MENU

Η απουσία του από την ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Μπράιτον δεν ήταν είδηση, έστω κι αν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξις Σάντσες θα δοκίμαζε την γεύση του πάγκου. Ήταν σαν μοιραίο επακόλουθο για όσα δεν κάνει στο γήπεδο με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».

«Τον κανονικό Αλέξις Σάντσες θα τον δείτε από την επόμενη σεζόν», ξεκαθάρισε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μα η σωστή ερώτηση είναι άλλη. Θα βρει η επόμενη σεζόν τον Χιλιανό μεσοεπιθετικό στο «Ολντ Τράφορντ»;

Όσοι ασχολούνται λιγάκι πιο ενδελεχώς με τα εσωτερικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκουν μία περίπτωση που μοιάζει βγαλμένη με καρμπόν, με αυτή του Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 με το ποσό ρεκόρ των 59,7 εκατομμυρίων λιρών και μετά από μία μίζερη σεζόν στο νησί (ξε)πουλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν για 15 εκατομμύρια λιγότερα.

Ο fideo δεν κόλλησε ποτέ στα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σταδιακά απομονώθηκε, σταμάτησε να πιστεύει στον εαυτό του και «κάηκε» πολύ πολύ σύντομα.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συμβαίνει και με τον Αλέξις Σάντσες. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μετά από 10 παιχνίδια μετράει μόλις ένα γκολ και 7 τελικές on target. Είναι η εικόνα του στο προπονητικό κέντρο του Κάρινγκτον. Όπως γράφει η Daily Mail, ο Χιλιανός μοιάζει αποκομμένος από όλους, περιθωριοποιημένος, φανερά δυστυχισμένος. Η εικόνα του να τρώει σε ένα τραπέζι μόνος του, μακριά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ήρθε να δώσει επιπλέον τροφή στον προβληματισμό που υπάρχει για την προσαρμογή του Χιλιανού στα νέα δεδομένα.

Το υπέρογκο συμβόλαιο που του έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (600.000 λίρες την εβδομάδα) πιθανώς να έχει φέρει φθόνο στα μάτια των συμπαικτών του, ενώ η απουσία πολλών λάτιν από το ρόστερ έχει δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το πράγμα, αφού οι Αργεντινοί Ρομέρο και Ρόχο δεν τον βλέπουν με ιδιαίτερα καλό μάτι, ενώ οι Ισπανοί Ντε Χέα, Μάτα και Ερέρα έχουν το δικό τους παρεάκι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κλίμα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μυρίζει μπαρούτι από χιλιόμετρα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραμένει εκτός με έναν μυστήριο, απροσδιόριστο τραυματισμό. Ο Πολ Πογκμπά βράζει με την συμπεριφορά «μία κρύο, μία ζέστη» που του επιφυλάσσει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Αλέξις Σάντσες είναι στα πρόθυρα της ποδοσφαιρικής κατάθλιψης.

Μεγάλο καράβι, μεγάλες φουρτούνες. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Αλέξις Σάντσες ήταν μία ανάσα από το γαλάζιο κομμάτι της πόλης του Μάντσεστερ, όπου όλα κυλάνε τέλεια, αρμονικά, ιδανικά. Αν γύριζε τον χρόνο πίσω, ίσως να έπαιρνε άλλη απόφαση, φεύγοντας από την Άρσεναλ…

Αλέξις Σάντσες: Στα όρια της κατάθλιψης στο «Ολντ Τράφορντ»!