MENU

«Το γκολ της ισοφάρισης που ξεκίνησε από το πλάγιο, σχεδόν μου προκάλεσε εμετό. Πρέπει να δουλέψουμε άμεσα. Η απογοήτευση μας είναι διάχυτη αλλά ίσως ο ένας βαθμός μας φανεί πολύτιμος. Δεν αρχίσαμε καλά, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δώσαμε στους αντιπάλους αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ήμασταν πολύ».

Του προκάλεσε εμετό! Πόσο πιο... περιγραφικά να το έλεγε ο Γιούργκεν Κλοπ. Οι «κόκκινοι» ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και η Μπόρνμουθ ισοφάρισε στο 87ο λεπτό. Πάνε άλλοι δυο βαθμοί, για μια ομάδα που θέλει να εξασφαλίσει το απευθείας εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Και θα είχε αφήσει αρκετούς βαθμούς πίσω της τη Μάντσεστερ Σίτι, που αυτή τη στιγμή είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας δύο πόντους πίσω, αν το πάθος, το πείσμα, την μαχητικότητα, αλλά κυρίως τη συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο λεπτό την έδειχνε όχι μόνο στα ντέρμπι, αλλά και στις αναμετρήσεις με τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη.

Διότι τι να τις κάνεις τις γκολάρες του Κουτίνιο και του Βαϊνάλντουμ, αν καταλήγεις ισόπαλη με τη Μπόρνμουθ στο «Άνφιλντ»; Κι αυτά μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επιβλητική νίκη επί της Έβερτον στο ντέρμπι του «Μερσεϊσάιντ». Σαν να πρόκειται για άλλη ομάδα. Μπορεί να είναι μόνο θέμα... ατυχίας ότι η Λίβερπουλ έχει χάσει βαθμούς κόντρα σε ασθενέστερους αντιπάλους, αλλά ειδικά στο παιχνίδι της Τετάρτης με αντίπαλο τη Μπόρνμουθ οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να μην έχουν καθόλου ενέργεια.

Εντός του 2017, οι «κόκκινοι» έχουν χάσει από τη Σουόνσι, από τη Χαλ, από τη Λέστερ και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Μπόρνμουθ. Όλες ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ίδιος ο Κλοπ είναι προφανώς προβληματισμένος. Προσπαθεί να εξηγήσει αυτή την... παράνοια και στη συνέχεια να βρει τι φταίει. Και πρέπει να το κάνει άμεσα , καθώς η Λίβερπουλ έχει μπροστά της τον εκτός έδρας αγώνα με τη Στόουκ.

Ας δούμε, λοιπόν, τι έχει κάνει η Λίβερπουλ στα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ από την αρχή της χρονιάς:

2/1 Σάντερλαντ - Λίβερπουλ 2-2

15/1 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1

21/1 Λίβερπουλ - Σουόνσι 2-3

31/1 Λίβερπουλ - Τσέλσι 1-1

4/2 Χαλ - Λίβερπουλ 2-0

11/2 Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-0

27/2 Λέστερ - Λίβερπουλ 3-1

4/3 Λίβερπουλ - Άρσεναλ 3-1

12/3 Λίβερπουλ - Μπέρνλι 2-1

1/4 Λίβερπουλ - Έβερτον 3-1

5/4 Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 2-2

Λίβερπουλ θα πει αγωνιστική... παράνοια!