MENU

Η αγορά στο ποδόσφαιρο είναι τρελή. Θεοπάλαβη. Τον Ιανουάριο η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν έτοιμη να τον κλείσει με 30 εκατομμύρια ευρώ, όμως εκείνος άλλαξε γνώμη και τελικά ανανέωσε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, με νέα ρήτρα 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Να, όμως που η Τσέλσι βρέθηκε στην απόλυτη ανάγκη και τα δίνει. Η απόφαση του Τιμπό Κουρτουά να αποχωρήσει άμεσα από το Λονδίνο με προορισμό την Ρεάλ Μαδρίτης και η αποχή του από τις προπονήσεις έκανε την Τσέλσι να κινηθεί πανικόβλητα για βασικό τερματοφύλακα. Κι αυτός που της γυάλισε είναι ο νεαρός Ισπανός!

Έχοντας μόλις μία συμμετοχή στην Εθνική Ισπανίας και μόλις 53 παιχνίδια στην Primera Division, ο 23χρονος Βάσκος γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, σπάζοντας το βραχύβιο ρεκόρ της μεταγραφής του Άλισον στην Λίβερπουλ, αλλά και η πιο δαπανηρή μεταγραφή Ισπανού παίκτη στην ιστορία!

Ο Κέπα «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό της Marca στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης στο οποίο βρέθηκε για να πετάξει άμεσα για Λονδίνο ώστε να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας αποτελεί προσωπική επιλογή του Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος ήθελε έναν τερματοφύλακα με ανεπτυγμένη την αίσθηση του παιχνιδιού με την μπάλα στα πόδια και κάποιον ο οποίος να συμβαδίζει με τον νέο τρόπο που παίζεται η θέση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ποσά που παίζονται στις μεταγραφές είναι εντελώς εκτός λογικής. Το πράγμα έχει ξεφύγει οριστικά, με μεγάλη κερδισμένη της υπόθεσης αυτή τη φορά την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία με δύο πωλήσεις παικτών της στην Αγγλία (Λαπόρτ, Κέπα) βάζει στα ταμεία της 145 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 6 μήνες. Τρελό!

Η ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία: Συμφώνησε με Κέπα η Τσέλσι!