MENU

Τι κι αν είχε μόλις 35% κατοχή; Τι κι αν τελείωσε με λιγότερες από τις μισές τελικές της αντιπάλου της (16-7); Η νεοφώτιστη Μπράιτον πανηγύρισε ένα τεράστιο διπλό μέσα στην έδρα της Γουέστ Χαμ, μετά τον ένα μόλις βαθμό που είχε μαζέψει στις τέσσερις προηγούμενες εξόδους της.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη για την ομάδα του Χάτον, στην επιστροφή της στην Premier μετά από 34 χρόνια, σκαρφαλώνοντας προσωρινά στην 9η θέση μαζί με τη Νιούκαστλ. Την ίδια στιγμή η Γουέστ Χαμ παρέμεινε 15η, με τον Σλάβεν Μπίλιτς να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Μπορεί οι Λονδρέζι να είχαν τα ηνία του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με κεφαλιά του Μάρεϊ στο 10', μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκρος. Τα λεπτά κυλούσαν με τη Γουέστ Χαμ να έχει μία εντελώς ανούσια υπεροχή και την καλύτερη στιγμή της στο ημίχρονο να είναι ένα σουτ του Τσιτσαρίτο στο 45', που πέρασε άουτ. Η απάντηση ωστόσο ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Χαρτ να κάνει μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Μάρεϊ. Αυτή όμως ήταν απλώς η... προειδοποιητική βολή της Μπράιτον, η οποία στο 45'+2 έκανε το 0-2 με ένα πανέμορφο σουτ του Ισκιέρδο.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι που τελείωσαν το ματς με μόλις δύο σουτ στην εστία, συνέχισαν να έχουν μία φλύαρη κατοχή, αλλά η Μπράιτον είχε τις καλύτερες στιγμές. Πρώτα με τον Μάρεϊ στο 74', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος κέρδισε πέναλτι από τον Σαμπαλέτα και δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα.

Γουέστ Χαμ - Μπράιτον 0-3