MENU

Η πρόβλεψη, πριν την έναρξη του αγώνα, έλεγε πως η ομάδα του Βενγκέρ δεν αναμένεται να συναντήσει κάποιο πρόβλημα κόντρα στη Στόουκ, στο σημερινό παιχνίδι στο “Emirates”: η βόλτα στο χορτάρινο πάρκο θα ξεκινούσε και θα ολοκληρωνόταν χωρίς κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, από τη μία παρατάσσονταν οι «Κανονιέρηδες» κι από την άλλοι οι «Πότερς» (αγγειοπλάστες, δηλαδή)- ακόμα κι από άποψη πυγμής, λοιπόν, η Άρσεναλ υπερτερούσε.

Και μπορεί πολλές φορές οι προβλέψεις να διαψεύδονται μ' εκκωφαντικό τρόπο μέσα στο γήπεδο, όμως σήμερα δεν ήτανε μια τέτοια μέρα: οι γηπεδούχοι ήταν εξ αρχής καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες με τον Σάντσεθ και τον Καθόρλα, πριν ο Γουόλκοτ κάνει με ωραίο πλασέ το 1-0 στο 31΄.

Στο δεύτερο 45λεπτο συνεχίστηκε το ίδιο ποδοσφαιρικό τροπάρι, η Άρσεναλ πίεζε για να τελειώσει μια και καλή το παιχνίδι, ο Καθόρλα και ο Ζιρού αρνήθηκαν- μάλλον από διαστρεβλωμένη φιλευσπλαχνία- να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, όμως στο 85ο λεπτό ο Γάλλος το ξανασκέφτηκε και έκανε, εν τέλει, το τελικό 2-0. Αυτό ήταν μόλις το 2ο γκολ στα τελευταία 12 παιχνίδια του Ζιρού στην Premier League.

Μ' αυτή της τη νίκη η Άρσεναλ έφτασε τους 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έμεινε μόνη δεύτερη (με την Γιουνάιτεντ να έχει ματς λιγότερο, όμως) στη βαθμολογία. Το αν μπορούν οι «Κανονιέρηδες» να κάνουν δικό τους το πρωτάθλημα, τώρα που η Τσέλσι μοιάζει να παραπαίει, είναι μια διαφορετικού τύπου πρόβλεψη.

Τέτοια, που ίσως μόνο η Πυθία μπορεί ν' απαντήσει από τόσο νωρίς.

http://videa.hu/player?v=lolL3QfY3adZnVJ8
http://videa.hu/player?v=gVlvfwU7mZSj7c9f

Η επιστροφή του ασώτου

Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο μετά από τρεις αγωνιστικές αποχής του… ταραξία Σαϊντο Μπεραχίνο, ο οποίος είχε απειλήσει με απεργία πριν από 10 μέρες, όταν η ομάδα του αρνήθηκε απανωτές προτάσεις της Τότεναμ για να τον παραχωρήσει, ήταν το σημαντικότερο πράγμα που είδαν όσοι παρακολούθησαν το ματς της Γουέστ Μπρομ με την Σαουθάμπτον. Εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα πως το ματς δεν είχε γκολ, με τους «άγιους» να έχουν την εδαφική υπεροχή και τις καλύτερες φάσεις με τους Τάντιτς και Τζέι Ροντρίγκες. Η υποδοχή των οπαδών των «μπάγκις» προς τον Μπεραχίνο ήταν μάλλον… ανάμεικτη, με τον Άγγλο επιθετικό να δείχνει πάντως… σκουριασμένος και έξω από τα νερά του.

Χωρίς να κουραστεί η Άρσεναλ (vids)