MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
PREMIER LEAGUE
Arsenal F.C.
ARSENAL F.C.
2 1
Everton FC
EVERTON FC
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Είχαν επιδοθεί από την αρχή της χρονιάς- λόγω της ήττας στην πρεμιέρα από την Γουέστ Χαμ- στο αγαπημένο τους χόμπι των τελευταίων ετών: οι οπαδοί της Άρσεναλ είχαν αρχίσει να βάλλουν εναντίον του Αρσέν Βενγκέρ, ενώ μετά το στραπάτσο από τον Ολυμπιακό για το Champions League η κεφαλή του ζητούνταν επί πίνακι.

Ωστόσο, ο Αλσατός υιοθέτησε για νιοστή πρώτη φορά το στυλ του «δεν ακούω τίποτα, δε διαβάζω τίποτα, είμαι ο προπονητής» και φρόντισε ν' αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα: η Άρσεναλ μπήκε, μεσοβδόμαδα, και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ρίχνοντας στο καναβάτσο το μεγαθήριο της Μπάγερν (2-0) και σήμερα φρόντισε να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League για πρώτη φορά μετά το Φεβρουάριο του 2014.

Το σημερινό εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Έβερτον ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία του Τζόουνς στο 28΄, όμως στο 36΄ ο Ζιρού, μετά από πάσα του Οζίλ, άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το 4ο γκολ στα τελευταία 5 ματς της Άρσεναλ για το Γάλλο επιθετικό, ενώ ο Γερμανός μέσος των «Κανονιέρηδων» αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα με τις ασιστ, καθώς έφτασε τις 7.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κοσιελνί «ανάγκασε» τον δείκτη του σκορ να δείξει “Άρσεναλ 2- Έβερτον 0”, καθώς πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και την έστειλε στα δίχτυα. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο, τα «Ζαχαρωτά» πίκραναν του γηπεδούχους, καθώς ο Μπάρκλεϊ μείωσε σε 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο Τσάμπερλεϊν (47΄) και Ζιρού (56΄, 69΄) έχασαν την ευκαιρία να «ματώσουν» τα δίχτυα και η καρδιά του Βενγέρ πήγε να βρει την Κούλουρη στο 79΄, όταν ο Λουκάκου με ωραίο σουτ βρήκε το δοκάρι.

Ο Οζίλ απάντησε με το ίδιο νόμισμα (δοκάρι) στο 90', ενώ ο Μπάρι άφησε στις καθυστερήσεις την Έβερτον με 10 παίκτες, καθώς αντίκρισε δίκαια τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μ' αυτή τη νίκη η Άρσεναλ έφτασε τους 22 βαθμούς, 1 περισσότερο από τη δεύτερη Σίτι που παίζει, όμως, αύριο με την Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Η «απόλυτη ανατροπή της κατάστασης» μόλις βρήκε το απόλυτο παράδειγμά της στο πρόσωπο του Αλσατού τεχνικού.

http://videa.hu/player?v=CMwWIMIjXUl5lmhE
http://videa.hu/player?v=t0bpqE7cXOdxno26
http://videa.hu/player?v=WOYUAN5rE3jDtuRc
«Κανονιά» κορυφής (vids)