MENU

«Είναι η δουλειά που πάντα ονειρευόμουν να κάνω» είπε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι θα είναι ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» για τα επόμενα τρία χρόνια. Και, φυσικά, πολλοί μπορούν να αναρωτηθούν τώρα αν ο Νορβηγός είναι ο προπονητής που ονειρευόταν η Γιουνάιτεντ μετά την αποχώρηση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Daily Mail» λίγο μετά την επισημοποίηση του «γάμου» με τον Σόλσκιερ, παράγοντας του αγγλικού συλλόγου σχολίασε πως δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα αυτά που έκαναν τον υπηρεσιακό, μόνιμο στον πάγκο της ομάδας. Έπαιξε, προφανώς, πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ο 45χρονος προπονητής έκανε το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στην ιστορία της ομάδας αυτούς τους τρεις μήνες. Έχει 14 νίκες σε 19 παιχνίδια με πιο επιβλητική την επική ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν και την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η απόφαση της διοίκησης ελήφθη κυρίως λόγω της συνολικής φιλοσοφίας, της προσέγγισης, του στυλ, αλλά φυσικά και του ιδιαίτερου δεσμού που είχε και έχει ο Σόλσκιερ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτά που είχε ο σερ Άλεξ, αυτά που δεν είχαν ο Λουίς φαν Χάαλ και ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Πριν από μερικές ημέρες, κι ενώ πια ήταν διάχυτο ότι ο Σόλσκιερ θα έπαιρνε την ευκαιρία να μείνει περισσότερους από έξι μήνες στον πάγκο της ομάδας, ο Πολ Πογκμπά μίλησε δημόσια για την επιθυμία του ίδιου και των συμπαικτών του να συνεχίσουν να πορεύονται με τον Νορβηγό.

«Θέλουμε να μείνει μαζί μας... Εγώ έχω καλή σχέση μαζί του, όλοι έχουν καλή σχέση μαζί του, είναι πολύ καλός με τους ποδοσφαιριστές και όταν ένας παίκτης είναι χαρούμενος με την κατάσταση στην ομάδα, προφανώς και θέλει να παραμείνει χαρούμενος» είπε ο Γάλλος μέσος. Ο ίδιος παίκτης, δηλαδή, που το περασμένο καλοκαίρι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, είχε βάλει λυτούς και δεμένους για να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ» εξαιτίας της κάκιστης σχέσης του με τον Μουρίνιο.

«Πρέπει να βεβαιωθώ ότι οι παίκτες μου θα έρχονται στις προπονήσεις και θα ανυπομονούν για την επόμενη μέρα. Οτι θα απολαμβάνουν αυτό που κάνουν» ήταν μια από τις ατάκες του Νορβηγού κατά την επίσημη παρουσίασή του. Ε, το 'πε και το 'κανε!

«Η διαφορά του με τον Μουρίνιο είναι πως ο Σόλσκιερ απολαμβάνει αυτό που κάνει. Το χαίρεται, είναι αυθεντικός και δεν προσποιείται. Είναι ο εαυτός του. Αυτή τη χαρά και την αισιοδοξία τη μεταδίδει σε όλους μας. Επειτα εμείς τη βγάζουμε στο γήπεδο, ο κόσμος το καταλαβαίνει» έχει πει, επίσης, ο Πογκμπά δείχνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πολύ σημαντική διαφορά που υπάρχει στην ομάδα από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο «Special Οne» δεν απολάμβανε αυτό που έκανε, δεν ήταν αυθεντικός, δεν ήταν ο εαυτός του; Μπορεί τα σχόλια να αποδίδονται στον Πογκμπά, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Μουρίνιο τα θαλάσσωσε.

«Νομίζω πως με τον Όλε η ομάδα απέκτησε σωστή νοοτροπία. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Μας έδωσε σαφείς κατευθύνσεις. Είναι εξαιρετικός στο να μιλάει πρόσωπο με πρόσωπο με κάθε παίκτη. Σου μιλάει απευθείας και σου λέει τι θέλει. Ξέρει ακριβώς πως να χειριστεί κάθε ποδοσφαιριστή» είναι τα λόγια του Τζέσε Λίνγκαρντ.

«Μας προσέχει πολύ, δουλεύει μαζί μας στα... αδύνατα σημεία μας» συμπληρώνει ο Μάρκους Ράσφορντ. Ακόμα και ένας από τους πιο «πιστούς» παίκτες του Μουρίνιο, ο Ρομέλου Λουκάκου δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει με θερμά λόγια για τον Νορβηγό. «Είμαστε τελείως διαφορετικοί. Μια άλλη ομάδα. Νομίζω ότι βοήθησε πάρα πολύ τον Μάρκους (Ράσφορντ) και τον Άντονι (Μαρσιάλ). Ακόμα κι εγώ μαθαίνω πολλά από αυτόν. Ξέρει πως να μας κρατάει σε εγρήγορση» είπε ο Βέλγος.

Μια από τα... ίδια και ο Λουκ Σο. «Είναι πολύ θετικός και φιλικός άνθρωπος. Γνωρίζει καλύτερα από πολλούς τι σημαίνει αυτή η ομάδα και παρόλο που βρίσκεται λίγους μήνες στον πάγκο της κάνει υπέροχη δουλειά. Τον στηρίζουμε απόλυτα».

Λόγια να τα ακούει ο Μουρίνιο και να βγάζει καπνούς από τα αυτιά!

Τώρα ποιος είναι... Special One;