητα να επιστρέψει σε αυτή της Premier League μετά από 29! Στο 86' του ματς του Σεντ Τζέιμς Παρκ για την 37η αγωνιστική της Premier League όμως, οι «ρεντς» βρήκαν το γκολ της νίκης με τον Οριγκί και σε αντίθεση με εκείνο το διαβόητο στραβοπάτημα του Τζέραρντ, αυτή τη φορά γλίτωσαν το... ομαδικό στραβοπάτημα που θα επέτρεπε στη Μάντσεστερ Σίτι να πανηγυρίσει από αυτή την αγωνιστική τον τίτλο, αν φυσικά επικρατήσει της Λέστερ της Δευτέρα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «ρεντς» στην έδρα της Νιούκασλ μετά από 6 χρόνια, απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που προς τιμήν του -αφού είχε καθαρίσει την παραμονή στην κατηγορία και ήταν αδιάφορος- τα έδωσε όλα.

Για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η Λίβερπουλ ήταν το απόλυτο αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο, όμως... αστοχούσε. Σα να μην έφτανε αυτό, πλήρωσε πολύ ακριβά τις δύο στιγμές αδράνειας στην άμυνά της, με ισάριθμα γκολ ισοφάρισης της Νιούκασλ. Το 0-1 για τους «κόκκινους» ήρθε μόλις στο 13' από τον άνθρωπο της σεζόν, τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή μετά από κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ και δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Ντουμπράβκα.

Μόλις επτά λεπτά μετά, στο 20', η Νιούκασλ ισοφάρισε για πρώτη φορά με το σουτ του Κρίστιαν Άτσου μετά από φάση διαρκείας των γηπεδούχων και συνολική αδράνεια της «κόκκινης» άμυνας. Στο 26' οι «καρακάξες» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 με το δοκάρι του Πέρεθ, ενώ ένα δίλεπτο αργότερα, στο 28' ο Σαλάχ (σ.σ. ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο) έγραψε το 1-2 με κοντινό γυριστό, έπειτα από νέα σέντρα-ασίστ του Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Από εκεί και έπειτα, το ματς ήταν... μόνο Λίβερπουλ, με περισσότερες χαμένες ευκαιρίες, μέχρι όμως η Νιούκασλ να ισοφαρίσει ξανά! Αυτό συνέβη στο 54', όταν η ομάδα του Κλοπ αμύνθηκε αναποτελεσματικά σε κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Ροντόν και αυτός με δυνατό βολέ έγραψε το 2-2 χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Άλισον. Μετά το 2-2, η Λίβερπουλ αποδιοργανώθηκε πλήρως, ήρθε και ο τραυματισμός του Σαλάχ και όλα έδειχναν να... τελειώνουν για ακόμη μια χρονιά.

Αυτό που δεν τελειώνει βέβαια ποτέ, είναι η καρδιά και η πίστη της συγκεκριμένης ομάδας στις δυνατότητές της. Σε μια φάση που δεν μύριζε κίνδυνο, οι ρεντς κερδίζουν φάουλ, ο Φαν Ντάικ υποδεικνύει στον Αλεξάντερ-Άρνολντ να αφήσει τον Σακίρι να εκτελέσει, ο Ελβετός βγάζει μια υποδειγματική σέντρα και ο Οριτζί που είχε μπει σαν αλλαγή, πιάνει μια έξοχη κεφαλιά για να γράψει το 2-3 και να δώσει παράταση ζωής στη Λίβερπουλ και τον φετινό τίτλο.

Πλέον, στο φινάλε του πρωταθλήματος, τα πράγματα είναι απλά: σε πρώτη φάση, εκκρεμεί το ματς της Δευτέρας Σίτι – Λέστερ. Αν συμβεί το λογικό, η Σίτι να πάρει τη νίκη, θα πάει ξανά στο +1 και θα απομένουν τα παιχνίδια Λίβερπουλ – Γουλβς και Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι, από τα οποία θα κριθεί ο πρωταθλητής της Premier League.

Νιούκασλ – Λίβερπουλ 2-3 (vid)